Jump to content
Annons

gabbe88

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om gabbe88

  • Födelsedag 1988-02-18

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Sthlm
  1. Har försökt ställa in Virusen med MIDI nu. Ta en titt här: 1. MIDI IN från Virusen till MIDI OUT port på mitt tascam ljudkort (inkopplad via USB). 2. MIDI OUT till MIDI IN. 3. USB kabel från Virusen till datorn. Rätt eller fel? 4. Följande inställningar i fruity loops. MIDI output Microsoft MIDI Mapper Input 2- Virus TI MIDI - Active AUDIO Virus USB ASIO driver System perfomance - Fast Clock source Hardware. Prio - Highest I Mixern: IN- Virus TI - IN 1 Virus TI stereo Är detta rätt inkopplat? Om jag inte har Virusen inkopplad via USB så kan inte FL hitta MIDI input i inställningar samt att det inte finns någon kontakt mellan FL och Virus TI Control. FL kan inte hitta virusen. Mitt mål är att kunna använda Virusen som en synth och inte som en plugin. Dock så försvinner synk problemet när jag kör på detta viset och väljer Virusen i FL mixern.
  2. Jag har kopplat in synthen till datorn genom att använda USB varianten. Till Virus TI medföljde en USB kabel så att ljudet går genom USB kabeln in i datorn. Läste på ett annat forum att den lilla fördröjning som sker genom att köra USB, kan man förbättra om man kör MIDI istället för USB. Så det är som du säger att det ger en hög latency. Ska ta och testa koppla in den via MIDI.
  3. Hej, jag har haft ett problem med min Virus Ti sen jag köpte den. När jag spelar en enkel loops i fruity loops tillsammans med en kick, låt säga 135 BPM, samt en virus lead med en midi fil. Då uppstår ett konstigt synk problem. Midi filen/Virusen verkar ur synk tillsammans med resten av loopen. Speciellt märkbart med kicken, då det hörs tydligt. Oftast fungerar det att endast flytta på midi filen för att den ska hamna någorlunda i synk. Men måste jag göra detta varje gång? Om jag tar en vanlig vst synth och med samma loop och midi fil, så låter det perfekt. Gör jag då samma sak fast med virusen utan att ändra midi filen, så låter den ur synk. Så det är enbart virusen som orsakar detta. Har jag missat något angående synken? Jag vet att det har varit lite problem med virusen och synken, men det borde inte vara såhär varje gång? Jag använder virusen genom USB och har den senaste versionen.
  4. Det verkar som om mitt problem är löst. Jag köpte ett nytt ljudkort och nu verkar problemen vara borta. Kan vara bra att känna till för dem som kanske upplever något liknande problem i framtiden. 😆
  5. EDIT: AUDIO IN/UT portar ska det vara
  6. Ett litet tillägg. Den fungerar perfekt när man tweakar i synthen, men kör man den som vst (virus controllen), så börjar midin bugga sig. Kör man mindre notlänger i piano rollern, så kan midin som spelas gå över till en arp helt plötsligt eller börja hacka. Det blir ju inte så fränt med en kick i 142 BPM och en virus lead som är i 138 när den hackar. Jag har uppdaterat till den senaste versionen av Virusen och Virus Control. Eftersom den fungerar bra i stand-alone, så funderar jag på att köpa ett usb-ljudkort eller ett ljudkort som man har direkt i datorn. Vad tror ni är bäst? USB-kort eller internt? Nuvarande ljudkort har inga MIDI IN/UT portar så jag behöver ett nytt i så fall. Tror ni att ett nytt ljudkort löser problemet? Problemet verkar ju trots allt uppstå genom USBn och med Virus Control igång Det är som sagt mycket pengar som man slängt ut på Virusen. Så det vore kul om det fungerade som man hade tänkt sig.
  7. Det är inte problemet. Hela samplet består av en och samma midi bar i 9 bars. Använder man en padline så kan det låta som att releasen höjs.
  8. Det är inte problemet. Hela samplet består av en och samma midi bar i 9 bars. Använder man en padline så kan det låta som att releasen höjs.
  9. Hej, jag har stött på ett nytt problem. I 70% av fallen så blir midi filen/leaden jag lirar upp i FL till en arp eller så verkar det som att releasen höjs mitt under "låten". Här är ett exempel på problemet. http://www.speedyshare.com/459306237.html Vad ska jag göra för att få bort det här problemet?
  10. Det funkar inte heller med midi in till midi outen på virusen. Har en dator med 3.0 GHz och på min gamla dator med Windows XP har jag 1.8 GHz, så jag håller mig till Vista. Men ska Virusen dyka upp i midi inställningarna i FL om den har kontakt? Eller är det enbart midi interfacet som dyker upp? Nu ser jag bara Edirolens midi IN/UT. Från virusens midi out till ditt ljukorts midi in ska det vara.som sagt,ditt midi från virusen om du kör i virus control har inget med ditt ljudkort att göra,midit färdas genom usb kabeln till datan.Har du den senaste uppdateringen installerad?följ anvisningarna i manualen för att installera om det inte funkar.Vikitgt att tänka på är att inte ha virusens usb på när du installerar,utan koppla in den när install ber om det. Nu har jag inte den senaste versionen. Eftersom Virus Controllern inte fungerade tillsammans med den senaste versionen. Men jag kan göra ett nytt försök. Jag kopplade in USBn när den bad om det, samt följt alla anvisningar. Problemet ligger dock i att installationen avbryts pga datorn startas om.
  11. Okej. Har jag fattat rätt om det är så att, med klaviatur menas att den endast skickar signaler till datorn när man trycker ner en ton på synthen. Men att inget ljud i form av de preset man använder hörs i datorn? För jag trodde att med midi in och ut portarna så skickas både ljud och signaler till datorn. Så annars får jag väl sitta med USBn då. Kan du förklara det där med direct monitor lite mer ingående?
  12. Det funkar inte heller med midi in till midi outen på virusen. Har en dator med 3.0 GHz och på min gamla dator med Windows XP har jag 1.8 GHz, så jag håller mig till Vista. Men ska Virusen dyka upp i midi inställningarna i FL om den har kontakt? Eller är det enbart midi interfacet som dyker upp? Nu ser jag bara Edirolens midi IN/UT.
  13. Hej! Har köpt min första synth och det är en Virus TI Keyboard. Jag har stött på problem med USB kommunikationen och midi interfacet. Jag började med att installera Virusen och det gick bra, sedan när jag skulle installera USB drivrutinerna så dör datorn efter halva installationen. Jag testade att inte installera beta patchen till Windows Vista och då hittade i alla fall Fruity Loops Virusen i midi inställningarna. Det fungerade bra tills jag testade arp-mode. När jag spelade upp ett ljud från virus control till piano rollern så började ljudet hacka och ligga efter. Om jag sedan skulle stänga av Virusen och jag då tryckte på "Transpose", så startade datorn om sig själv när Virusen stängdes av. Det var samma problem som vid installationen. Nu har jag köpt Edirol Midi interface UM-1EX som man kopplar in via USB, eftersom jag inte har något ljudkort med midi IN/UT. Det gick fint att installera och FL hittade den direkt. Men nu hittar inte FL Virusen i midi inställningarna. Såhär står det när jag öppnar Virus Control: "Audio Driver Version check OK Midi Drivers check OK Audio connection failed. The virus control does not recieve audio from Virus TI. Midi connection failed. The virus control does not recieve Midi from Virus TI" Jag har kopplat in Edirolens UT ingång till virusens OUT, och sedan pluggat in USBn i datorn. Någon som vet vad problemet är?
×
×
  • Skapa ny...