Jump to content
Annons

GaBBe

Medlem
  • Antal inlägg

    54
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av GaBBe

  1. Ingen ??

    När jag körde Cubase brukade jag göra ett klipp på den delen jag vill påverka. Hitta "pitch shift" och välj hur många cent du vill påverka. Det finns fler sätt, men det var det jag trivdes med bäst 🙂 Köp Melodyne! Då kan du göra samma sak, fast överskådligare och du kan alltid ångra i redigeringen i Melodyne, utan att behöva ångra i resten av projektet.
  2. Hej! Jag har köpt ett Digi 001 och ett Pro Tools 6.4. När jag stoppar in kortet i datorn (intel core 2 duo, 3 GB RAM) och startar så är bildskärmen bara svart och efter några sekunder börjar datorns fläkt att snurra så det låter som ett solarium. Sen händer inget mer. Utan kortet imonterat är datorn glad och funkar som vanligt.

    Borde jag ställa in något i BIOS kanske?

    Hjälp

    Gabriel

  3. Ja, kör hängmatta på eq och kortaste attack och releasetiderna som finns på kompressorn. Och snacka nästan inne i micken. Sen får du skruva på ratio och db på kompressorn. Det ska blinka ganska friskt, men inte för mycket, då försvinner bottentrycket.

    Är det bara på röst eller på en hel radiosändning inkl musik, jinglar, loopar du vill ha "radio sound"?

  4. Hej!! På mitt mixerbord ONYX 1620 har anslutningarna monterats direkt på ytan av kretskortet (billigare att göra så). Då blir det ett pin 1 problem om man kör in en XLR i en mikingång, så jag undar hur man löder om XLRkontakten så att det blir rätt?

    Tacksam för svar! 😛

    Gabriel

  5. Vilka frågor man ställer sig på vägen har väl inget med saken att göra. Det är ju bara att försöka om och om igen så kommer något. Tänk på att melodin kan likagärna vara något som kan spelas på 2 tangenter. Att man frågar tyder på att man har börjat försöka. Du behöver inte kunna nånting om teori, lyssna efter vad du tycker låter "okej" när du spelar.

  6. Jag såg programmet eftersom jag vet att en Magnus Rongedal gör en massa röster i serien "Digimon" och även sjunger introt. Är dubbningsintresserad så... =) Blev ju helt förvånad, först irriterad över att inte veta vilken som var Magnus, men fan vad dom sjöng bra! =) Håkan Hellström-låten blev ju plötsligt jättebra, även den sista låten var riktigt skön. Vilken feeling.

  7. Låter riktigt bra detta!

    Lead ljudet i början är kanske lite väl "preset" aktigt, men det låter bra omd et hela. blev nästan chockad av att låten faktiskt var så glad!

    Vad det gäller mastering så har jag kollat över låten, den ligger i max volym. Menar du kanske mixingen? :rolleyes:

    Edit: Hör av mig om sammarbete via pm! =)

    Tackar! Jo jag gillar själv att den är så hoppfull..=) Nej, jag menar mastring. Den måste ju EQas och komprimeras och så =)

  8. Kan bli bra detta... min första tanke är att lead-synthen måste bort bara.. Det är något med ljudet som får mig att tänka på fjorits-trance direkt.. kan nog vara det att den används i så gott som varje fjortis-trance-låt på marknaden typ. :rolleyes: Sen så alla scratch-ljud går också bort enligt min mening.. sweepsen är helt okej annars. 😕

    Hehe okej, jag är faktiskt väldigt nöjd själv med ljuden. Speciellt synthen som kör ackorden =) Ååh scratchningarna älskar jag! ;P

  9. Ja detta var ju riktigt bra. Måste säga att jag vart något besviken efter att ha läst alla lovord i tråden innan. Men riktigt bra var det ändå. Jag tycker inte att versen känns given, men refrängen sparkar rumpa som radiohit.

    Kan inte säga något om ljudbilden då min lyssning här är kass, men gitarren låter väldigt platt.

    Fick faktiskt lite "Money for Nothing" vibbar av den här 😠 (alltså låten som Robyn har skrivit till Darin).

    BRA JOBBAT!

    Tack så mycket för kritiken! =) Själv tycker jag versen är rätt bra, samma linje hela tiden på nåt sätt men ändå intressant att lyssna på. Hehe, tack för det du sa om refrängen =D Åh, Money for nothing gillar jag! =)

    Sen måste jag ge credit för Ernsts insatts! Den var väldigt viktig, han och jag körar tillsammans hela tiden utom i verserna. Det är också Ernst ni hör i bryggan som börjar på 2.50. Ni hör honom bäst när ordet "lögner" sjungs. =)

  10. Din låt skiner igenom av frisk musikglädje. Gillar verkligen ljudet på ackord-synthen! Vad e det för nått?

    Sången som är cher-effektad? Försvinner tyvärr bland resten av materialet. Så lyft upp och fram det lite till. Mer kompression, mer diskant, eller ökad nivå är ju vägar att välja?

    Inledningsvis tror man inte det kommer bli någon houselåt men sen blir det jue det. 😆 Tycker du ska lägga på sång eller prat där i början för att väcka folks intresse lite extra, tror det kommer ge introt större relevans till resten av låten också.

    Lycka till!

    Det är en FM7! Jag gillar själv ljudet skitmycket, så kul att du med gjorde det. =P Tar till dig det med sången, hade nästan tänkt att skita i sången helt men det kanske väcker intresse.. =) Jag testar! Tack!

  11. * LÅTNAMN: Ingenting är omöjligt

    * ARTIST/GRUPP: GaBBe

    * GENRE: House, dance

    * LÅTLÄNGD: 4.08

    * KOMPOSITÖR: Gabriel Almegård

    * PRODUCENT: Gabriel Almegård

    * EV. MEDVERKANDE:

    * INSPELNINGSÅR: 2006

    * FORMAT: 192kbps mp3

    * STORLEK: 4,73 mb

    * STATUS: "tror" den är färdig

    Ja, jag heter Gabriel, är 16 år. Hoppas ni gillar låten, kommentera på. =) Söker nån som skulle vilja mastra den. =)

    Lyssna gärna på den här med https://www.studio.se/index.php?showtopic=34000

  12. Det här är verkligen inget jag själv skulle lyssna på och skulle förmodligen banka sönder radion på jobbet efter den lokala radiostationen spelar den den 15 gången samma dag...men min far tycker inte om hård-rock och så är ju livets gång.

    ...mycket bra mixat och mastrade...önska att man själv hade sån talang.

    ...Sångaren är klockren till den här stilen.

    ...Synd att de riktiga instrumenten (alltså... nu kommer gubben i mig fram så bry dig inte om vad jag säger nu) försvinner och låter så "perfekta"

    ...visst är det plastigt men om det är den här stilen du brinner för gör du den riktigt, riktigt j*vla bra!!

    Tack! Blir riktigt glad av det du säger. =) Vilken musik lyssnar du själv oftast på?

  13. Imponerande med tanke på din ålder och erfarenhet.

    Visst kan det bli en hit, lite finputsning behövs.

    Det jag stör mig mest på längden och tjatigheten i slutet. För enformig.

    Där sa du nåt! För enformig. Det kan jag hålla med om, men jag är osäker på om det inte är bra att ha det så? ...eftersom refrängen fastnar bättre då? hm..undrar hur man skulle göra den mindre enformig..tycker du inte jag ska låta reffen gå 2 gånger i slutet? =) utveckla!

  14. LÅTNAMN: För den jag är

    ARTIST/GRUPP: Simon

    GENRE: pop?

    LÅTLÄNGD: 3.40

    KOMPOSITÖR: Gabriel Almeågrd

    PRODUCENT: Gabriel Almegård

    EV. MEDVERKANDE: Gabriel Almegård, Ernst-Heinrich Schiebe

    INSPELNINGSÅR: 2006

    FORMAT: mp3

    STORLEK: 6.16

    STATUS: Klar, men jag ändrar på dom saker ni tar upp om jag håller med! =)

    Jag heter Gabriel och är 16 år, gör musik om ni har missat det ;P, en kille som heter Simon sjunger. Han är 17. Jag har skrivit och producerat låten. Både Simon och jag har skrivit texten.

    Ja, som vanligt kommer vissa tycka det är skräp, och vissa kommer antagligen tycka om det och ge mig konstruktiv kritik. =) Det är alltså kritik jag vill ha om hur jag kan förbättra låten musikmässigt och ljudmässigt. =D Kör på!

    Simon___F_r_den_jag__r__GaBBe_.mp3

×
×
  • Skapa ny...