Jump to content
Annons

niklasmagnus

Medlem
  • Antal inlägg

    45
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av niklasmagnus

  1. Det löste sig till slut, fick tips om en lokal kille som repar elektronik, HiFitec. Mycket nöjd!
  2. Får prova 4sound här i stan. Sista utvägen blir att kontakta Septon men då måste den åka till Stockholm vilket jag önskar slippa.
  3. Ingen respons på 99misik, någon här som kan tipsa på reperatör eller kan själv hjälpa till?
  4. Ska provs men lyckas inte registrera mig. Finns en fält där det bara står ”Människa?” utan någon mer förklaring, så jag fattar inte vad man ska fylla i.
  5. Finns det någon som kan reparera glappande högtalarterminal i Västerås? Mvh Niklaa
  6. Yoie, nu är det länge sedan denna tråd var aktiv men frågan är högintressant för mig. Vad köpte du slutligen och finns det några mätningar på hur effektivt du tog ned efterklangen? Jag är på jakt efter ett absoberingsmaterial som är ofarligt (mikrofiber och kemikalier) men med goda egenskaper och okey pris satt? Finns det något beprövat sedan denna tråd skapades?
  7. Självklart kommer jag mäta med ovan är de axiella moderna och de brukar väl dominera. Kommer spela från ena kortsidan så tanken är att sätta dessa slotter på långsidorna och bakväggen. Men huvud frågan är egentligen om det är någon vits att skippa första moden för längd och bredd och istället behandla andra moden då den är lättare att komma åt? Jag skulle ev även kunna bygg slotter på framväggen för att ta hand om den lägsta axiella moden.
  8. niklasmagnus

    Slot absorbent

    Hej, har ett rum som är 4,25x3,5x2,38 vilket ger stående vågor enligt bild. Blir svårt att hantera första moden för längd resp bredd utan en stor Helmholtz absorberat. Så jag funderar om man ska sikta in sig på andra moden. Tänkte bygga en nisch längs sido och bakre väggarna som är ca 45-50cm hög och djup enligt beräkningar. Exempel för bredden 97,7Hz så jag parametrar enligt bild. Skulle detta fungera för att förhindra att ståendevågen byggs upp? hoppas ni förstår hur jag menar.
  9. Ska börja montera OSB i taket nu 🙂 tänkte lägga tätningsmassa/lim mellan alla kanter där OSB möter OSB. Borde vara en bra idé va? Eller överkurs då det kommer två lager gips oxå? |====| klet |===|
  10. Tack för tipsen. Tror det blir en annan lösning nu så att jag inte behöver använda flexibelt väggfäste.
  11. Tack för tipset. Har varit i kontakt med honom men för dyrt för mig.
  12. Det är för att ljudisolera jag monterar gips mellan reglarna i väggen. Även om jag inte spelar lika högt som bion på stan så vill jag inte att det störa hela huset bara för att man ser film, tv-spel eller lyssnar på musik. När själva rummet är klart blir nästa steg att reglera ljudet inne i rummet
  13. Har börjat fälla in gips i facken på den befintliga väggen. Stora bekymret här har varit hur jag skall fästa ihop gips mot gips utan att skruva. Fick rådet från Wellness att köra på mjukfog, gärna Tec7 men har bara illbruk LD708 hemma och den skulle funka lika bra. Bara stränga lite random (al a green glue) och sedan foga runt hela skivan. Hade gärna kört med green glue eller liknande dämplim men de kräver att man fixerar dem under härdning.
  14. Då har jag gjort en konceptskiss. Sketchup: projekt3.zip Men behöver någon elastiskt väggfäste annars kommer det nog inte funka så bra. Ingen som har tips???
  15. Någon som vet vart man kan köpa dubbelvägg isolatoter för att stadga upp väggarna, typ denna: http://www.mason-uk.co.uk/basket.asp?pid=413#.WELHfV986nM
  16. Skulle behöva lite råd kring dessa två frågor.
  17. Men då kör jag med LD 708 som du föreslog.
  18. Okey, såg att den heter flexskum FM330 http://www.illbruck.com/sv_SE/produkter/soek-produkter/product/fm330-flexskum/ Enligt produktinfon så ska den vara ljudisolerande 60dB. Men jag får ta och rensa bort att då, hoho. Tömde en hel flaska. Menar de vanlig gipsremsa, typ Byggmaxs glasfiberremsa? Limma med mjukfog eller något annat? Behöver sedan gå på med spackel så det blir fint.
  19. Ytterligare en följdfråga. Kommer fälla in högdensitetsgips i väggarna mellan reglarna. Men kan inte skruva i den ena väggen då det bara är gips. Har blivit avrådd på Component att använda sätt- och konstruktionslim då de kan bli luftspalter. Samt att PL400 inget är något vidare lim då de ändrat innehållet pga miljökraven och att det lätt blir skinnbildning på limsträngen = fäster inte alls. Har även kollat greenglue och Swedac DG-A2 men de kräver att ytorna pressas under torkningen vilket är svårt över större ytor att åstadkomma. Så nu är min tanke att använda kakelfix då det funkar bra som lim, dock kan de bli problem med luftspalter men ifall man "gnuggar" skivorna mot varandra så borde man kunna minimera problemet. Vad tror ni om denna lösning?
  20. niklasmagnus

    Byggtråd hembio

    Då är man igång med bygget. Sjukt kul. Har haft några trådar sedan tidigare med en hel del frågor, och frågorna kommer fortsätta även under bygget. Ja till och med några här nedan. Några kanske tycker det är konstigt att jag postar ett hembiobygg är på studioforum, men det finns två bra anledningar till det. Generellt tycker jag mig kunna läsa till att inom studiovärlden så finns det väldigt mycket erfarenhet och kunskap om hur man bygger rent praktiskt. Kontra hembiovärlden där ganska få faktiskt bygger dedikerade rum. Det andra är att mitt konto på Component har kraschat och innan det är upp igen så får jag bara koncentrera mig på studioforum. Och så här ser grundförutsättningarna. Har en konceptritning än så länge i huvudet, måste bara sätta mig och börjar rita den. Men det första jag behöver göra är att täta det "yttre" skalet. Det kommer bi en semi rum i rum lösningar då två av rummet väggar är ytterväggar och de kommer även vara innerväggar i bion. Kommer inte heller göra något flytande golv. Den tidigare konceptlösningen finns på denna tråda, men den är reviderad nu till viss del. Post # 9 //forum.studio.se/topic/111873-konkreta-f%C3%B6rslag-f%C3%B6r-uppn%C3%A5-stc-55-60-beh%C3%B6ver-svar-inf%C3%B6r-best%C3%A4llning/ Började igår med att täta av med fogskum igår, ser ut så här idag: Men då jag började skära bort det överflödiga så ser jag en hel del håligheter där skummet inte fyllt ut. Så jag började renskära för att få bort den dåliga tätningen. Verkar framför allt vara svårt där det är ganska tajta glipor skummet skall täta. Jag kommer istället köra på latexfog, var och köpe en tryckluftdriven fogspruta igår. Hoppas den håller måttet. Finns det några rätt och fel för hur och när man skall använda fogskum? Behöver även råd och tips på hur jag löser den stora glipan mellan vägg-golv för ytterväggarna? Snickarna har varit aningen slarvig här kan jag tycka. Kommer bygga igen utrymmet upp mot kattvinden men skivor ovanpå mellanbjälklaget men då blir de synlig lågspärrplast mellan under- och ovansida av mellanbjälklaget. Som det ser ut nu är det svårt att fästa byggskivor där då snickarna bara kastat upp de befintliga skivorna. Kan ju alltid såga av skivorna i ovankant med multisågen men någon som har något bättre förslag?
  21. Vibratecs taklösning kostar mig ca 7500kr och Gyproc ap25 ca 2000kr. Med ap25 borde jag uppnå ca Rw 45dB. Väntar på svar från Vibratec vad de uppskattar.
  22. Har varit i kontakt med Vibratec nu och fått offert. Blir ca 2000 kr dyrare med nedpendlat tak jämfört fribärande. Fördelen är dock extra takhöjd och jag slipper bygga regelverk längs ytterväggarna för att bära upp taket. Så frågan blir nog snarare om fribärande tak är markant mycket med effektivt som ljudisolering än nedpendlat? Ett billigare alternativ är Gyprocs AP25 akustikprofiler. De känns inte lika vetenskapliga men hur mycket sämre är de?
  23. Okey, då har jag i alla fall inte fått allt om bakfoten. Finns väldigt många hangers på deras sida. Vilken är det du tänker på? Vad tror du kostnaden är för 15 kvm tak? Kostnaden för fribärande plåtprofilsystem från Gyproc ligger på ca 4500 kr. Vore ju skönt om detta är billigare.
  24. Okey, men kortslutning bidrar väl till att ljudet inne i rummet tar sig utfanför rummet? Men man kanske skiljer på detta när man specar Rw för en vägg/tak? Kan du ge tips på ISO-hangers och butik?
×
×
  • Skapa ny...