Jump to content
Annons

ZeGeR

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack så hemskt mycket! Jag ska försöka kolla upp mer om dem, men det verkar som om framför allt Brianspawn Forte kan vara precis det jag är ute efter! 😄
  2. Hej allihopa! Jag funderar över att lägga upp ett nytt system inför framtida livespelningar, och funderar på att övergå till ett system där jag använder mig av mestadels mjukvarusynthar, eftersom jag tycker det är bekvämt att redigera ljud i datorn. Mitt problem ligger i att jag inte vet hur jag smidigt kan byta ljud live. Jag tänker mig att jag skulle vilja ha ett system där jag kan göra någon slags lista med alla ljud jag ska använda, och att jag sedan bara behöver trampa på en pedal för att jag ska hoppa vidare till nästa ljud i listan, likt t.ex Jordan Rudess använder på sina hårdvarusynthar. Finns det något/några program som är lämpade för detta? I så fall hade jag varit oerhört tacksam ifall någon kunde berätta för mig vad de/det heter! Tack så hemskt mycket på förhand!
  3. Tack så hemskt mycket för hjälpen! Det går dock inte att välja Creative ASIO i listan i Device Setup i Cubase. Vet du hur man kan hitta denna ljuddrivrutin och använda den? Tack så mycket än en gång!
  4. Tack så hemskt mycket för tipset! Jag har Creative SB Audigy 2. Men det kanske är drivrutiner och sånt som måste uppdateras? Jag funderar annars på ifall den där rutan, Release ASIO driver in background, att det kan finnas liknande inställningar i andra program som man måste ändra? Vad tror du om det? Tack så jättemycket!
  5. Hej allihopa! Visste inte ifall detta skulle postas här eller i inspelning, jag hoppas att inte folk blir jättearga över att jag frågar på båda ställena. I så fall ber jag tusen gånger om ursäkt! Hur som helst, jag har ett oerhört jobbigt problem, och har haft det väldigt länge. Om jag använder Cubase, så hinner jag oftast inte använda programet ens en minut före jag får ett felmeddelande om att cubase har tappat kontakten med ljudkortet. Då försvinner allt ljud i programet, tills jag stänger av det. Detta problem kan även dyka upp om jag t.ex. kollar på en video på youtube. Då knäpper det till i högtalarna och allt ljud försvinner. Då måste man stänga ner alla program som använder sig av ljud på ett eller annat sätt, före det klickar till igen så att ljudet kommer tillbaka. Länge har jag och min bror inte haft en aning om vad det kan bero på, tills för några månader sedan. Min bror använde Cubase på sin dator och testade att klicka i rutan "Release ASIO Driver in Background", inne i Device Setup i Cubase. Om denna inte är ikryssad så ska man inte kunna använda andra program som använder ljud på ett eller annat sätt, samtidigt som man använder Cubase. Då fick han samma problem på sin dator. Men när han kryssade ur rutan igen, så var problemet borta, och har inte kommit tillbaks sedan dess. På min dator så är rutan inte ikryssad, men jag har ändå detta problem. Jag har avinstallerat de flesta (tror det är alla) andra Steinberg-program än Cubase SX3 som jag använder för att spela in, men det har inte hjälpt. Trotts att rutan inte är ikryssad så kan jag använda andra program med ljud samtidigt som jag har cubase igång, och om jag pluggar i hörlurar i datorn, så när jag sätter igång Cubase så går ljudet ändå ut via högtalarna. (Jag har ASIO Multimedia Driver inställd i Device Setup). STORT TACK! Till alla som orkat läsa detta. Jag har plågats av detta problem i flera år och hade gjort allt för att bli av med det. Ifall någon har svar eller tips så hade jag blivit oerhört tacksam!!! //MvH Sebastian
  6. Hej allihopa! Jag har ett litet problem med ett VST, Ivory, som är en pianosampler. När jag spelar in med Ivory så blir det ett konstigt fel. Om jag håller ut några toner så sprakar det till efter bara en kort stund och då avbryts tonerna. Är det någon som vet hur man kan kringgå detta problemet? All hjälp uppskattas varmt!
  7. Filväljaren kommer upp när jag trycker audio mixdown, men när jag trycker "save", så händer ingenting. Ah det hade nog med outputs att göra som du sa! Tack så hemskt mycket! Hmm, jag har spelat in rätt mycket med MIDI som går till olika VST, men om alla ska gå till samma output, hur går man smidigast till väga då? Tack så hemskt mycket verkligen 😄
  8. Nej, jag har satt ut locaters, så att allt täcks in. Det är blå remsa över hela låten hehe. Hmm vet du något annat det kan bero på?
  9. Hej allihop! Jag har en del tråkiga problem när jag försöker använda mitt cubase SX 3. Det värsta problemet är att jag inte kan exportera mitt projekt till en ljudfil. Varken wav eller mp3 eller något annat. Det kommer inte fram något felmeddelande alls, utan när du trycker på audiomixdown så händer ingenting. Det är oerhört frustrerande, eftersom jag haft så mycket problem med cubase hittils att jag håller på att bli galen. Därför skulle jag bli jätteglad ifall ni kan hjälpa mig med mitt problem. Tack så mycket!
  10. Tack så hemskt mycket för alla svar! Det är en Triton Classic 61. Precis som Light Head mistänkte så är jag rätt ny på synthmekanik/programering och sånt. Det är när jag ändrar i programbanken som jag ofta tycker att jag inte märker skildnader. Jag kan kolla upp vad parametrarna heter, skriver så fort jag kollat!
  11. ZeGeR

    Är min synth trasig

    Hej! Jag köpte en begagnad Korg Triton i somras. Jag är rätt ny på synthar och är inte så hemskt kunnig än, men när jag många olika ändringar på ljud, till exempel filterändringar så märker jag ingen skildnad alls. Inte ens om jag provar och sätta mätarna på max eller min. Ni får ursäkta att jag inte kan förklara bättre, men jag är bara rädd att något skulle vara sönder eller så? Är det vanligt att man inte märker skildnad när man ändrar mätare till max och min värde, eller brukar man kunna märka det tydligt? Kan det vara så att det är fel på min synth? Jag är hemskt tacksam ifall ni kan komma med något svar på detta, för den här frågan plågar mig lite
  12. Men originalversionen på MOTIF har väl iofs ingen ribbon-kontroll? Annars verkar den väldigt bra
  13. ZeGeR

    Kevin Moore

    Ah tack så hemskt mycket verkligen! Coolt ju, har inte hittat det någon annan stans! 😠
  14. Tack så mycket! 🙂 Jag har hört något om sampleoption också. Är det någonting man köper separat, eller är det något som antingen är inbyggt i synten eller inte? Och egentligen vad innebär sampleoption. Är det detsamma som att ha en sampler?
  15. ZeGeR

    Kevin Moore

    Tjena allihopa! Undrar om någon vet vilka syntar Kevin Moore brukade använda när han var med i Dream Theater för många år sedan? Vilka han till exempel använder på Live in Tokyo-filmen om ni sett den. Jag har inte kunnat hitta det någonstans, och det ser mest ut att vara en del japanska tecken på dem, eller i alla fall den han spelar de flesta leads på. Skulle vara jättekul ifall någon visste det! 🙂
×
×
  • Skapa ny...