Jump to content
Annons

Rockybalboa

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej, Undrar lite om det finns något enkelt sätt att få samma volym på mp3:or när man bouncar. Finns det någon enkel sätt som gör att man kan få samma volym hela tiden eller måste man se till volymen är lika hög på masterkanalen? Jobbar mycket i Logic men även i Audacity med en del slutlig redigering. Det borde väl finnas någonstans i Audacity där man kan ställa in hur starka man vill att sina exporterade filer ska vara, eller? Är verkligen nybörjare på det här och är tacksam om någon kan ge lite råd!
  2. Problemet är att jag köpte min i Los Angeles och att min garanti har löpt ut. Men det enda är kanske att gå via musikbörsen och be dom lämna in den. Luthmann har jag talat med och de utför inga tjänster direkt med privatkunder. Man kan ju hoppas att det är relativt enkelt att reparera i så fall eftersom att man måste betala även om de inte fixar att reparera den. Sa dom något om hur mycket reparationen kunde kosta? Var båda dina inputkanaler sönder?
  3. Har ett Apogee Duet som är paj. Verkar som att preampsen har gått sönder då båda input-kanalerna brusar kraftigt. Min fråga är om någon känner till någon som reparerar Apogee i Sverige? En annan mer kursiv fråga är vad som kan ha orsakat att de gått sönder? Har haft kortet i tre år och aldrig haft några problem med det fram tills nu. Gjorde dock en inspelning med uppmickning av gitarrförstärkare för två veckor sedan och strax efter detta började jag få problem med det. Inte kan det väl ha gått sönder av för hög input, eller? Tacksam om folk kan dela med sig av eventuella erfarenheter.
  4. Jo, tight vill man ju alltid vara. Men ibland kanske man får till en tagning som är riktigt sjysst men som innehåller någon liten miss, och så vill man ha med ändå, dock utan missen. Jag använder logic och ställde frågan i det forumet. Om någon vet hur man gör där vore jag tacksam.
  5. Hej Finns det något lätt sätt att tighta till audiospår, ungefär som man kan kvantisera midispår?
  6. Tack så mycket. Det funkade ju fint. Det var så jag tänkte att man skulle göra, men på en tidigare version av logic funkade det lustigt nog inte. Så därför frågade jag innan jag testade. Finns det något lätt sätt att tighta till audiospår, ungefär som man kan göra med midispår?
  7. Jag fick upp battery på rätt ställe lite senare så det ordnade sig. Det andra känns inte så viktigt i nuläget men jag hör av mig om det skulle bli det.
  8. Tackar för dina rader Göran. Mer utförlig hjälp än så här lär det icke gå att få. Hittade och bockade för Asio rutan så nu funkar de vanliga audiospåren att spela in på utan fördröjning. Audioinstrumentkanalerna uppför sig dock lite skumt. Har tidigare kört battery för att lägga trummor men nu när jag installerar det dyker det inte upp där det ska, vilket gör att jag inte kan välja det på dessa kanaler. Är säker på att jag har installerat battery i rätt program och tror att jag har fått det i rätt mapp. Vet du vad felet kan vara? Dessutom kanske du vet hur man spelar in och har effekter på i medhörning, exempelvis spela in gitarr och ha guitar rig på?
  9. okej, ledsen för min otydlighet. kör med ett vanligt audiophile 2496. det är både när jag lirar in analogt, med mickar(om det nu kallas analogt) men också när jag kör med vst instrument med midiklaviaturen som det sackar efter, skumt nog. räcker den informationen?
  10. Sitter med logic platinum och försöker ställa in ljudet för in och utgång. Får in ljudet men det sackar som det brukar göra på vissa midi-instrument. Om nån vet hur man fixar detta skulle jag vara tacksam!
  11. Rockybalboa

    Basinspelning

    Tjena Skulle behöva lite tips om vad jag kan köpa för att få ett sjysst bassljud. Har ett Audiophile 2496 och ett litet mixerbord från behringer. Använder Logic. Just nu låter det naturligtvis riktigt kasst. Vad behövs?
×
×
  • Skapa ny...