Jump to content
Annons

v0peer

Medlem
  • Antal inlägg

    38
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då v0peer senast vann var 5 april 2021

v0peer hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

2 Neutralt

Om v0peer

  • Födelsedag 9 maj

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  • Min utrustning
    MacBook Pro M1 (late 2020)
    Logic Pro 10.6
  • Intressen
    Musik, IPA, fina hamburgare

Senaste profilbesökare

2 867 profilvisningar
  1. Tack för alla svar! Funkade utmärkt med USB-kabel från Norden till datorn. Det känns därför troligt att det var den billiga MIDI/USB-omvandlaren som spökade. Note to self att faktiskt läsa manualen till prylarna man äger, haha! Tack igen!
  2. Tog mig tid att faktiskt läsa manualen, och du har helt rätt, ”the UsB port is used for connecting your Nord Electro 5 to a computer. the connection can be used for transferring MIdI, for os updates and for connecting to applications such as the Nord sound Manager and Nord sample Editor. these applications, and the latest os version can always be found for download at www.nordkeyboards.com. M MIDI over USB and the standard MIDI connectors are always both active at the same time. There is no need to select one of the two options in a menu or similar.” Sjukt att jag inte kollat det. Var en polare som sa att ”den usbn skickar inte midi” och jag har bara tagit hans ord för det. Blir till att ta bort honom ur telefonboken, haha! Tack iaf! Ska testa att köra via USB och ser om problemet kvarstår.
  3. Tack! Nej på allt. Kollat automation, inte på samma ställe, inte jämna mellanrum utan det sker typ 3-10 sekunder efter att jag börjat spela. Då ändras tonarten långsamt till oftast en halvton ned (fast inte exakt, utan ligger och skevar nån cent ovanför).
  4. Haha, såg att jag skrivit ”Randin ackord”, menade såklart ”random ackord”. Aja, hursomhelst är väl USB:n Norden har inbyggd bara till för att uppdatera mjukvaran/lägga in nya ljud. Så har jag tolkat det iaf, att den inte skickar MIDI via den porten. Ska dock dubbelkolla det, tack!
  5. Det är förstås möjligt, ska testa kolla det. Det ”känns” dock som det är något annat som är felet, jag är liksom inte i närheten av någon ratt när det händer, bara spelar lite Randin ackord på keyboarden liksom. Men kanske kan jag få mer klarhet om jag kollar exakt vad som händer i midiinformationen norden skickar. Det kan inte ha nåt att göra med att MIDI-USB-omvandlaren för för lite ström från multiadaptern? Borde ju inte vara det iom att externa hårddiskar och sånt funkar i adaptern. Prövar med MIDI monitoring, tack!
  6. Det är Electro 5:an så den har inget pitchwheel ens, borde skrivit det, annars hade det ju kunnat vara det som spökade.
  7. Hej! Har ett udda problem som dök upp häromdagen som jag inte riktigt får bukt med. Jag kopplar in min Nord Electro 5HP med en MIDI-USB-omvandlare. När jag tar upp ett midispår i Logic och laddar ett instrument funkar det bra i några sekunder sen börjar pitchen svaja upp och ner och helt plötsligt har tonarten ändrats en halvton upp eller ner. Alltså som att den ”livetransponerar” det som spelas på Nord Electrot. Spelar ingen roll vilket AU-instrument jag laddar i Logic, samma resultat. Det funkar utmärkt med min lilla midikeyboard som kopplas med vanlig USB-kabel. Har kopplat enl följande: Nord > MIDI-USB-omvandlare > Multiadapter med usbingångar > In i MacBook Pro M1 thunderboltport. Omvandlaren är en billig variant från nätet? Den som spökar? Jag tänkte nog att ”antingen funkar den eller så funkar den inte”, när det handlar om ettor och nollor liksom. Glad påsk på er!
  8. Vi gjorde en lite småskön musikvideo till en låt vi skrivit som vann tävlingen SMASK Stockholm (kärleksfull parodi på melodifestivalen). Den finns här:
  9. Jag har en HD-16 och den fungerar bra som remote. Som inspelningsporta är den sådär. Den är ju lite billigare än de flesta och man får väl lite vad man betalar för.
  10. Väldigt roligt! Skulle vara roligt om du utvecklade det på något sätt. Typ olika sorters test eller nåt. Jävligt bra initiativ i alla fall!
  11. Tack för svaret! Ja, då var det ungefär som jag trodde då.
  12. Hejsan! Satt och funderade lite på en sak här om dagen. När en skiva har sålt bra och man hör att den sålt guld eller platina så vet man ju ungefär hur många exemplar det handlar om (nu vet jag inte exakt vad det är men det är väl 20 000 - 50 000 någonting). När man däremot pratar om att en bok sålt bra så har jag ingen aning om hur stort antal det rör sig om. En vanlig bok som går rätt bra, hur många ex. brukar den sälja? Finns det några priser som motsvarar guld och platina fast för böcker? Vore roligt om någon hade svar på den frågan. Tack på förhand! /Viktor
  13. Det var inte så längesen jag började spela så min bild är i färg! Den är i alla fall från början av 2005 någon gång...
  14. Nja, Jag har faktiskt använt ljudet från min Yamaha-P250 via USB och det fungerar fint 😉 Men igår när jag körde med VST (Hypersonic-"Try before buy") så fick jag helt plötsligt en rejäl fördröjning från tangentnedslaget till att ljudet dök upp i cubase 🙂 Är det för att VST är mer krävande än MIDI eller? Har du ställt in ljudkortets latency? VST mer krävande än MIDI? Förstår inte riktigt hur du menar. MIDI är ju inget ljud i sig utan bara massa ettor och nollor. Sen använder du ett VST instrument för att göra dessa ettor och nollor till ljud.
×
×
  • Skapa ny...