Jump to content

v0peer

Medlem
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About v0peer

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday May 9

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 • Min utrustning
  MacBook Pro Retina 13" (late 2013), Röde NT2-a, Logic Pro X, Waves, Softube, Valhalla, massa gitarrer, Nord Electro 5 HP.
 • Intressen
  Musik, TV-serier, teknik, böcker, IPA, fina hamburgare
 1. Vi gjorde en lite småskön musikvideo till en låt vi skrivit som vann tävlingen SMASK Stockholm (kärleksfull parodi på melodifestivalen). Den finns här:
 2. Jag har en HD-16 och den fungerar bra som remote. Som inspelningsporta är den sådär. Den är ju lite billigare än de flesta och man får väl lite vad man betalar för.
 3. Väldigt roligt! Skulle vara roligt om du utvecklade det på något sätt. Typ olika sorters test eller nåt. Jävligt bra initiativ i alla fall!
 4. Det var inte så längesen jag började spela så min bild är i färg! Den är i alla fall från början av 2005 någon gång...
 5. Nja, Jag har faktiskt använt ljudet från min Yamaha-P250 via USB och det fungerar fint Men igår när jag körde med VST (Hypersonic-"Try before buy") så fick jag helt plötsligt en rejäl fördröjning från tangentnedslaget till att ljudet dök upp i cubase Är det för att VST är mer krävande än MIDI eller? Har du ställt in ljudkortets latency? VST mer krävande än MIDI? Förstår inte riktigt hur du menar. MIDI är ju inget ljud i sig utan bara massa ettor och nollor. Sen använder du ett VST instrument för att göra dessa ettor och nollor till ljud.
 6. Edit: Nu gjorde jag nåt tok..
 7. Hej! Jag har haft samma problem. Fast för mig hängde det sig när jag hade suttit och mixat ett tag. Ska jag vara ärlig så tror jag att det beror på att Cubase LE är skit. Jag tröttnade och köpte Cubase SE och det har funkat hur bra som helst. Ett tips är ju att köpa Cubase Studio 4 eftersom du får halva priset för det när du äger en Cubase LE licens. Har du testat att spela in via datorns interna ljudkort och kollat om det hänger sig då? I sådana fall är det ju ditt ljudkort det är fel på.
 8. Slösa heller inte bort pengar på att köpa dyra CD-R skivor som är gjorda för att bränna musik på. Jag tror inte direkt att det spelar någon roll för han/hon som lyssnar på skivorna på skivbolaget.
 9. Jag tror att du får precis samma resultat med en midi-sladd från keyboarden som med en USB-sladd. Vill du däremot spela in i MIDI men ta ljudet från pianot måste du använda dig av två midi-kablar och en audio-kabel (tele-tele tillexempel). Men du kanske har tänkt spela in i MIDI och använda något VST-instrument?
 10. Hej! När jag har spelat in sång och ska lägga på Multibandskompressor i Cubase så får jag problem. Jag spelar in sången med min StudioProjects B1 mikrofon och när jag spelar upp den utan kompressorn så låter det bra. När jag sedan lägger på Multibandkompressorn (som följer med Cubase) och väljer preseten "Vocals" så blir det nåt konstigt biljud som hörs tydligt så fort man sjunger något. Det påminner lite om när man "scratchar" på en LP-spelare, fast mer dovt liksom. Någon som vet vad det kan vara för fel? Jag har testat med min andra TSM mikrofon också, och det blir samma problem med den. Studio B1an köpte jag idag så den kan det inte vara något fel på.
 11. Satsa på VOX-combon. CUBE-stärkarna låter verkligen piss. Line6 stärkaren har jag ingen erfarenhet av, men VOXen är nog klart bäst av de där.
 12. v0peer

  Ett problem i Cubase

  Köp Cubase Essential 4 för ca 1400:- när det kommer ut (eller har det redan kommit ut kanske?) istället för att använda en piratkopia.
 13. Har du ett eller två ljudkort i datorn? Du kanske har råkat aktivera datorns interna ljudkort istället för musikljudkortet.
 14. Jag har testat några digitalpianon/stagepianon och tänkte skriva lite kort om de pianon jag provat. Jag är absolut inte någon expert, utan en hyffsad brukspianist, men man kan ju ändå skriva vad man tycker. Alla pianon är vägda 88-tangenters pianon. Yamaha P120 - Har spelat rätt mycket på det här pianot eftersom en polare har ett sådant. Det har, som någon skrev tidigare, väldigt hård klaviatur vilket gör att det känns lite stelt när man spelar på det. Självkart är det olika från person till person vad man tycker, men jag tycker att det är svårt att spela "mjukt" på det här pianot. Casio PX100 - Musikbörsen har en deal på PX100 för 3995kr med stativ och sustain. Jävligt bra deal! Jag tycker att klaviaturen är otroligt bra för ett piano i den här prisklassen. Helt ärligt spelar jag hellre på det är pianot än P120 (som kostar mellan 10 och 14 tusen) just för att den här klaviaturen är mjukare och mer lättspelad. Det här pianot har inte så många ljud men pianoljudet låter helt okej. Roland FP-serien - Testade några pianon från FP-serien och det var bland de skönaste pianon jag har spelat på. Visserligen kostar de över tio tusen, men man får verkligen ett grymt digitalpiano. Alla ljud lät väldigt bra. Korg SP250 - Är nog bland det mest prisvärda piano jag spelat på. Det finns sex olika pianoljud som låter väldigt bra. Tangenterna är väldigt lättspelade, kanske en aning lätta om man ska klaga på någonting. Orgelljudet suger lite dolme, men de andra ljuden låter väldigt bra. Tror att det här pianot kostar kring 7000kr.
 15. v0peer

  Kan inte spara

  Okej, tack för tipset. Ska prova det.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.