Jump to content
Annons

Discokid

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej. Hade totalt glömt bort att jag anmält oss här. Reste bort strax efter jag så gjort. Kul att ni gillade det och tack till alla som röstade på oss! /Kapten A.K.A. Discokid
  2. Discokid

    Importera från USA

    Jag har funderingar på att köpa nytt ljudkort och har kollat på M-Audio Profire 2626 eller ev Focusrite Saffire Pro 10. Eftersom det mesta är billigare i USA går funderingar på att importera det därifrån. Någon som har lite erfarenhet från detta, vart finns det billiga prylar och vilka problem kan jag stöta på ?
  3. Fick dock inte med någon footswitch. Tänkte köpa en sådan och hitta på Thomann två olika. Vad skilljer dem åt? http://www.thomann.de/se/marshall_mr_pedl00014.htm http://www.thomann.de/se/marshall_fs03.htm Vore tacksam för svar.
  4. Har nu köpt en Marshall 6100 och kan inte vara mer än nöjd. Tack för alla tips!
  5. Discokid

    Ny Förstarkartopp

    Har tankar på att införskaffa en ny Gitarrtopp och tar gärna emot lite tips. Det jag letar efter är en ganska bred förstärkare som låter bra för såväl mjuk indepop som hård metal. Har kollat i alla hast på Marshalls senaste flaggskepp JVM 410 men ej testat den än. Någon som har åsikt om den kanske? Alla tips är välkommna Kan ju tillägga att det är i tiotusenkronorsklassen jag hade tänkt mig.
  6. Tack för hjälpen har nu köpt en ny säkring och en transformator och fått den att fungera. I slutändan tjänade jag nästan en hundralapp på att importera den från USA men men man lär sig utav sina misstag.. ha de gött
  7. På sidan tre kan man läsa: "ATTENTION: This does not apply to export models that were for example manufactured only for use with 120 V" Enligt manualen skall man vrida säkringshållaren 180 grader om man vill ändra driftspänningen. kan ej se att detta är möjligt.
  8. Någon skrev att du inte ska ändra amperetalet på säkringen. DET ÄR FEL!!! Du ska definitivt sätta i en säkring för 240 volt och INTE för 120 Volt som satt i från USA. Det gäller ALLTID. Med halva spänningen blir strömstyrkan dubbelt så hög... 50 mA är det alltså som gäller. Finns på www.elfa.se till exempel. Men också på vilken radio/TV verkstad som helst. OBS också att du måste koppla om apparaten för 240 volt och inte bara byta säkring. Det finns olika modeller. Den kan till exempel gå att koppla om genom att vrida särkingshållaren. Vissa modeller går dock inte att koppla om... Sedan är det bara att hoppas att du inte eldat upp burken. Med litet tur har säkringen klarat av det mesta... Men jag behöver alltså också en transformator ?
  9. Tack för svaret. Får ge den en ny chans. var dock inne på Clas Ohlssons med säkringen och de kunde inte med säkerhet ge mig en likadan då de inte förstod vad 100L betydde. Som sagt står det på säkringen T100L/250V Hmm. I manualen kan jag nu läsa följande: 100 - 120 V ~: T 100 mA L 250 V 200 - 240 V ~: T 50 mA L 250 V Hittar ingen 100 mA på Clas Ohlsson vart kan det finnas ? hur kan jag se ifall hela bordet är sönderbränt ??
  10. Ja ibland tänker hjärnan för snabbt för sitt eget bästa så att säga. får väl köpa transformator o testa i värsta fall blir det väl ett nytt...en till sak vad för säkring skall jag ha om den som va i säger 100L/250V.. Vad står L för ?
  11. Vad är chanserna för att det helt är sönderbränt. Någon som har erfarenheter. ?
  12. Använde en vanlig Europeisk strömsladd
  13. Hallå Fick hem min Behringer FCB1010 som jag köpt fårn USA I all hast glömde jag bort strömskillnaden mellan USA & Europa och säkringen gick. Jag läste snabbt igenom instruktionsboken och fattade det som att jag kunde byta till en annan säkring för att få det att funka. Min fråga lyder alltså: stämmer det och i så fall hur går man till väga eller skall jag försöka skicka tillbaka skiten? Vore tacksam för svar
  14. Hejsan. Skall åka till New York i slutet av April och tänkte där köpa en gitarr. Någon som har bra tips på butiker på manhattan? vore tacksam för svar.
  15. Tack för alla svar.. Det blev en Focusrite Saffire ej LE. Har inte kommit igång än men hoppas på att bli nöjd. Kostade 3495:- på MUG i göteborg Billigt ?
×
×
  • Skapa ny...