Jump to content
Annons

hugge

Medlem
  • Antal inlägg

    23
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. hugge

    Spela på tangenterna?

    Helloj! Innan jag köpte ny dator hade jag en gammal mac med cubasis 2.0. I det fanns det en funktion där man fick upp en klaviatur som styrdes av det vanliga tangentbordet. Nu har jag skaffat en midiklaviatur så har inte behövt använda den funktionen, MEN! Funderar på att ta med datorn till landet och spela in å så, och då vore det skönt att slippa släpa med hela stora klaviaturen.. Så finns det en sån funktion i cubase SX3?? Kanske finns nån plugg som man kan ladda ner? Hare bra
  2. hugge

    Datan Brummar

    Halloj! Undrar om ja kan få tyst på min bärbara PCdator... Dens fläcktar brummar nåt inihelvete... grymt störigt faktiskt.... Måste man byta fläcktsystem?? Vad kostar det isf?? Grämer mig lite över att jag inte köpte en garanetrat tyst mac.... //Hugo
  3. hugge

    Vilken Studiolur?

    Hej Gott folk! Skulle vilja ha nåra tips om vilken studiolur jag borde köpa. Jag är en fattig student, så nåt inte allt för dyrt vore bra. Ska använda till att mixa, fast bör även vara tät, så det inte läcker vid inspelning. Är AKG240studio nåt att ha?? Ha det gott! /Hugo
  4. Slängde ur mig frågan lite för snabbt.... Löste det nu med än gång själv.. hoho!!! Så nu funkar deT!!! E fett glad nu asså! Ha det bra gott folk!
  5. YESSS! Nu funkar det!!!!!!! Genom att gå in i kontrollprogrammet över kortet, och där i höja lantencyn gick cubase med på ASIO drivern efter många om och men! Därefter kunde jag ställa om lantencyn igen. 🥰 Men problemet nu är att då jag skapar eller laddar ett projekt säger cubase: "samplerate could not be set. This may due to the sample clock being set external sync". Hoppas detta är ett lätt problem, för pallar inte med fler problem nu... Vore tacksam för hjälp så fort som möjligt 😱 Ha de bra!
  6. Löste sig inte ändå.... Nu avinstallerade jag allt och började om. Jag läste också om detta att man inte ska plugga in hårdvaran, men när jag startar setupen säger den nästan med en gång att jag SKA koppla i den.... Jobbigt eftersom alla säger att man inte ska det... Så jag testade att trycka på OK utan att koppla in.. å då hände inget.. setupen stängdes.. Har även avaktiverat det gamla kortet nu, men det vill sig inte ändå... vad kan det vara?? Hur installerar man utan att koppla in när de "tvingar" en till det??
  7. Halloj! Har nu inköpt Behringers ljudkort fca202. Utsingnalen funkar som den ska, men det är grymt mkt latency på insingalen. Saken är den att jag inte lyckas ändra ASIO drivern till Fca202 kortets egna, vilket borde lösa problemen, eller?? När jag försöker ändra säger cubase: "The ASIO driver FCA202 ASIO Driver could not be initialized"... Varför funkar det inte? Och kommer detta lösa mina problem? MVH//Hugo
  8. Tja Tja! Jag har kopplat min dator ut till min mixer, där man kan ställa volymer på utljudet. Från mixern kopplar jag nu ut ljudet till några dåliga högtalare, men frågan är: Behöver jag aktiva monitorer ut från mixern, eller funkar passiva? Hare gött!
  9. OKej.... Har just nu riktat in mig på behringerkortet.. ska testa det iaf.. Men... Jag har en laptop som har Fire Wire, men det är en liten firewire ingång... asså den ser inte ut som den gamla vanliga FW ingången, utan mindre och annan form.. ser ut som en rektangel med ett inhugg på undre sidan....typ... Frågan är: Funkar den lika bra som den "vanliga" firewire porten? är det någon skillnad??
  10. Halloj igen!!! Kollde runt lite.. och en av mina polare kör med ljudkortet EGOSYS WAVETERMINAL U24 (2in 2ut, USB) som ligger på 2.995 Kr Alla kort jag rablade innan kostar 2000 eller mindre, då med fler funktioner än u24 och även på vissa firewire. Är de korten jag listade bara skräp? eller vad e det som e bra med u24:an???
  11. Glömde säga det... jag har fantommatning&preamp på min mixer.. så det behövs inte på kortet... Sounden! Vilka är Behringerkortets brister?? förutom fantommatningen å mickpreamparna som inte finns.
  12. Har inte planerat att spela in mer än 1 instrument åt gången, eller möjligen 2, så en stereo in räcker. Ska användas för hemmabruk liksom. Datorn är en laptop, så externt kort är ett måste. Funderar på följande kort: *M-AUDIO AUDIOPHILEUSB *F-CONTROL AUDIO FCA202 *M-AUDIO FWAudiophile *Inspiration Kommentarer?!
  13. Hej! Jag ska köpa ett externt ljudkort och undrar om jag verkligen kommer att behöva ett firewire-kort. Just nu kör jag på datorns inbyggda kort.. Extremt hög latency såklart... Men frågan är: Kommer jag verkligen behöva firewire?? Har många polare som kör USB å de funkar kanon.. Är det värt pengarna att satsa på Firewire?? Är skillnaden så stor mellan dom?
  14. hugge

    latency

    tjaba tjaba! När jag spelar in midi från min klaviatur får jag nästan en sextondels fördröjning på inspelningen. antar att man fixar med buffersize så e det grejjat, men hur lite ska man dra ner till? Testade lite innan men när jag drog ner lågt blev det störningar i ljudet... Ljudkortet är ju absolut inge vidare, men detta funkade mkt bättre på min tidigare dator, så tycker det borde kunna fixas. MVH/Huggo
  15. Halloj! Måste förtydliga lite... alltså mängden dist går ju att reglera på alla distpedaler.. men när man om man skruvar ner disten på låg nivå fungerar pedaler olika.. På en del känns det som ljudnivån bara sänks på disten, och då får man ett ganska grötigt fast ändå inte dominant sound. Var inne och testade ett gäng pedaler tidigare i veckan... Testade bla. Boss Overdrive, Boss Bluesdriver, Ibanez Tubescreamer samt en bluesdriver av annat märke + andra lite andra pedaler. Tyckte bluesdriverna inte passade stilen, pga när man vrider ner gainen får man inte ett klart distljud, utan dist i bakgrunden på lite lägre ljudnivå bara. Boss Overdriven var helt okej, men var ingenting jämfört med Tubescreamern! Rågött ljud. Ett skarpt klart distjud.. passar perfekt. Köpte sedan en sådan och är RIKTIGT nöjd!
×
×
  • Skapa ny...