Jump to content
Annons

DavidW

Medlem
  • Antal inlägg

    22
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. DavidW

    isolera sång

    Ohoj! Tänkte ta ut en sångslinga eller snarare ett "hey, ho let's go" ur Ramones klassiska Blitzkrieg Bop. Det borde inte vara jättesvårt eftersom det finns ett parti med endast en virvel + pukor och sång. Ville bara få lite idéer och synvinklar på hur man kan gå tillväga för att få bästa resultat. Har hört talas om nån plugg (VoiceTrap) som skall göra det enligt samma metod som använder vid taligenkänning...Enklast kanske ändå är att eq:a bort trummorna. Hur gör man detta på bästa sätt blir då följdfrågan 🙂 Hursomhelst ni får gärna komma med lite förslag på hur ni skulle göra. //David.
  2. Jag la in en länk längs ned till en screendump hur det ser ut. På bilden har jag försökt crossfade:a två events. De överlappar inte varandra någonstan. Kan det vara det som är felet? Jag har försökt dra det ena eventet över det andra utan resultat. Hoppas att du ser nåt på bilden. (Finns det nåt enklare sätt att bifoga bilder på? Har lagt in en länk till myspace. Det verkar inte gå att bifoga filer i meddelanden?) Min fråga var egentligen varför det inte gick att crossfade:a mellan två events. Det är samma basloop så egentligen skulle det vara enklare om man kunde göra en crossfade mellan slutet och början. Men jag lyckade inte markera både slutet på filen och början. Försökte med att hålla in shift och markera början och slutet men det gick inte. Kanske ändå inte går att göra på det sättet? My Webpage
  3. Kan man göra en crossfade inom samma ljudklipp mellan start och slut? Eftersom det är samma klipp som skall loopas borde det vara enklast?
  4. Lyckas inte göra en crossfade...markerar två likadana event men crossfade alternativet är grått. Har provat att dra det ena eventet lite över det andra utan resultat. Provade att bounca clippet men det verkar inte vara nån skillnad. vad gör jag för fel? tacksam för hjälp!
  5. Har problem med ett klickljud som uppkommer efter ett tag. Första gången jag lyssnade på inspeleningen hördes inget. Men senare när jag lyssnar har ett irriterande klickljud uppkommit precis i skarven mellan två audio events. Tänkte först att det kan bero på att jag har lagt till lite kompressor och boostat vissa frekvenser men när jag tagit bort alla inserts ifrån baskanalen fortsätter klicket. Jobbar i cubase. Har kollat vst performance men den ligger på ett fåtal pinnar. Spelar in guitar via en guitarport och där har jag inga problem med klickljud. Så jag antar att problemet ligger i inspelningen med bas. Vad kan det vara för fel? //David.
  6. Har problem med klickljud som uppkommer efter ett tag. Första gången jag lyssnade på inspeleningen hördes inget. Men senare när jag lyssnar har ett irriterande klickljud uppkommit precis i skarven mellan två audio events. Tänkte först att det kan bero på att jag har lagt till lite kompressor och boostat vissa frekvenser men när jag tagit bort alla inserts ifrån baskanalen fortsätter klicket. Jobbart i cubase. Har kollat vst performance men den ligger på ett fåtal pinnar. Spelar in guitar via en guitarport och där har jag inga problem med klickljud. Så jag antar att problemet ligger i inspelningen med bas. Vad kan det vara för fel? //David.
  7. Det var inte bara vid första uppstarten utan det tar ca 2-3 min varje gång jag skall starta upp. Visserligen så startar cubase till slut men det känns som 2-3 min är orimligt länge. Jag har inte så många pluggar och instrument. Kanske 4-5 vst instrument och 5-6 plug-ins effekter mm.
  8. DavidW

    cubase uppstart

    Hey! Jag hade precis installerat min nya snabba och tysta maskin. Allt gick som smort tills det att jag öppnade cubase eller snarare försökte öppna det. Först trodde jag att hela paketet hade hängt sig. Men det verkar som om den letar efter directx pluggar somk jag inte har installerat, har endast vst version av pluggar. Är det nån annan som råkat ut för samma problem. Jag har avvaktiverat directx-plugins under devices men den sölar fortfarande, ibland. Konstigt, men det finns säkert en enkel förklaring. Någon? P.S Har kollat om allt står rätt till med directx och det anser windows iallafall. P.S
  9. Ok. Men då får man installera typ vst-instrument + samplingar å sånt på SATA2 och sen ligger vstplugin mappen hos värdprogrammet (cubase i mitt fall) med dll-filer på IDE disken. Har fortfarande inte riktigt förstått det där med vst-mappen i värdprogrammet (typ cubase) och själva installationen av pluginprogrammet. Det måste väl vara där man installerar själva plugin-programmet och lägger samplingar som jobbet utförs av instrumentet, om du förstår vad jag menar? Tror jag behöver gå en nybörjarkurs...🙂 //David.
  10. Hallå! Har en IDE hårddisk och har precis skaffat en SATA2 hårddisk. Ska installera allt ifrån scratch. Processor: Pentium D930. Ska jag lägga OS på IDE-disken och sen ljudprogram + samplingar på SATA2:an alt. OS + ljudprogram på IDE samt samplingar på på SATA2?? SATA2-disken är väl bättre på alla sätt och vis så man borde kanske lägga all ljudproduktion där eller tjänar man nåt på att lägga OS och ljudprogram på samma och ska man då partitionera den disken? Puh! Nån som vet hur jag bör göra? Använder mest samplingar och spelar in bas + guitar. Tacksam för alla förslag! //David.
  11. Hej, Behöver ett grafikkort som stödjer två skärmar men inte tar processorkraft ifrån ljudskapandet. Läste i Studio, artikeln om musikdatorn, att man skall akta sig för PCI express. Förstod inte riktigt varför. Ljudkortet som jag har, audiophile, är ju ett vanligt PCI. Någon som har nåt förslag på grafikkort? //David.
  12. Såg att den största skillnaden verkar vara att det senare kortet stödjer den nya core 2 duo och att den verkar ha ett trådlöst Lankort. Det första är väl bara bra men trådlöst lan låter farligt. Men man kan väl ifs bara stänga av det.
  13. Skulle detta moderkort kunna vara motsvarande ovanstående: Asus P5W DH Deluxe,I975X,Socket-775,ATX, SATAIIx7, Dual-GbLAN, DDR2, 2xPCI-Ex16 ???
×
×
  • Skapa ny...