Jump to content
Annons

Canvas

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ja, det blir knas när man högerklickar av ngn anledning. Ta den härifrån: http://www.elusivethought.com/audio
  2. Hygglo hörni! Ser verkligen fram emot ev. text/sångbidrag...även om det skulle vara först i februari 🙂 Det är säkerligen lurigt att lägga sång på som det låter nu. Man tenderar ju att fylla ut lite för mycket... Går säkert att backa en del i mixen och ta bort onödiga stämmor.
  3. Canvas

    Banal pop/rock-skiss

    Tänkte försöka mig på något i 4/4, vilket är outforskat territorium för mig som brukar syssla med prog. Skissen blev så här: http://www.elusivethought.com/audio/sx19.mp3 Vore illa roligt om någon skulle vilja skriva text och skråla lite. Eller kanske föreslå förbättringar...
  4. Länken funkar (oftast iaf). Och sluta bråka i min tråd. Det är ok att inte gilla allt.
  5. Well, jag skrev på Soundclick att sången (visserligen på Marmeduke) lät som Fish, men jag vill ändra mig efter detta härliga alster...det låter mycket mycket bättre än så. Ni måste verkligen ha kul i ert skapande! Jag håller med om att sången är värd att vara mer "upp i ansiktet". Visst är det trevligt med 70-tal, men man kan väl nöja sig med de bästa bitarna? Ser fram mot ert nästa verk!
  6. Metoden för trummorna är enkel: 1. Hamra in på keyboardet. Kick, snare och toms på ett spår. Cymbaler på ett annat. 2. Kvantisera här och var och ändra där det behövs. Det finns dock en hel del brister i mina trumspår så lyssna inte för noga. Man kan (och bör) spendera sjukt mycket tid med trummorna men jag har inte tålamod nog att få alla fill att låta naturliga.
  7. Japp, HAL9000 med tillhörande midiinterface (SB Pro) faktiskt 😉 Ok, mer komplett lista då...inte för att det som sagt är så viktigt vad man har. Hårt: Nord Electro 2 Nord Lead 2 Event EZbus ESI nEar05 Johnson J-station AKG K240 PC (2.4GHz/2GB RAM) med RME Hammerfall + diverse akustiska instrument som jag borde spela in mer... Mjukt: Cubase SX 2.2 Drumkit From Hell Superior Arturia Minimoog VSTi Mellowsound VSTi SFZ, sf2-player + diverse gratisplugins Det enda jag eg. känner att jag saknar för tillfället är ett riktigt bra akustiskt pianoljud. Nord Electron är lysande på allt utom just det.
  8. Bald, jag är usel på att skriva texter men om du har något eget liggande är du hjärtligt välkommen att testa på något parti (på denna eller ngn av de andra). Vore verkligen kul att höra!
  9. Jag tycker det låter mycket lovande. Lite Glass Hammer/Genesis över det hela. Me like. Kan rekommendera dig att gå in på Toontrack's forum och lyssna på FredProgGH's (keyboardisten i Glass Hammer) verk som inspiration. Andra halvan är bäst! Tycker av ngn anledning att det lyfter rejält mot slutet både i tajthet och ljudbild. Mixen är helt ok, kanske i mjukaste laget. Basen funkar fint. Jag brukar föredra mer knorr, men det behövs ju inte här.
  10. Japp, gamle Neal är en av mina absoluta favvosångare. (fast han delar nog förstaplatsen med John Wetton) Blev dock inte så förtjust i Testimony. Har inte hört One än, men jag tror jag håller fast vid att han borde stannat i Spock's Beard.
  11. Tack för de värmande kommentarerna hörni! Jag håller med om att sång skulle lyfta det hela rejält. Om man ändå var bästis med Neal Morse eller nåt... Trummorna *är* för höga. Svårt att låta bli att mixa dem högt när det är så roligt att lägga dem bara För den som är intresserad av vad jag använt: Orgel mm: Nord Electro 2 Syntstuff: Nord Lead 2, Mellowsound (vsti) Bas: en soundfont som hängde med på en Sound On Sound-cd (heter "wal_big.sf2") Trummor: Drumkit From Hell Superior Finns lite mer material på min temporära hemsida www.elusivethought.com om ni vill lyssna och kommentera.
  12. LÅTNAMN: Short Story ARTIST/GRUPP: Elusive Thought GENRE: instrumental progressiv rock LÅTLÄNGD: 10:32 KOMPOSITÖR: Daniel Tenselius PRODUCENT: - EV. MEDVERKANDE: diverse tjeckisk lager INSPELNINGSÅR: 2005 FORMAT: Mp3 STORLEK: 12.1MB STATUS: Demo Har haft lite problem att få kritik/kommentarer på de andra forum jag tidigare lagt ut på (de är antingen mer pop- eller metal-inriktade). Kanske mer tur här? Stilen är progressiv rock à la uk, kansas, yes, king crimson mfl. (dock pinsamt mycket 4/4 i denna...) Tyvärr inga vokala insatser men jag letar med ljus och lykta efter ngn att samarbeta med. Give me your worst! Short Story
×
×
  • Skapa ny...