Jump to content
Annons

Jimi

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om Jimi

  • Födelsedag 1984-06-03

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Uppsala
  1. Eftersom den inte är USB Class Compliant funkar den inte utan drivrutiner. Finns en hackad drivrutin som funkar med Vista och Win7 32-bit: http://cme.wilfing.se/ Eftersom jag kör Win7 64-bit använder jag ett class compliant USB-MIDI interface och ansluter min UF7 via MIDI istället.
  2. Novation har nu släppt en ny betaversion of Automap Universal 2.0. Denna ska tydligen fixa så att Pot Pickup fungerar när man byter presets. Har inte hunnit pröva den ännu men ska göra det ikväll. Kul med ett företag som lyssnar när man har något problem med deras produkter! http://mail.focusrite.com/beta/remote_sl/ Changes since Automap Universal 2.0.1178: - Improved CPU performance with plug-ins that have lots of parameters (now limited to 2048 parameters). - MIDI client now only loads drivers for devices selected in the Automap settings menu. This stops the MIDI client monopolising single-client devices (Windows only). - Fixed MIDI client not receiving input on MIDI channels 2-16 (Windows only). - Fixed broken Speed Dial operation on SL Compact. - Pot Pickup now works correctly after changing plug-in preset. - MIDI control map instance names now automatically saved with active MIDI channels when the server quits. - Improved default instance naming for VST plug-ins. - Automap Universal now works with 64-bit VST plug-ins (Windows only). - Proper user access control for Plug-in Manager (Windows Vista only). - Fixed background transparency of control map file icon (Mac OSX only).
  3. Fick precis svar direkt ifrån Novations support. De säger att de har hittat problemet och ska undersöka vad det beror på.
  4. Jag har desvärre prövat både med den senaste officiella versionen och 2.0.1178 betan, och de beter sig exakt likadant vad gäller pot pickup (det funkar i samma preset men inte om man byter preset). Prövade precis i Reaper och det var samma sak där. Det är alltså inte något Cubase-specifikt problem. "Pot Pickup" betyder alltså att när man vriter på en vridpotentiometer (undre raden av vred) och den inte stämmer överens med pluggen man kontrollerar, så måste man passera genom pluggens värde innan nåt börjar hända. Om du t.ex. har filtret 60% öppet och vredet står på 20%, måste du vrida förbi 60% innan något händer. Utan denna funktion skulle cutoff "hoppa" direkt till 20% när du ändrar vredet, vilket "förstör" presets och hoppet hörs väldigt tydligt om man t.ex. spelar live eller spelar in automation.
  5. Hej! Jag har just införskaffat en Novation Remote SL Zero och är på det hela mycket nöjd. Något som liknar Automap Universal har jag önskat väldigt länge. Jag har dock ett litet problem med "pot pickup" och automap universal. Om jag ändrar något med musen på skärmen i en plugin, så uppdaterar SL:en värdena på sin display i realtid, och "pot pickup" fungerar. Dvs jag måste passera genom det nya värdet när jag sedan vrider ett reglage på SL:en, innan något händer. Om jag däremot byter preset i en plugin fungerar det inte. Så fort jag rör en kontroll på SL:en så "hoppar" parametern i pluggen direkt till samma position som det fysiska reglaget på SL:en. Vad beror detta på? Är det något med midi-out som inte fungerar? Eller är det en känd bugg? Jag har både bockat för Pot Pickup från Automap Universal-ikonen och valt detta i Global-menyn på SL:en. Jag använder Cubase SX3 och har testat flera enklare pluggar, bl.a. CM101, MinimogueVA etc. Verkar inte spela någon roll vilken plugg jag använder.
  6. Jimi

    Forumet och proxy

    Hej! Jag kommer inte åt forumet när jag ansluter via Upunet-S (studentnätet i uppsala) och använder proxy server. Jag får då bara ett meddelande om att prefetching inte är tillåtet. Är det ett kännt problem? Finns det något man kan göra åt det?
  7. Jimi

    "Combinator" i Cubase?

    Hej! Jag är ganska ny på Cubase men är en van användare av Reason. När jag i Reason t.ex. ville programmera trummor gjorde jag en Combinator. Jag kunde då t.ex. lägga en Subtractor-kick på C2, en NN19 sampling på C#, en Malstrom cymbal på D o.s.v. genom att använda Key-range och mixa allt inne i combinatorn i en mixer och sedan koppla det hela till Combinatorns stereo out. Jag kan då redigera alla trummor via samma midi-track, och spela dem live i en och samma upptagning. Problemet jag har stött på i Cubase är att jag har en jättefin snare i Oatmeal, medan ErsDrums står för resten av mitt beat. När jag nu ska programmera trummorna måste jag redigera snare:en i sitt eget Midi-track. Detta är väldigt opraktiskt och oöverskådligt eftersom jag hela tiden måste växla mellan dom för att se hur allting passar ihop. Jag skulle stöta på liknande problem om jag t.ex. ville göra en liveupptagning med synthsträngar och ett lead. Vore det en avancerad synth eller VSTi skulle jag kunna göra allt i samma instrument. Men hur gör jag om jag har två olika synthar, en för lead och en för synthsträngar, och vill dela upp dem på halva keyboardet var? Jag vill alltså dels kunna se noterna till alla layrade/splittade instrument i samma midi-track, och även kunna spela dem via keyboard som om de vore flera parts av en multitimbral synth. Finns det någon slags plug-in för det eller går det att åstadkomma i vanliga Cubase på något sätt?
  8. Lyckades komma tillrätta med problemet ikväll. Allting var konfigurerat korrekt, förutom att jag hade "Direct Monitoring" ikryssat i Device Setup. Nu går ljudet från synthen "in i" Cubase så jag kan mixa och t.ex. applicera mjukvarueffekter och de hörs direkt.
  9. Jimi

    Hör inte inspelat ljud

    Hej! Jag försöker spela in min MicroKorg via mitt M-Audio Delta1010LT men får det inte att fungera. Bifogar en bild så går det lättare att förklara... http://img117.imageshack.us/my.php?image=mixcg6.gif 1. Jag har gjort ett midi track som triggar några noter på synthen. 2. I M-Audio's kontrollpanel ser man att synthen, som är ansluten på input #7 och #8 spelar upp ljud. Att den är mute:ad är normalt.. jag kör outputen i Cubase på 3/4 (hörlurar) och tar man bort mute spelar den rakt ut i monitorhögtalarna oavsett vad man konfigurerar i Cubase, men mitt audiotrack är fortarande tyst. 3. I Cubase:s mixer ser man också att den får en insignal. 4. Mitt audio-track, "Audio 01", är däremot knäpptyst, fast jag har Monitoring på (gulbruna högtalarikonen ovanför röda record-knappen). Monitoring är satt till "Manual" i Preferences. 5. Som en följd är även "Stereo Out" knäpptyst. Det är dock inget fel där, för VSTi's och sådant hörs utan problem (polylblit på skärmdumpen fungerar) 6. VST connections visar hur jag har konfigurerat inputs. Tror dock inte det är där problemet ligger eftersom Stereo In får signal i Cubase. 7. Spelar man in audio tracket syns t.o.m. vågformen i sequencern. Man hör dock fortfarande inget... Troligtvis har jag bara missat något uppenbart. Har använt Reaper under en tid och där fungerar allt som förväntat. Någon som kan peka på vad jag gjort fel?
  10. Jimi

    Sequencer?

    Ska kolla upp lite demos och så. Tycker dock de är lite väl begränsade iom att det ofta stänger ner efter 20-30 minuter. Inte tillräckligt för att lära sig arbeta med programmet. Visst har det flesta program ReWire stöd, men vad jag läst har vissa sämre och vissa bättre stöd. Alltså fler eller färre kanaler, vissa funktioner som inte funkar något vidare o.s.v. Var iofs ett tag sedan jag läste om det. Kanske är bättre nu? Jag använder PC (Windows XP). Tracktion verkar skönt haha "If your music sucks, it'll still suck. But you'll make it a lot quicker with Tracktion". Låter som jag ungefär 😕 Nån som använder det? Ableton Live har jag hört mycket bra om. Vet inte om upplägget passar mig dock i.o.m. att det är loop-baserat, även om jag inte är riktigt helt på det klara med hur det faktiskt fungerar i praktiken. Reasons sequencer kan väl sägas vara baserad på loopar - brukar använda Group-funktionen och ctrl+c/v rätt mycket. Men å andra sidan är man ju inte låst att jobba så. Man kan ju lika gärna spela varje instrument i hela låten i en "take" om man vill och inte röra Group eller klipp o klistra funktionerna. Beror ju helt på vilken stil man arbetar med men vill inte vara låst att bara arbeta på ett sätt.
  11. Jimi

    Sequencer?

    Tjena. Jag har använt Reason i lite över ett år och varit ganska nöjd med det. Nu skulle jag dock vilja expandera med att lägga till sång, kanske gitarr, nån billig hårdvarusynth och lite VSTs. Eftersom Reason är så pass "låst" behöver jag alltså ett sequencer-program. Anledningen till att jag frågar här är att jag skulle vilja ha tips på något program som funkar bra tillsamans med Reason via ReWire. Jag har också blivit väldigt van vid Reasons sequencer och vill helst ha något som ser ungefär lika ut så jag slipper lära om allt för mycket. Jag tror Reason fortfarande kommer vara ett av "huvudinstrumenten" eftersom jag blivit ganska fäst vid Combinator och de mer eller mindre vanvettiga skapelserna jag åstadkommit med hjälp av den. 😕 Krav/önskemål i övrigt: -Enkel, stabil och resurssnål framför komplicerad, buggig och seg -Lättanvänd - vill inte behöva gå in i 20 undermenyer för minsta lilla åtgärd. Röriga toolbars med 100 ikoner är ingen höjdare heller. -Bra stöd för hårdvarusynthar och inspelning (sång, gitarr) -Fungerar bra med div midi kontrollers (har en BCR och UF7, och funderar på en BCF också. Så skönt att kontrollera allt med riktiga rattar istället för med musen) -Billig (föredrar att köpa all programvara jag använder)
×
×
  • Skapa ny...