Jump to content

rdny

Medlem
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by rdny

 1. God eftermiddag. Har läst lite på forumet om billigare monitorer och att dom dissas rätt bra. Kanske att det finns några som funkar men att man hellre ska upp några prisklasser. Jag är i skedet i mitt skapande att jag inte vet om jag ska fortsätta eller inte. Var ett tag sedan jag tyckte det var roligt. Så jag vill helst inte lägga ut mer än 2000:- i dagsläget. Och bra hörlurar har jag. Mitt behov är mer som referenslyssning och få slippa ha på sig hörlurarna för ett tag. Och att dom även ska funka som bara strölyssning på spotify. Det jag tänkte på då var. Är det kanske bättre då att titta på några bra vanliga datorhögtalare? Och i så fall. 2+1 eller 2's system? Det är mest rock/popmusik jag gör. Så någon sub har jag inget jättebehov av. Tack för mig.
 2. Tack för alla förslag. Skall genast sätta mig och trixa vidare lite med mixen.
 3. LÅTNAMN: Till ett ställe i lä ARTIST/GRUPP: Andreas GENRE: Singer/Songwriter/Pop LÅTLÄNGD: 4:09 KOMPOSITÖR: Andreas Pålsson PRODUCENT: Andreas Pålsson INSPELNINGSÅR: 2006 FORMAT: mp3 STORLEK: 5.9 mb STATUS: Färdig demo LÅTLÄNK: Till ett ställe i lä För ett tag sedan postade jag en skiss på en låt där jag fick lite förslag om att bland annat sänka diskanten på sången och få till lite variation på gitarrerna. Inspelningsmässigt. Kvalité, är nog det bästa jag kan komma fram till just nu. Kör allt genom en guitarport . Så håll till godo. Detta är vad som blev. Hoppas det gillas. Kommentera gärna. Tack på förhand.
 4. Tackar för kommentarerna. Lundin: Har redan lagt på en de-esser men kanske bör jobba lite mer med den. Håller med om att näthinna sabbar rytmen lite. Ska jobba lite mer med den delen också. Linkowich: Går det att förklara 1-4-7-rytmfigur lite mer. Förstår inte riktigt vad du menar. Jag kommer att jobba lite mer med refrängen och har planerat att lägga in en låg dist mot slutet där malet skall komma. Men jag håller med om att det behövs något annat ljud i introt och efter refrängerna. mange_andersson Ska försöka att dra ner diskanten lite men jag är rädd för att sången blir för dov då. Kanske ska testa att sjunga om versen istället. Tack igen.
 5. LÅTNAMN: En pinsam tystnad ARTIST/GRUPP: Andreas Pålsson GENRE: Singer/Songwriter LÅTLÄNGD: 1:54 KOMPOSITÖR: Andreas Pålsson PRODUCENT: Andreas Pålsson INSPELNINGSÅR: 2006 FORMAT: mp3 STORLEK: 2.6 megabyte STATUS: Skiss Låtlänk: En pinsam tystnad Är inte riktigt klar med denna ännu. Skall läggas till ett maffigt mal-slut a la coldplay/kent vilket jag har texten klar till. Men jag skulle uppskatta lite kommentarer angående låten än så länge samt mixen. Tack på förhand.
 6. Sucker för Singer/Songwriter som jag är så gillar jag verkligen detta. Bra jobbat.
 7. Jo, sången är absolut för hög. Men karln är skåning och jag var tvungen att höja den en massa för att det skulle höras. Iallafall i verserna. Inget ont om skåningar.
 8. # LÅTNAMN: När Håkan gick på dass # ARTIST/GRUPP: Vi kan karate # GENRE: Humor/Trubadurigt # LÅTLÄNGD: 2:22 # KOMPOSITÖR: Andreas Pålsson & Michael Johansson # PRODUCENT: Andreas Pålsson # EV. MEDVERKANDE: Johannes Berggren # INSPELNINGSÅR: 2006 # FORMAT: MP3 # STORLEK: 3.3mb # STATUS: Färdig demo # Låtlänk: När Håkan gick på dass Handlar om när vi såg Håkan H gå på dass efter Kjell Höglund-konserten på Storsjöyran. Ta det för vad det är, men kommentera gärna. Eller något...
 9. Bruset kan jag tyvärr inte göra så mycket åt med tanke på den utrustning jag har. Artikuleringen vet jag inte hur jag ska förbättra, har hört det från flera håll. Jag kan tyvärr inte kämma i mer för då blir det bara något vingel av alltihopa. Med tanke på hur fraseringen ändras lite i andra versen så tycker jag personligen att rimmet med samvete och helvete blev ganska bra. Men jag förstår vad du menar. Tackar för lyssningen.
 10. LÅTNAMN: Ömhet/dumhet ARTIST/GRUPP: Andreas Pålsson GENRE: Pop/rock LÅTLÄNGD: 3.42 KOMPOSITÖR: Andreas Pålsson PRODUCENT: Andreas Pålsson INSPELNINGSÅR: 2006 FORMAT: MP3 STORLEK: 5.08mb Den förra jag lade upp kan jag väl hålla med om lät skit, och inget som jag vanligtvis brukar göra. Förhoppningsvis finns det roligare saker att säga om denna, och förhoppningsvis kan jag få lite förslag på vad som kan göras bättre. andreas_palsson__mhet_dumhet.mp3
 11. Oj. Jag har inget att säga om mixningen eftersom jag har stora problem med det själv. Men låtmässigt är det verkligen riktigt bra. Fantastiskt stämmingsfullt. Klockren text dessutom.
 12. Ah, mycket fint. Som många har sagt så kanske det ska vara lite krämiga körer i refrängen. Tycker ni ska ta er ork och fixa det för låten skulle bli så mycket fylligare. Lite, vad heter han. "Bad day"-killen över det hela.
 13. Så, hoppas det blev lite bättre. Vers-sången känns lite svårmixad pga att den är så mörk. Så jag kommer nog att sjunga om den senare när musiken börjar ta sig. andreas_palsson_st_lis.mp3
 14. Tack så mycket för lite förslag. Skall genast sätta mig och försöka fixa till detta.
 15. LÅTNAMN: Your very own superman ARTIST/GRUPP: Andreas Pålsson GENRE: Rock LÅTLÄNGD: 2:49 KOMPOSITÖR: Andreas Pålsson PRODUCENT: Andreas Pålsson INSPELNINGSÅR: 2006 FORMAT: MP3 STORLEK: 3.89mb STATUS: Färdig demo **Nyare version längre ner.. andreas_palsson_your_very_own_superman.mp3
 16. Tack så mycket. Nackdelen är att jag är en värdelös sångare och kan inte ta i för kung och fosterland ..
 17. LÅTNAMN: As angels fall apart ARTIST/GRUPP: The best solution is us GENRE: pop/rock LÅTLÄNGD: 4:10 KOMPOSITÖR: Andreas Pålsson PRODUCENT: Andreas Pålsson INSPELNINGSÅR: 2006 FORMAT: MP3 STORLEK: 5,7 mb STATUS: Färdig demo Hej.. Har efter att jag lustläst senaste Studio fått lite fason på EQn. Hoppas att det blivit bättre. Tacksam för alla synpunkter. the_best_solution_is_us_as_angels_fall_apart.mp3
 18. rdny

  Program för trummor

  Jag ska inte importera, förutom andra trumljud kanske. Däremot ska jag exportera.
 19. rdny

  Program för trummor

  Tackar som tusan. Det där såg lite bättre ut än vad det jag använde tidigare gjorde. Det kändes mer programmerat för windows 4.11 än nutida os. Skall testas. Tackar.
 20. Hej. För ett tag sedan så kom jag över ett program, tror det var visa forumet, där man kunde programera trummor. Programmet fungerade likadant som i Fruityloops, att man klickar vart man vill ha slagen. Jag har alltså ingen möjlighet i dagsläget till att spela in trummor via midi och allt vad det innebär. Jag har nu tappat bort detta lilla fina program och jag kommer inte ihåg vad det hette. Så om någon vänlig själ vet vad jag talar om för program så är jag evigt tacksam. Eller liknande. Tack på förhand.
 21. Oj. Tackar och bockar. Om jag har gjort en ny version av den? Ska jag göra en ny tråd, lägga in den i ett inlägg här eller uppdatera den ursprungliga posten?
 22. Tackar. Mycket bra tips. Ska genast sätta mig och börja trixa lite. Nyaste numret. Är det den med rött omslag?
 23. # LÅTNAMN: I'm sorry I disappointed you # ARTIST/GRUPP: The best solution is us # GENRE: Pop/Rock # LÅTLÄNGD: 4:20 # KOMPOSITÖR: Andreas Pålsson # PRODUCENT: Andreas Pålsson # EV. MEDVERKANDE: # INSPELNINGSÅR: 2006 # FORMAT: MP3 # STORLEK: (ex. 5.3 megabyte) # STATUS: Färdig demo. Vill gärna ha tips om mixningen. Försöker lära mig det här med EQ. the_best_solution_is_us___i__m_sorry_i_disappointed_you.mp3
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.