Jump to content
Annons

Växjölirarn

Medlem
  • Antal inlägg

    170
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Växjölirarn

  1. Mycket bra låt! Det är riktigt bra refräng och en massa detaljer jag gillar i låten. Bra röst och sång! Spotify mixen är klockren!
  2. @emedee Tack för input och fint betyg. Jag har spelat länge, tagit lektioner i två år också för inte så länge sedan. Så många timmars spelande. 🙂 kul att du gillade keys biten, min son tyckte också det var det bästa i låten. 👍 Ska försöka göra nästa låt med ett intro/outro tema som återkommer.
  3. Just ja, glömde! Iron Maiden vibbar är aldrig fel! 🙂 Dave Murray och hans legato är en stor förebild.
  4. Toppen! Tack så mycket! Är väldigt ny med att mixa trummor så vet inte riktigt "vad man ska ha". Men ska labba lite med olika kicks/toms etc. Gitarrerna har ingen reverb men kom på att jag har ställt presence högt på stärkaren så där finns möjlighet att skruva ner. Tack!
  5. Ny låt! Känner att jag är i ett flow. Detta är snäppet bättre än mina tidigare mixar enligt mig. Jag gör följande på gitarrerna: LowPass 80Hz och ett väldigt high pass filter på 10000hz Sedan på Lead så Boostar jag på 1,82khz med 2.2db vilket gör stor skillnad och jag tycker det lyfter fram leaden. Tycker äntligen att den skär igenom som en varm smörkniv i ett paket bregott! 😃 Undrar dock om ni tycker den ligger för högt? Det är ju bara instrumentala låtar jag gör för det mesta. Jag har också fimpat reverb och kör bara delay på lead vilket gör att jag tycker man få space fast ingen gröt. Jag är nöjd. Tycker ni det låter bra eller är det något som behövs justeras. Jag använder ett bar CRX8 Mackie monitorer. Jag älskar dessa, de är väldigt bra för att vara budget och jag tycker alltid det låter lika i bilen och min blåtandshögtalare som jag spelar i vardagsrummet. Men tar gärna feedback från er andra ändå. 😃 Ville ha sång men vägrar sjunga så jag fick sampla min dotter lite. 😃 Ps. Det är bra att spela in. Jag märker och ser på inspelningen att jag har en tendens att alltid vilja starta liiite tidigare varje takt. Något jag får öva mer på. Ds. SpelaRoblox.mp3
  6. Första intrycket är att det är kommeciellt, alltså ingen demo eller hemmastudio så det känns riktigt proffsigt. Tycker låten är bra. Gillar refrängen bäst för där sjunger sångaren ut lite mer. Det är smaksak men skulle önska att mn sjung ut lite mer i versen. Blir lite staccato ibland. Mer i första versen än övriga. Transition vid 1:44 skulle jag önska "drar på" lite mer innan nya takten, men jag har förkärlek till lång uppbyggnad med långa trummor. Lite samma 3:30 men det är bara några takter man har på sig dock. Annars mycket bra. Bra röst i sången och tycker trummorna är riktigt bra! Jag är amatör, ha det i åtanke.
  7. Två saker som aldrig hänt tidigare; Ett - Jag gillar soundet och mixen. Tycker det finns en bra balans och ljudet från rythm guitars är riktigt bra, något jag aldrig lyckats med tidigare. Två - Låten är klar! Har aldrig hänt mig tidigare. Finns en massa misstag men jag släpper igenom dessa. Låten är klar! 😃 Tar ändå gärna input på om ni tycker något ligger helt off eller låter för jävligt etc. Nu dags för en ny låt! 😃 MixedAndReady.mp3
  8. Update. Fortsättning på tidigare låt. Har bytt drumkit till ett 80s kit där baskaggen slår mycket mindre. Så tycker det är mer luft i mixen nu och basen trycker inte för hårt. Ett intro, en till vers/refräng och outro så kanske mitt livs första låt faktiskt är färdig. 😃 Ska såklart fixa till de misstag i lead där tempot är off och man träffar en sur ton. hehe almostfullsong.mp3
  9. Har lyssnat och tycker också att du kan skippa ljudeffekter. Låten är bra/bäst i början utan att effekterna kommer in. Lägg fokus på vers/brygga/refräng/outro. Nu har jag sagt mitt och kan också samtidigt säga att detta är skitsvårt! Jag gör alltid samma fel! 6-8 lager på ett intro istället för att göra en bra struktur. Men vill hålla med dig och musik ska vara roligt/glädje. Så länge det är så vinner man ju! Lycka till!
  10. @slejnard Tack så mycket! 😃 Även en tung baskick är en akilleshäl för mig då jag är förälskad i den och har svårt att "dra ner" den i mixen. hehe Imorgon / nästa projekt blir att analysera kicken då ni är två som har tipsat om detta. Tror ev man kan ställa in detta i EZDrummer pluginet istället för att editera MIDI efteråt.
  11. Finns ett skönt sound. Jag gillar spanska gitarrer i techno/beats. Du behöver enligt mig variera dig. Gör uppehåll med annan melodislinga och byt lite tempo. Svar på frågan, absolut kör på och lägg på mer lager. Jag gillar låten Greece 2000 och kanske kan gå åt den riktningen.
  12. @Jonatan Lundin För det första, tack så jättemycket! Sen blir jag väldigt imponerad just nu av din kunskap! Jag höjde precis basgitarren innan jag lade ut den förlängda versionen. Kanske gick lite overkill men höjde just typ 2,5-3db på basen. Så tror det är den som gör att det blir för mycket av det goda mer än bastrumman. Men ska även testa att sänka Kicken i Ezdrummer. 😃 Det stämmer också exakt att jag använder EZdrummer 2 med Basic. Sen har du även rätt på sista punkten att ag spelar med sustainpedalen väääldigt mycket! jag har ALLTID haft en förkärlek för delay/sustain/etc hela livet sedan jag kan minnas. Spelar med väldigt mycket pedal när jag lirar piano och har fått den kommentaren tidigare men jag älskar ljudet. 😃 Dock är det ju det som strulat till sig mycket för mig så jag måste lära mig att hålla tillbaka i mixen. Så jag ska dra av på sustain där och testa. Sustain/delay har även hållit tillbaka mitt gitarrspelande då jag har maskerat misstag etc med mycket delay så det är först senare åren jag spelar tajtare rythm etc på gitarren då jag skruvat ner delayen/reverb etc. Kul och tack för din kommentar. Ps. var nära att döpa mina tre barn till Delay, Sustain och Reverb... Ds.
  13. Ny Mix och ny låt. Fan, får nästan en tår i ögat... Började spela in för 25 år sedan och har alltid tyckt att allt jag spelat in låter skit men dessa senaste mixar är första gången jag får till det. Det är som proffsen alltid har sagt; Vrid ner Gain / Delay / Reverb. Vrid ner volymerna på Gitarrerna etc. Innan har jag liksom bara höjt gitarrerna högre och högre med mer gain för att man förväntar sig att de ska bryta igenom i mixen. Men utan delays och massa gain gör de det på ett enkelt sätt redan vid låg volym men ändå med klarhet. Tar gärna input på levels på de olika instrumenten. Men jag tycker faktiskt det låter ok. Nu är det ju också en mix med Trummor / Gitarr / Bas / Piano så kul men lite fler instrument. SlowAndLow.mp3
  14. Hm... Bästa Mixen hittils... Tror det är för att jag har släppt all besatthet av delay / reverb på all gitarr så det låter mer punchy och cleant. Något jag saknat innan. Sedan gör ju basen otroligt mycket har jag märkt. Går inte få "tungt" utan en bas helt enkelt. 😃 Levels in känns under kontroll nu med. Ett litet test med. Jag gillar "gunget" i låten. Ska nog fortsätta göra klart den. 😃 RythmGuitarMix.mp3
  15. Hallå och tack för ytterligare input. Det börjar klarna lite mellan alla enheter. Lutar emot att göra som Jonatan säger. Att kolla så att input level i RME ToolMix ligger på en bra average och sedan ett plugin som man kan monitorera på VU0. Många (ex Adam Nolly Getgood) kör en egen bus med kompressor för alla instrumentkanaler så att man komprimerar allt som går över. Har börjat med att sänka input levels rejält och tycker jag får ev lite bättre klang i det hela. Känns som mina mixar börjar låta lite mer harmoniska nu och iaf inte ge ont i öronen som de gjorde förut för att allt var tokhögt. 😃 Bifogar ytterligare en snutt jag gjorde ikväll... DemoLevelsSong2.mp3
  16. Jag har dock gjort väldigt fel efter läst första kommentaren. Jag har antagit att jag skall ligga så nära "0": an som möjligt utan att det klipper både i RME ToolMix och Cubase. Detta är ju helt fel. Med +4dbu inputs som jag har ställt in på så ska jag ju ligga på en peak på runt -18dbfs i cubase. Jag har legat väldigt mycket för högt hela tiden alltså. Men en sak som jag är fundersam över är att mina transients knappt syns i cubase med så låg input. Kan man ställa in rangen någonstans? Ska testa lite mera och posta ett nytt klipp sen. Tack också emedee för input kring levels.
  17. Tack så väldigt mycket för ett utförligt svar. Skriver kort nu men du har def öppnat ett nytt område för mig. Jag har tidigare bara satt volymen i mitt RME interface strax under "rött". Men med din information så inser jag att det finns mycket att hämta. Finns tydligen en +4db setting för RME som jag helt missat. Blanda levels ger negativt resultat med. Återkommer men tusen tack för att du tog dig tid att svara. Tack!
  18. Jag gillar det! Bra känsla och får flashback till 80-90 talet. I Like it. Teddybears.... Rusiak vibes.
  19. Jag tycker det låter najs och dreamy. Men höj sången mycket mer och sänk synten och höj trummor lite. 😃
  20. Hejsan. Fick hem min bas idag och spelade in ett kort stycke för att testa lite. Har alltid haft så svårt med levels, vilken nivå respektive instruments skall ligga på. Blev inte lättare nu när bas är med i bilden också. Jag gör så att jag tar Leads först och höjer övriga instrument succesivt. Jag har försökt få denna snutt att ligga rätt men tar väldigt gärna input / kritik från er. Är också nyfiken på hur ni upplever ton/gain/sound på rythm och lead guitar. Tack på förhand! DemoLevelsSong.mp3
  21. Jobba jobba jobba. Sen kommer fredagen.... Knäcka upp sexpacket folkabärtz och sitta framför sin 6505+ och lira! De e tamejfan kärlek! Fast även efter 4-5 bärtzingen så funkar inte de snabbaste grejorna.. hehe Skål!
  22. Allright låter bra. 400 firewire kabel it is. Windows 8 någon?
×
×
  • Skapa ny...