Jump to content
Annons

mikeylectric

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. LÅTNAMN: A Rockstar Is Born ARTIST/GRUPP: California Cruisers (www.californiacruisers.tk) GENRE: rock/pop LÅTLÄNGD: 3:53 PRODUCENT: Mikey Lectric EV. MEDVERKANDE: Aron sång, Simo sologura, Matt trummor, Mikey bas INSPELNINGSÅR: 2006 FORMAT: mp3 STATUS: färdig demo Kör ju hårdrock i Pinklips vanligtvis men på sommarn hänger jag o brorsan Matt nere hos våra föräldrar i Falkenberg. Lirar under några veckor då tillsammans med Aron (18) o Simon (16). Riktigt skön snubbar som inspirerar en mycket i musikväg. Båda har riktig potential, Simon ska in på musikgymnasium till hösten i sthlm och Aron han repar aldrig men ändå kommer han på klurig gitarrfills o har riktigt go feeling på sång and string. Enough said... här kommer en låt som vi gjorde sommaren 2005. Remixade den ikväll i cubase för att prova mina nya kunskaper. Låten spelades ursprungligen in i januari 2006 på en mbox. Lägger upp båda versionerna så kan ni jämföra lite. Ha det gött! A Rockstar Is Born (mbox versionen från januari) A Rockstar is Born (cubase version från juli)
  2. Har gjort en ny mix. Kolla väldigt gärna in den! Nu drar jag på swedenrock. rock rock!
  3. Kul o höra boyz! Ska ge mig på baskaggen o basen nu. Kanske slänger jag upp en fil med baskaggens originalljud så att ni kan höra hur den låter och om det överhuvudtaget går att fixa till den. Annars så ska bandet snart ge sig in på att lira in tre-fyra låtar till. Denna gång får jag vara riktigt noga med mickningen. Har märkt att en bra grund är go att stå på 🥰 Förresten, vi har en go spelning på Glow nattklubb på avenyn GBG onsdag 24 maj, förband till Kee Marcello o Zinny Zan... undra vilket gammalt glamband de har återförenat. 😕 Ha det!
  4. LÅTNAMN: There Is No Tomorrow ARTIST/GRUPP: Pinklips (www.pinklips.se) GENRE: hårdrock LÅTLÄNGD: 3:06 KOMPOSITÖR: Brett / Mikey PRODUCENT: Mikey EV. MEDVERKANDE: Brett sång, Mikey sologura, Matt trummor, Duxx bas INSPELNINGSÅR: 2006 FORMAT: mp3 STATUS: nästan färdig demo Detta är min i princip första inspelning, det är inspelat med ett motu828-kort, alto mixerbord som preampar, superlux trummickar där OH-mickarna användes även till sången 😱. Sen en SM57 till gitarren. Har använt mig av Cubase SX3 och dess medföljande pluggar. There's No Tomorrow
  5. I Pro Tools kör jag RTAS version.en Har läst vidare i diverse forum och Native Instrument har tydligen tillsist erkänt att det inte finns stöd för multipla kanaler under Win XP. Kanske kommer det en uppdatering nångång. Sen felet med att polyphona midi instruktioner inte funkar vet ingen vad det beror på. Kör jag Battery2 under Cubase SX3 funkar allt perfekt. Men det är känns lite flummigt att använda Mboxen i ett Cubase då den är ämnad för Pro Tools. Men har ni tips på andra samplingsprogram som man kan ladda trummorna i vore det sjyst om ni nämnde dem. DR-800 från Fxpansion kanske funkar.
  6. Värt att tillägga för dig som funderar på att skafffa battery 2. Tydligen stödjer det inte multiple outputs under windows xp, dock funkar det under os x. Detta medför att man t.ex. inte kan skicka en vissa trumma till en egen aux kanal och där lägga på reverb eller liknande. Är det någon som har förslag på andra trumsamplings plugins till pro tools? Känns som att det är dags att ge upp battery.
  7. Problemet om att endast en sampling spelas upp nämns på länkarna nedan, ingen verkar dock ha löst problemet. Här Här När det gäller mina 9092 fel så undersökte jag min laptops irq setup, visade sig att näteverkskortet, wlanet, usb, pc-card (inkl firewire hdd), och grafikkort alla ligger på irq 9. Avaktiverade nätverkskortet och wlanet och ny funkar allt igen. Synd bara att det inte går att tweaka om så att pc-card och grafikkortet hamnar på egna irqs, då kanske det hade funkat ännu smidigare. Om någon har tips på det är jag tacksam för dem.
  8. Jag har inte fått ordning på problemet. Har dessutom fått fler problem, felmeddelande 9092 dyker upp efter bara 30 sek av inspelandet av en track. H/W buffer size error, operating system hold off to long. Något i den stilen. Har sökt runt på digidesigns forum och trixat lite med det dom nämner men inget hjälper. Många verkar ha samma problem.
  9. Ingen som har en lösning, vore fruktansvärt gött om nån hade det. Tja!
  10. Har installerat om min dator och då också Pro Tools. När jag skulle dra igång några gamla projekt märkte jag att trumsamplingarna inte spelades upp som förut. Man kan bara hör en trumma åt gången, t.ex. låter inte baskagge och virvel samtidigt. Även om jag ritat in två slag i precis samma takt i midifältet så är det bara ett av dessa slag som triggar samplern, i mitt fall Battery 2. Finns det några inställningar som jag missat? Midikanalen styr Battery2 på channel 1. Battery som ligger på en Aux (stereo) skickar ut ljudet på Analog 1-2 (stereo). Kör Pro Tools LE 6.9, Mbox, Battery 2 och DFH med deras medföljande close kit mappning.
  11. Har som enda dator en laptop, intel pentium m processor på 1,5 mhz och så 512 mb ram. Har en mbox och kör Pro Tools. Vill kunna programmera lite samplade trummor till mina låtidéer. Har testat att köra Battery och laddat drumkit from hell i den samplern. Dock så verkar det som att mina 512 mb i ram inte räcker till. Har provat att ladda in färre antal samplingar i Battery men det verkar inte hjälpa. Finns det något resurssnålare alternativ eller är man tvungen till att skaffa mer ram?
  12. Tja. Har ni några tips på hur man ska eq:a trummor vid inspelning. Jag använder mig av följande utrustning: Mixerbord: ALTO L16 (10 mickpreampskanaler) Ljudkort: Mbox1 (2 kanaler) Trummickar: Superlux DRK A5CE, 7 mickar 2 överhäng 1 hängpuka 1 golvpuk 1 baskagge 2 virvel (över och under mickning) De sju mickarna kopplas på varsin kanal på mixerbordet, som sedan via tape out kopplas in i mboxen på två kanaler som panoreras vänster och höger. Har experimenterat ett tag med eq:n men vore kul att få lite tips o testa dem för att se om man hittar ut ur djungeln och får till ett sjyst ljud för en demoinspelning. Tips om ljudnivåer och mickarnas placering vore också kul att få. Även tips på om man kan tweaka till det lite extra med hjälpa av plugins i protools vore bra. I mixerbordet finns det också rätt mycket effekter, om ni har tips på hur långa och stora reverb som man kan lägga på virveln osv. vore det fint. Stilen på musiken är hårdpunkrock, typ backyardbabies, men ibland drar det iväg till 80talet med större virvel. Gott nytt år o grejer också.
  13. Yes, man kan ju undra vad digi ska med sin MBox till. Den som är så portabel o grejer. O sen så funkar den inte med en modern PClaptop . Hoppas de inte hinner lura nån mer. Nån som har kolla på PT 7. Versionen kanske har löst problemet.
  14. Hittar inget om Mbox i den tråden, där man körde Cubase...hm så jag tror det har med Pro Tools som program att göra. Well who knows. Om processorn går på max onaturligt länge så kan närliggande kringutrustning som moderkort och hårddisk i första hand ta stryk. Processorn i sig är nog konstruerad för att klara mycket hetta. Vissa på digidesignsforum hade fått sina datorer stekta.
  15. Att jag ställer in i BIOS och låter min processor köra konstant i sina topp 1,5 gHz spelar ingen roll. Ligger inte processorns belastning på 100% så blir den inte varm. Jag kör den alltid i 1,5 gHz när jag har ACn inkopplad och har aldrig "bränt" mig på tangentbordet förr. Ligger belastningen därimot på 100% som är fallet när Pro Tools körs så blir den VARM och inte vågar jag ha den ståendes på i mer än två timmar med en sådan konstant belastning. Det är just Pro Tools finurliga lösning till framtvingad konstant klockfrekvens som är problemet, dvs simulerad 100% belastning. Undra hur andra utvecklare har löst detta. (Läste runt lite mer på digi's forum och såg att problemet rör alla processorer med möjlighet till variabel klockfrekvens, sjukt att det kan gått obemärkt förbi på en så stor marknad.)
×
×
  • Skapa ny...