Jump to content
Annons

emelpee

Medlem
  • Antal inlägg

    105
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om emelpee

  • Födelsedag 1986-03-03

Om mig

  1. JJRockford tack för tipsen. Jag kollade med stämapparaten på gitarren igår och strängarna har ändrat sig i ton en jäkla massa, medan elgitarren inte ändrat sig något, så är väl de nya strängarna som behöver sin tid:) Namnet Felix Felicis är latin och betyder typ Lyckans lycka. Märkte efteråt att det användes i Harry Potter. Lite oturligt kanske för nu lär folk tro jag är Harry Potter-fan 😆 Zyan nej, inte om denna. Hade två låtar uppe innan. som var mer klara. Sysslade med hiphop förut, ja. Har en bra bit kvar innan jag klarar av denhär genren lika bra som hiphop 😆 Jag har en stämmare som man sätter på gitarrhalsen och så tar den upp vibrationerna. Hade ju dock ändrats betydligt på de nya strängarna gentemot min elgitarr, även om den nog behöver nya strängar. Tack för tipset. Jag brukar bara sätta igång musiken och sjunga. Ganska korkat av mig eftersom jag vet att jag mer eller mindre fortfarande är en aning tondöv. Ska testa klaviaturgrejen nästa gång.
  2. tyvärr är jag ju ingen skönsångare och har även en del problem med att höra när det är falskt. känner dock att det blir bättre och bättre. När det gäller gitarren så fick jag samma svar förra gången. Så jag inköpte en stämapparat för att verkligen få allt stämt. Vet inte vad jag gör för fel för att de lyckas vara ostämda även att stämmaren visar rätt. Det är visserligen nya strängar på denna, de kan väl om jag förstått det rätt behöva stämmas några gånger innan de blir rätt... eller? Isåfall förklarar väl det saken kanske 😆
  3. * LÅTNAMN: I just wanna be with you * ARTIST/GRUPP: Felix Felicis * GENRE: pop... kanske? * LÅTLÄNGD: 3:27 * KOMPOSITÖR: jag * PRODUCENT: jag * EV. MEDVERKANDE: * INSPELNINGSÅR: 2007 * FORMAT: mp3 * STORLEK: 4.8 mb * STATUS: Skiss * LÅTLÄNK: http://kort.diinoweb.com/files/Felix_Felic...be_with_you.mp3 Så... La upp två låtar för ett tag sen för att få hjälp på traven, eftersom jag är helt ny med det här. Nu gjorde jag denna låten för någon vecka sen men fastnade och lät den ligga för att låta den komma till mig. Men nej, jag vet inte vad jag ska göra mer. Visst, jag kan lägga på någon elgitarr, men varje gång jag spelar elgitarr blir det så jävla rockigt... och det är nog inte riktigt vad jag är ute efter. Hade varit kul att få lite idéer på vad jag kan göra med låten... Självklart får ni gärna kommentera låten över huvud taget. Även om den är ganska hafsigt demogjort (framförallt sången) så är all hjälp bra hjälp för en nybörjare, i stort sett i alla fall 😏 Texten är som alltid det viktigaste för mig så här får ni den också:
  4. Oj. Det tar jag som ett bra betyg. Bright Eyes är utan tvekan en av mina favoriter. Topp 3 skulle jag nog våga påstå. och Broder Daniel har faktiskt också legat däruppe i toppen för några år sen. Jag ska sätta mig och verkligen se till att gitarrerna blir stämda.
  5. Zyan: Absolut... Det ligger nog lite för mycket hela tiden. Och på något vis är det konstigt. Jag som gillar avskalad musik och jag som utbildat mig till grafiker där det nästan är regel att ta bort så mycket information som möjligt:) Finns några grejer jag redan hört att jag likaväl kan plocka bort. Jag har hela mixologin men inte orkat treva mig igenom den stenhårt än. När det gäller sång tar jag gladeligen emot tips. Jag har verkligen noll sångteknik och jag tror jag sjunger för mycket med halsen. Det blir nog en ny uppdatering om någon dag. Alternativt att jag kanske gör något nytt. Desmond: Tack. Texterna är nog min starka sida och texterna är typ det enda jag har med mig från min hiphop-period. När det gäller titeln på den andra har du nog rätt. "Do you remember when we died?" kan visserligen intressera en del till att lyssna, tror jag. men jag föredrar egentligen korta, enkla titlar. En titel som inte återfinns i låttexten, så som "collisions" eller "colliding" gör dessutom att man lägger till något nytt till låten.
  6. tack. Jag har väl aldrig lagt så mycket tid på sången just för jag vet att jag ändå inte sjunger nå vidare. Med tanke på att många band jag lyssnar på har dålig sång så är jag kanske inte så kräsen heller. Sen är jag även en aning tondöv så jag hör säkerligen långtifrån alla falska toner... okej, nu lät det som jag bortförklarade mig haha.. Jag SKA absolut lägga ner mer tid på sången framöver.
  7. hehe... nej, men grejen är att jag har 2 akustiska gitarrer som båda har nylonsträngar. Då hade man likaväl kunna byta på den ena liksom. Jag ska köpa en stämapparat nu i dagarna så ska väl det problemet iaf vara borta. Min sång har, tro det eller ej, blivit mycket bättre än den var för bara någon månad sen.... så med lite tur blir den bättre och bättre... (eller så kanske det snarare är jag som förstår mina begränsningar och försöker anpassa mig^^) Som sagt, skönt att höra att det finns något i låtarna. Då är man ju inte helt körd iaf, iförsig hade jag inte slutat göra musik bara för en sådan sak men ändå 🙂
  8. Fidden: Tack... Du förklarade det nog ganska bra. Skönt att se att låt-idéerna känns lovande, för just gitarrspel, sång osv är något som lär bli bättre med tiden. Jag har typ noll sångteknik och noll gitarrteknik. Antar att jag borde gå igenom samma övningslåtar som alla andra, men.. det är ju inte kul och musik ska vara kul. Btw har jag fått för mig att stålsträngad akustik skulle funka bättre i sådan här musik... stämmer det?
  9. hehe... Stäm gitarrerna är ett återkommande problem. Jag tänkte ta och köpa en stämapparat nu i veckan dock. Cymbaltipset tar jag åt mig och tajtheten blir bättre och bättre ju bättre jag blir på gitarr:) Ska försöka att göra något annorlunda nästa gång, även om jag känner att min kunskap i gitarrspel håller mig en aning tillbaka.
  10. Okej, det kanske blir rörigt med 2 låtar på en gång... men, det ger er en bättre bild. * LÅTNAMN: 50 miles of love * ARTIST/GRUPP: Felix Felicis * GENRE: Rock... ? * LÅTLÄNGD: 4:20 * KOMPOSITÖR: jag * PRODUCENT: jag * EV. MEDVERKANDE: * INSPELNINGSÅR: 2007 * FORMAT: mp3 * STORLEK: 5,96 mb * STATUS: Skiss... typ. * LÅTLÄNK: http://emelpee.se/felix_felicis/mp3/Felix_...les_of_love.mp3 * LÅTNAMN: Do you remember when we died? * ARTIST/GRUPP: Felix Felicis * GENRE: Rock... ? * LÅTLÄNGD: 3:59 * KOMPOSITÖR: jag * PRODUCENT: jag * EV. MEDVERKANDE: * INSPELNINGSÅR: 2007 * FORMAT: mp3 * STORLEK: 5,47 mb * STATUS: Skiss... typ. * LÅTLÄNK: http://emelpee.se/felix_felicis/mp3/Felis_...hen_we_died.mp3 * ÖVRIGT: Trummorna är från EZ Drummer - vintage rock. (tamburinen är från Latin-tillägget) Basen är Trilogy med Guitarrig2 på. Guitarrig 2 används till elgitarrerna. Synthen tror jag är Mr Jay. Okej... Några av er kanske minns att jag förut la upp en och annan hiphoplåt här. för sisådär ett halvår sen köpte jag dock en elgitarr (och för kanske 1 år sen fick jag en akustisk) och började gå över till rock. Nu har jag på 2 dagar fixat 2 låtar (vilket bara det imponerar på mig själv) så varför inte slänga upp och få lite behövlig kritik inför fortsättningen. Saker och ting skiljer sig en hel del och hela dehär med att skriva allt från scratch är nytt för mig (samplade en hel del när jag gjorde hiphop) Jag kan behöva kritik på allt från gitarrljud till sångsätt. Rent mixningsmässigt har jag inte satsat sådär jättenoggrant än utan det är mycket förinställningar osv men ge gärna tips där också. Jag är egentligen en sucker för musik på svenska så jag borde rimligtvis även sjunga på svenska. Jag har dock inte riktigt lyckas få till sången vettigt där än. (blir mest punkigt skrik av det, av någon anledning) Nu blir det typ svinlångt det här, men texter är viktiga för mig så jag lägger in de också.
  11. emelpee

    hua?

    Kanske dags att Basshunter inser fenomenet med sommarplågor.
  12. Kul när Karlskronaakter får uppmärksamhet! 2 av dem är ju lärare på min skola. Fast den jag hade som lärare har hoppat av bandet ser jag nu. well well. Har inte hört dem sen han visade en video förra året så får väl lyssna nu och se vad som hänt =)
  13. åh. En artist som tagit "nattbussen till pub-allsången" till dansgolvet. Han borde aldrig gått av bussen.
  14. Jag kan inte ge kritik på sånthär som låter så "klart" redan liksom. Jag ville mest skriva för det första jag märkte var att sången var slående lik Daniel Bellqvist (Sångaren i Eskobar) Blev tillochmed tvungen att leta efter namnet ifall det var så att det verkligen var han:P
  15. Originalet ger mig gåshud. Denhär fick mig att må illa. Rent produktionsmässigt är det inget större fel men ljuden låter så ooriginella och det funkar helt enkelt inte att göra en cover i denhär genren på en sådan låt. (Det har väl visserligen alltid gått åt helvete när folk ska "remixa" om rocklåtar till trance,dance, techno eller vad nu genren heter:P)
×
×
  • Skapa ny...