Jump to content
Annons

GaBBe

Medlem
  • Antal inlägg

    54
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av GaBBe

  1. Hejsan!

    Jag producerar musik och har bakgrund som jingelmakare för radio. Gillar starka melodier. Vore jättekul att höra dina tracks, kanske kan komma på något. Låter det intressant så skickar jag lite produktioner :)

    Hälsningar

    Gabriel

  2. När jag körde Cubase brukade jag göra ett klipp på den delen jag vill påverka. Hitta "pitch shift" och välj hur många cent du vill påverka. Det finns fler sätt, men det var det jag trivdes med bäst 🙂 Köp Melodyne! Då kan du göra samma sak, fast överskådligare och du kan alltid ångra i redigeringen i Melodyne, utan att behöva ångra i resten av projektet.
  3. GaBBe

    Studiolokal i Uppsala

    Hej! Är någon i behov av en studiolokal i Uppsala? Skicka gärna ett PM i sådana fall!
  4. GaBBe

    Digi 001 Problem

    Nej. Jag har bara 1 plats ledig och det är en PCIplats. Helknäppt. Fläktarna går varma men ingen bild.
  5. GaBBe

    Digi 001 Problem

    Hej! Jag har köpt ett Digi 001 och ett Pro Tools 6.4. När jag stoppar in kortet i datorn (intel core 2 duo, 3 GB RAM) och startar så är bildskärmen bara svart och efter några sekunder börjar datorns fläkt att snurra så det låter som ett solarium. Sen händer inget mer. Utan kortet imonterat är datorn glad och funkar som vanligt. Borde jag ställa in något i BIOS kanske? Hjälp Gabriel
  6. Hejsan! Vi är 19 och 14 år gamla, och har en gammal kompressor som vi skulle vilja byta kontakter på. Just nu måste man stoppa in koppartrådar in/ut. Det skulle vara så mycket bättre med XLR. Det är en balancerad monokompressor. Hur göra? 😛 /Gabriel
  7. Är det bara på röst eller på en hel radiosändning inkl musik, jinglar, loopar du vill ha "radio sound"?
  8. GaBBe

    PIN 1 problem

    Hej!! På mitt mixerbord ONYX 1620 har anslutningarna monterats direkt på ytan av kretskortet (billigare att göra så). Då blir det ett pin 1 problem om man kör in en XLR i en mikingång, så jag undar hur man löder om XLRkontakten så att det blir rätt? Tacksam för svar! 😛 Gabriel
  9. Vilka frågor man ställer sig på vägen har väl inget med saken att göra. Det är ju bara att försöka om och om igen så kommer något. Tänk på att melodin kan likagärna vara något som kan spelas på 2 tangenter. Att man frågar tyder på att man har börjat försöka. Du behöver inte kunna nånting om teori, lyssna efter vad du tycker låter "okej" när du spelar.
  10. Klart det är lika bra att klicka fram melodier som att sjunga fram, skrika fram, vissla fram eller spela fram dom på en gitarr. Ta det lugnt. Melodier kommer. =)
  11. Jag såg programmet eftersom jag vet att en Magnus Rongedal gör en massa röster i serien "Digimon" och även sjunger introt. Är dubbningsintresserad så... =) Blev ju helt förvånad, först irriterad över att inte veta vilken som var Magnus, men fan vad dom sjöng bra! =) Håkan Hellström-låten blev ju plötsligt jättebra, även den sista låten var riktigt skön. Vilken feeling.
  12. Tackar! Jo jag gillar själv att den är så hoppfull..=) Nej, jag menar mastring. Den måste ju EQas och komprimeras och så =)
  13. Hehe okej, jag är faktiskt väldigt nöjd själv med ljuden. Speciellt synthen som kör ackorden =) Ååh scratchningarna älskar jag! ;P
  14. Nej, det är FM7, orchestral och vanguard ;P plus en embracer
  15. Tack så mycket för kritiken! =) Själv tycker jag versen är rätt bra, samma linje hela tiden på nåt sätt men ändå intressant att lyssna på. Hehe, tack för det du sa om refrängen =D Åh, Money for nothing gillar jag! =) Sen måste jag ge credit för Ernsts insatts! Den var väldigt viktig, han och jag körar tillsammans hela tiden utom i verserna. Det är också Ernst ni hör i bryggan som börjar på 2.50. Ni hör honom bäst när ordet "lögner" sjungs. =)
  16. Det är en FM7! Jag gillar själv ljudet skitmycket, så kul att du med gjorde det. =P Tar till dig det med sången, hade nästan tänkt att skita i sången helt men det kanske väcker intresse.. =) Jag testar! Tack!
  17. GaBBe

    House, dance

    * LÅTNAMN: Ingenting är omöjligt * ARTIST/GRUPP: GaBBe * GENRE: House, dance * LÅTLÄNGD: 4.08 * KOMPOSITÖR: Gabriel Almegård * PRODUCENT: Gabriel Almegård * EV. MEDVERKANDE: * INSPELNINGSÅR: 2006 * FORMAT: 192kbps mp3 * STORLEK: 4,73 mb * STATUS: "tror" den är färdig Ja, jag heter Gabriel, är 16 år. Hoppas ni gillar låten, kommentera på. =) Söker nån som skulle vilja mastra den. =) Lyssna gärna på den här med https://www.studio.se/index.php?showtopic=34000
  18. Ja, det har jag. Kom igen, kom igen! Kritik! =)
  19. Nån som är runt 16-19 som sjunger bra som skulle vilja starta nåt? =)
  20. Tack! Blir riktigt glad av det du säger. =) Vilken musik lyssnar du själv oftast på?
  21. Där sa du nåt! För enformig. Det kan jag hålla med om, men jag är osäker på om det inte är bra att ha det så? ...eftersom refrängen fastnar bättre då? hm..undrar hur man skulle göra den mindre enformig..tycker du inte jag ska låta reffen gå 2 gånger i slutet? =) utveckla!
  22. Kom igen, nån kritik måste ni väl ha? =)
  23. Tack så mycket för kritiken. Jo, elgitarren är det faktiskt jag som spelar, samma med den akustiska gitarren som också hörs ibland =) Men jag förstår vad du menar, har klippt extremt mycket i bådadera så det låter inte "live" direkt.
  24. Jag gillar däremot trummorna! Skönt ljud! Tycker pianot är bra det med, lite speldoseaktigt kanske men det funkar. Men på nåt sätt tappas intresset lite på piianodelen, lägg till nåt extra där, sång kanske? eller förkorta den! Skitbra! =)
×
×
  • Skapa ny...