Jump to content

v0peer

Medlem
 • Posts

  38
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

v0peer last won the day on April 5

v0peer had the most liked content!

Reputation

2 Neutralt

About v0peer

 • Birthday May 9

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 • Min utrustning
  MacBook Pro M1 (late 2020)
  Logic Pro 10.6
 • Intressen
  Musik, IPA, fina hamburgare

Recent Profile Visitors

2,693 profile views
 1. Tack för alla svar! Funkade utmärkt med USB-kabel från Norden till datorn. Det känns därför troligt att det var den billiga MIDI/USB-omvandlaren som spökade. Note to self att faktiskt läsa manualen till prylarna man äger, haha! Tack igen!
 2. Tog mig tid att faktiskt läsa manualen, och du har helt rätt, ”the UsB port is used for connecting your Nord Electro 5 to a computer. the connection can be used for transferring MIdI, for os updates and for connecting to applications such as the Nord sound Manager and Nord sample Editor. these applications, and the latest os version can always be found for download at www.nordkeyboards.com. M MIDI over USB and the standard MIDI connectors are always both active at the same time. There is no need to select one of the two options in a menu or similar.” Sjukt att jag inte kollat det. Var en polare som sa att ”den usbn skickar inte midi” och jag har bara tagit hans ord för det. Blir till att ta bort honom ur telefonboken, haha! Tack iaf! Ska testa att köra via USB och ser om problemet kvarstår.
 3. Tack! Nej på allt. Kollat automation, inte på samma ställe, inte jämna mellanrum utan det sker typ 3-10 sekunder efter att jag börjat spela. Då ändras tonarten långsamt till oftast en halvton ned (fast inte exakt, utan ligger och skevar nån cent ovanför).
 4. Haha, såg att jag skrivit ”Randin ackord”, menade såklart ”random ackord”. Aja, hursomhelst är väl USB:n Norden har inbyggd bara till för att uppdatera mjukvaran/lägga in nya ljud. Så har jag tolkat det iaf, att den inte skickar MIDI via den porten. Ska dock dubbelkolla det, tack!
 5. Det är förstås möjligt, ska testa kolla det. Det ”känns” dock som det är något annat som är felet, jag är liksom inte i närheten av någon ratt när det händer, bara spelar lite Randin ackord på keyboarden liksom. Men kanske kan jag få mer klarhet om jag kollar exakt vad som händer i midiinformationen norden skickar. Det kan inte ha nåt att göra med att MIDI-USB-omvandlaren för för lite ström från multiadaptern? Borde ju inte vara det iom att externa hårddiskar och sånt funkar i adaptern. Prövar med MIDI monitoring, tack!
 6. Det är Electro 5:an så den har inget pitchwheel ens, borde skrivit det, annars hade det ju kunnat vara det som spökade.
 7. Hej! Har ett udda problem som dök upp häromdagen som jag inte riktigt får bukt med. Jag kopplar in min Nord Electro 5HP med en MIDI-USB-omvandlare. När jag tar upp ett midispår i Logic och laddar ett instrument funkar det bra i några sekunder sen börjar pitchen svaja upp och ner och helt plötsligt har tonarten ändrats en halvton upp eller ner. Alltså som att den ”livetransponerar” det som spelas på Nord Electrot. Spelar ingen roll vilket AU-instrument jag laddar i Logic, samma resultat. Det funkar utmärkt med min lilla midikeyboard som kopplas med vanlig USB-kabel. Har kopplat enl följande: Nord > MIDI-USB-omvandlare > Multiadapter med usbingångar > In i MacBook Pro M1 thunderboltport. Omvandlaren är en billig variant från nätet? Den som spökar? Jag tänkte nog att ”antingen funkar den eller så funkar den inte”, när det handlar om ettor och nollor liksom. Glad påsk på er!
 8. Vi gjorde en lite småskön musikvideo till en låt vi skrivit som vann tävlingen SMASK Stockholm (kärleksfull parodi på melodifestivalen). Den finns här:
 9. Jag har en HD-16 och den fungerar bra som remote. Som inspelningsporta är den sådär. Den är ju lite billigare än de flesta och man får väl lite vad man betalar för.
 10. Väldigt roligt! Skulle vara roligt om du utvecklade det på något sätt. Typ olika sorters test eller nåt. Jävligt bra initiativ i alla fall!
 11. Det var inte så längesen jag började spela så min bild är i färg! Den är i alla fall från början av 2005 någon gång...
 12. Nja, Jag har faktiskt använt ljudet från min Yamaha-P250 via USB och det fungerar fint 😉 Men igår när jag körde med VST (Hypersonic-"Try before buy") så fick jag helt plötsligt en rejäl fördröjning från tangentnedslaget till att ljudet dök upp i cubase 🙂 Är det för att VST är mer krävande än MIDI eller? Har du ställt in ljudkortets latency? VST mer krävande än MIDI? Förstår inte riktigt hur du menar. MIDI är ju inget ljud i sig utan bara massa ettor och nollor. Sen använder du ett VST instrument för att göra dessa ettor och nollor till ljud.
 13. Hej! Jag har haft samma problem. Fast för mig hängde det sig när jag hade suttit och mixat ett tag. Ska jag vara ärlig så tror jag att det beror på att Cubase LE är skit. Jag tröttnade och köpte Cubase SE och det har funkat hur bra som helst. Ett tips är ju att köpa Cubase Studio 4 eftersom du får halva priset för det när du äger en Cubase LE licens. Har du testat att spela in via datorns interna ljudkort och kollat om det hänger sig då? I sådana fall är det ju ditt ljudkort det är fel på.
 14. Slösa heller inte bort pengar på att köpa dyra CD-R skivor som är gjorda för att bränna musik på. Jag tror inte direkt att det spelar någon roll för han/hon som lyssnar på skivorna på skivbolaget.
×
×
 • Create New...