Jump to content
Annons

peber

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av peber

  1. har precis flyttat över mitt creative audigy 2 till min nya dator och nu när jag spelar in någonting, oavsett program, så blir det inspelade helt knas. någon som vet hur jag fixar det? ljudklipp: http://student.mh.luth.se/berpet%2D7/craaap.mp3 edit: ja har upptäckt också att alla filer jag spelade in på den gamla datorn spelades in i 44100Hz medans på den nya måste jag spela in i 48000Hz, det går inte att välja något annat.
  2. det här tycker jag om! som hämtad ur nått tony hawk spel.
  3. peber

    Chipmusik?

    Jo jag gör enbart chipmusik. Jag försöker få in lite andra ljud också, typ stråkar. https://www.studio.se/index.php?showtopic=22207&hl=
  4. Jepp den är gjord i fasttracker. Det är nog möjligt att få till panoreringar men jag har inte utforskat det ännu, den här låten är den första jag gjort med programmet.
  5. Hmm, nu blir jag lite fundersam.. kan du specifiera lite grann var det låter för mycket synt så vore jag tacksam. Det är ju givetvis tv-spelskänslan jag vill förmedla.
  6. Jo, jag kan verkligen hålla med om "dubbelkaggarna" 😉 . beror främst på att jag inte egentligen har en aning om hur man programmerar trummor förutom döds/black-trummor. Och angående slutet så är jag lite smått osäker om det passar in i helheten, kanske ska prova med nått i samma tempo som resten av låten..
  7. peber

    jomenhej!

    Hejsan! Har hängt här ett tag men har inte postat alltför ofta, hade tänkt att ända på det nu 🙂 . Jag är 20 år och bor i det vackra (men lilla) Piteå, spelar främst gitarr men även en del bas. Lyssnar på ganska blandade artister, favoriter just nu är Mr Bungle, Mars Volta, Burzum och Johnny Cash. Jag har precis börjat skapa musik på en lite seriösare nivå (med det menar jag att låtarna blir färdiga 🙂 ). Jag använder främst Fasttracker och Reason men skriver mest med hjälp av gitarren. Jag hoppas att jag kan tillföra forumet med någonting, även fast jag inte har några ambitioner att skapa en klassiker som Keep On Dreaming. Nåväl, hej hej! edit: jomenvisst, jag har ju en demolåt uppe också https://www.studio.se/index.php?showtopic=22207
  8. peber

    Chip-låt

    LÅTNAMN: inget än så länge ARTIST/GRUPP: namnlöst GENRE: chip-musik LÅTLÄNGD: 5.10 KOMPOSITÖR: Peter Bergström INSPELNINGSÅR: 2005-2006 FORMAT: MP3 STORLEK: 4.7mb STATUS: Skiss Hejsan! Har hängt här ett tag men det här är första gången jag törs posta en låt (jag får ta och göra en riktig presentation sen). Är ett projekt jag hållit på med i nästan ett år och jag är hyffsat nöjd. Lite saker jag funderar på är, Hur är basnivån i hos er? för lite? för mycket? Låtstrukuren, några fula övergångar eller liknande? För repetiv? Och framför allt, bra, dålig? Är inte helt färdig med alla pålägg, tycker att kören och stråkarna ligger lite otajt. l_t3.mp3
  9. peber

    Ofattbara hits

    Hela det här Crazy Frog fenomenet skrämmer mig lite, jag menar varför syns hans "privata del" hela tiden? 😳
  10. hmm... inte lätt att få med alla. Opeth Dissection The Dillinger Escape Plan NOFX Dubmood (chip-snubbe, LYSSNA och bli FRÄLST!) John Frusciante U2 The Mars Volta
  11. Nee, det är From The Sounds Inside som man kan ladda hem. Iaf, min favoritlåt är Dying Song från The Brown Bunny soundtracket. Så briljanta sångmelodier! AAAH--AAAAH partiet i slutet är svårslaget. Av hans gitarrsolon gillar jag mest det i Look On från plattan Inside Of Emptiness och det andra solot i The Mars Voltas låt L'Via l'Viaquez som finns med på deras nyaste skive Frances The Mute. Bonustips: Kolla in covern på The Chantels - Maybe som John bland annat kör live på Slane Castle (DVD). Uuuunderbar sång!
  12. peber

    Fastracker!?

    Tänkte smälla in en fasttracker 2 fråga, Kan man ljustera tonhöjden på samplingarna direkt i programmet? Eller måste jag göra det i något separat program? Problemet jag har nu är att om jag spelar ett A tex i FT2 så är det egentligen ett ostämt D, på ett ungefär. På ett sätt funkar det iom att alla instrumment är "felstämda", men jag vill andvända FT2+"Gammal DOS-dator" som hårdvarusynt dvs spela in ljudet med en vanlig mick så att jag kan lägga på akustiska instrumment och midisignaler i Cubase. Men det går ju inte om FT2 ljudet är ostämt. Hjälp!
×
×
  • Skapa ny...