Jump to content
Annons

migallo

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av migallo

  1. En liten aning OT men trots allt relevant. Pennudd säger: "Det spelar ingen roll hur många lagliga kopior du har av ett program... en olaglig kopia är alltid olaglig." Och sedan säger Hansjohnny: "Köp ett beggag cubase istället." Det är väl tvärtom? Det man köper är väl rätten att använda programmet på en maskin? Så är det åtminstone så vitt jag vet med t ex windows eller de där uppdateringspaketen till poddarna. Alltså borde inte steinberg bry sig om man använder en crackad version på samma maskin till vilken man köpt en riktig version, men däremot borde det vara olagligt att installera en original kopia som redan använts på en maskin på en andra maskin. Jag vet inte om Steinberg har någon specialregel som andra mjukvarutillverkare inte har men hur ser den ut i så fall? En grej skulle kunna vara att det de säljer inte är mjukvaran utan donglen som en hårdvara liksom, men isåfall skulle det ju kunna finnas ett juridiskt utrymme för en hårdvara som det står behringer på som är utvecklad helt oberoende av steinbergs dongle, men som av en ren händelse gör kopierade cubaseskivor körbara.
  2. Eftersom jag har jobbat en del på en av postens paketterminaler (klassiskt rockstjärnejobb 😆 ) så kan jag ju uttala mig om hur risken för skador är. Det händer att det skickas just gitarrer och jag har aldrig sett någon sån paket gå sönder, jag har sett att bl a. musikbörsen tycks skicka gitarrer med posten. Trots det så skulle jag aldrig göra det själv, möjligen om den låg i en hardcase. När man skickar den typen av paket så går det till så att det lastas löst på lastbilsflak och sedan kastas det upp i en maskin som som sorterar det. Ju mindre ett paket ser ut som en fyrkantig låda, ju svårare är det naturligtvis att lasta det på ett bra sätt och ju större risk är det att paketet på något vis trillar av eller fastnar i sorteringsmaskinen även om det kanske inte är den stora risken. Både de som lastar och de som lossar jobbar under ganska stor press eftersom det skickas avsevärt mycket mer paket till vissa destinationer än vad som egentligen är rimligt att hinna lasta. Därför hinner ofta lastarna inte med att lägga upp snyggt och fint inne i lastbilarna utan kan bara försöka kasta in och försöka fösa undan paketen när det kommer mycket. Dessutom händer det relativt ofta att det läcker in i flaken så om du har otur kan paketet åka omkring i flera timmar i en stor vattenpöl. Jag ska inte uttala mig om postens personals ansvarskänsla här eftersom det skulle kunna stöta någon, men även den innebär en viss risk. Samtidigt så är jag ändå förvånad över att inte fler paket skadas än vad det faktiskt gör, jag skulle uppskatta att om man lossar 4000 paket på ett skift så är i snitt tre-fyra stycken så skadade att man skickar dem till kundtjänst och då beror det oftast på att paketet är dåligt paketerat (ett tips som många som skickar hundratals paket per dag inte tycks ha förstått är att helt enkelt förstå att paketen inte teleporteras utan faktiskt ska handhas och t o m åka omkring i en lastbil). Lika förvånad är jag även över tiden det tar, i princip alla paket lämnar terminalen samma skift som de kom (och detta är alltså på natten efter att man lämnat in det), när ett paket blir sent är det nästan alltid någon annanstans det gått snett, t ex hos utlämningsstället eller så skyller helt enkelt de som skickat på posten eftersom det ju är enklast. Nu ska det även påpekas att posten handhar offantligt mycket mer paket än alla andra fraktare, så det är betydligt mycket enklare för postens konkurrenter att ta hand om ditt paket. Eftersom posten skickar så mycket paket kan det ju faktiskt vara så att den faktiska risken för skador egentligen är mycket lägre trots att det ser vådligare ut när man ser det. Men ändå...jag skulle inte våga skicka något så ömtåligt som en gitarr med posten om jag inte kunde stoppa in den i något ganska hårt som t ex en hardcase.
  3. Jag ska läsa igenom manualen en gång till för att se vad jag missuppfattat så småningom. Men just nu så känner jag likadant som du, dvs att nu funkar det ju och då är det bäst att röra så lite som möjligt tills jag fattar varför det funkar. Nä jag behöver ju inte en gitarr modellerare. Guitar rig låter jättebra. Jag har inte använt poden så jättemycket men det jag hört av den tycker jag inte låter lika bra faktiskt. Faktum var ju att jag egentligen hade tänkt köpa toneport kortet och det är ju på sätt och vis en mjukvarupod så jag tycker ju inte att den låter dåligt heller. Nä jag behöver ju bara en förförstärkare som jag kan använda till sångmikrofon också och då gör behringer en billig rördriven (går att hoppa över röret) förstärkare som jag tror heter mik200 eller ngt sånt, den har även fantommatning. Sen tänkte jag köpa en liten smidig hörlursförstärkare men här vill jag hitta en apparat som även har möjlighet att bara skicka signalen rakt igenom till ett par aktiva monitorer. Förmodligen finns det mixrar som hade kunnat lösa allt det här men jag vill ha små smidiga grejor som inte tar upp hela rummet, fast det är ju klart det finns ju små mixrar också...ja vi får se.
  4. 😛 Det funkar ju!! Jag har inte överhuvudtaget frågat mig vad den lilla knappen med en högtalare på skulle kunna vara bra till. 😱 Det jag gjorde var att jag startade GR utanför cubase som ett eget program men det behöver jag ju inte nu. Det lustiga är att jag har möjlighet att även prova Sonar, (jag har alltid tyckt illa om cubase eftersom cakewalk är betydligt mer överskådligt) och när jag startade det och fibblade lite med ljudinställningarna där så fungerade plötsligt allt. Dock inte i Sonar utan i Cubase 😱 ??? Nåväl, jag har börjat vänja mig vid cubase och det har ju faktiskt blivit lite mer intuitivt än det var förr så jag fortsätter nog med det. Tack så jättemycket för hjälpen. Det där med nivån på insignalen: Jag förstår vad du menar och såvitt jag förstår går det alltså inte att dämpa signalen. Men t o m med den mixer man använder till de allra enklaste ljudkort brukar man kunna dämpa insignalen. Jag bestämde mig för att vänta med att köpa en förförstärkare eftersom om jag väntar lite skulle jag ha råd att köpa något bättre. Istället använder jag en gammal digital bandares försteg. Det låter helt okej, brusar inte så värst mycket och om man vill har det t o m en rätt snygg sångdist. I vilket fall som helst duger det att testa med om det nu inte vore för att det har en aning för hög utsignal. Fast nu kom jag just på att jag kanske skulle prova dess digital utgång istället...... 😆 Funkar inte det så går jag nog ner o köper en sån där Behringer grej, den kostar ju trots allt bara sjuhundra spänn eller nått sånt.
  5. Jag har trots idogt sökande inte hittat den posten, ja jag e väl kass på att söka också... 😆 Fast den ger inte sådär jättemycket mer än att ytterligare visa vad jag faktiskt har lite koll på. Mina inställningar ser ut som de på bilderna i den posten. Men sen kommer en intressant passage: "När jag kör effekter i Cubase så vill jag såklart inte höra mitt ingångsljud utan bara vad Cubase kör ut." Okej, Jag får av detta intrycket att det skulle vara möjligt att t ex lägga en effekt i en insert på kanalen jag spelar in på och sedan höra ljudet jag spelar in med den effekten? Senast jag spelade in på dator så var man i princip glad om man kunde använda mer än fem effekter när man spelade upp, så det är möjligt att jag låter lite bakom här, men är det så (alltså att det går att lyssna på en insert effekt i realtid inte om jag är bakom det behöver du inte svara på)? Efter det där så kommer det jag tror min post egentligen handlar om: "Därför mutar jag ovanstående och klickar på nån knapp i Cubase som säger att jag ska köra ut ljudet därifrån." Jajaja 😆 ... Det är ju den knappen jag undrar var den sitter. Är det rentutav där under preferences/VST och sedan att cubase ska vara som en bandspelare? Den viktigaste frågan just nu som du ju bör kunna svara på ztevie är dock om det är möjligt att påverka hur hög insignalen (den rena) är när den går in i cubase? Med alla andra ljudkort jag använt så är det ju bara att dra i en regel på ljudkortets mixer och här finns ju helt klart också reglar men det händer ingenting när jag drar i dem.
  6. Du menar om jag får ett spår ifrån GR och ett torrt rakt in? Nä jag får bara en torr signal in i cubase. Jag har fått lite styr på det. Jag hittade den där funktionen att cubase ska fungera som en bandspelare. Då hör jag signalen men dels blev jag helt förvirrad av att ASIOn byttes eller försvann och dels fick jag en hårresande latency på den signal jag hörde. Annars har jag lyckats få ner latencyn till 2 ms vilket ju är jättebra. Nu fungerar det att använda GR som en slags medhörningsmaskin så jag fortsätter nog med det, men det är ju lite irriterande att inte ha koll på vad som händer. Ett annat problem jag har är att jag inte kan justera nivån på insignalen i datorn, just nu så har jag ingen förstärkare som jag kan justera en tillräckligt låg signal med utan den är en liten aning för hög. Med gitarr funkar det ändå för jag kan ju helt enkelt skruva ner gitarren, men med mikrofon fungerar det inte alls om jag inte vill stå två meter ifrån den.Det är ju möjligt att det här är relaterat till min oförmåga att förstå vad som egentligen händer.
  7. migallo

    Audiophile2496

    Mitt första inlägg efter att ha lurkat runt ett tag och funnit att det här forumet ju funkar rätt bra. 🙁 Jag har ett problem som jag hoppas kunna få lite förslag på hur jag ska lösa, alla tips emottages med stor tacksamhet. Jag köpte ett ljudkort till min nybyggda dator (som förövrig är den första jag byggt och fått att fungera direkt... o dessutom både bra och precis som jag vill) häromdagen. Egentligen ville jag köpa ett line6 toneport men eftersom det inte fanns i någon musikaffär i malmö förra veckan och inte hade tagit sig hit denna veckan heller så bestämde jag mig på stående fot i musikaffären för ett m-audio audiophile 2496. Efter att bl a ha läst här så har jag förstått att detta är standardkortet? Nåväl, till bekymret: Jag kan inte lyssna på en insignal samtidigt som en uppspelad wav fil. Jag har provat alla kombinationer av inställningar i patch fönstret men lik förbannat blir det antingen det ena eller det andra. Låt mig förtydliga: Om inställningarna är så så att jag kan spela upp ett projekt i t ex cubase så kan jag höra det jag spelar upp men om jag samtidigt har en gitarr inkopplad så kan jag inte höra den. Signalen ifrån gitarren kommer in i datorn, den går att spela in men jag kan inte höra den. Jag har hittat en lösning. Om jag drar igång guitar rig (bara mjukvaran ingen controller) så kan jag höra gitarren genom den och så spelar cubase in en torr signal. Då får jag ju medhörning, men såhär ska det väl inte vara? Jag tror iofs att jag kommer att göra såhär ändå eftersom man kanske inte vill lyssna på en helt torr signal varken med guror eller sång, men det ska väl gå att lyssna på den torra insignalen samtidigt som man spelar upp wav filer ändå? Grejen är att det känns som att jag missat någon självklarhet, typ en checkbox i cubase eller kanske t o m i windows men jag kan inte komma på vad.
×
×
  • Skapa ny...