Jump to content
Annons

Valleybrook

Medlem
  • Antal inlägg

    71
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Valleybrook

  1. Har nyligen skaffat en Mac Mini med i7 processor 2.3 GHz , 16 GB RAM och Fusion drive (128 GB SSD n+ 1 TB HD). Måste säga att jag är helnöjd. Allt är rock solid. Jag har märkt att jag utan att öppna nån DAW (jag använder normalt sett Cubase) så kan jag öppna mina VSTs (Halion Sonic2, EZKEys, Kontakt5, GTO4 t.ex) och de kan spelas samtidigt. Detta kunde jag aldrig göra med min gamla PC. Nån som vet vad det är som gör detta möjligt? Är det Apples OS som tillåter detta? Använder Steinberg CI2 som ljudkort
  2. Kan en DAW ha flera midi-input-enheter eller måste de serie-kopplas och använda då MIDI-through?
  3. Min lilla studio består av ett digitalt piano, dock jävligt fint sådant. Men den saknar ju de där två kontrollerna för pitch-styrning o vibrato. De är egentligen väldigt viktiga för att få rätt artikulation för många typ av ljud. Hur kan jag lägga till dessa stryningar på enklaste sätt. Behöver svar dels för hur koppla upp rent generellt samt vilka smidiga kontrollers som finns för just detta. Tack på förhand!
  4. Jag vill ha följande feature att funka på min Cubase Artist 7.5: starta Cubase och den öppnar ett default projekt som jag valt på förhand. Kan man göra detta?, borde ju gå. Oftast så har man ett default projekt som innehåller det som man behöver för att spela och få ideer.
  5. Finns det några USB 3.0 eller Thunderbolt externa ljudkort? Nån som vet? Borde ju ge mindre latency, eller?
  6. OK, makes sense! 🙂 Jag lägger helt projektet på hårddisken då. Och då sparas midi, automationer, effektsättning od samt audio data på hårddisken, dvs rubbet i projektet, eller hur?
  7. Var bestämmer man var audio-data skall hamna i en dator? Om man t.ex har 128 GB SSD och vanlig hårddisk och så vill man ha vissa program på SSD men inte spara audio-data från inspelade tracks i cubase på SSD utan på hårddisken, var bestämmer jag detta?
  8. Har 'the giant', Steinberg 'the grand' samt provat demos på diverse olika t.ex Addictive Keys. Jag råder dig till att prova EZ Keys (Grand & Upright) , finns demo-version. Jag gillar helt enkelt att spela med EZ Keys och det är ju det det handlar om i slutändan.
  9. OK, tack för ett mkt bra svar. Det händer att jag vill ta laptopen till ett annat ställe och editera och göra andra grejer med den kanske. Kanske dags o byta dator så att uppstartstiden kan förkortas, nått tips för att åstadkomma så korta uppstartstider som möjligt?
  10. Finns det nån lösning på att kunna dra ut och in USB-ljudkorts-kabel samt USB-Midi-kabel utan problem? Har Cubase Artist 7.5 och Steinberg CI2 (externt) ljudkort och EMU midi. Sony Vaio Laptop. Det hade varit trevligt och man hade kunnat dra ut och in dessa kablar utan behöva stänga av och på Cubase Artist 7.5. Finns det nån lösning på detta? Hatar långa uppstarts tider.
  11. Hej, funderar på att byta upp mig till en bättre laptop. En fråga: Om jag köper en med USB 3.0 portar och köper en extern SSD-hårddisk så funkar väl det lika bra som att ha inbyggd SSD? Min tanke är att jag kan köpa mer SSD minne när det är billigare. MVH Erik
  12. En del har säkert spelat på en Yamaha eller Roland piano med inbyggda rytmer och ackompanjemang. Typiskt brukar man ha fyra rytmer med tillhörande ackompanjemang. Övergångar mellan dessa brukar också finnas samt intro och ending. I ackomanjemanget brukar man typiskt ha bas, gitarr eller piano samt nån typ av pad (stråkar etc). Det är väldigt roligt och enkelt när man bara vill prova sig fram med för slags rytm som man vill ha till en låt. Jag menar att detta borde finnas som en VST plugg. Roland har en modul BK-7m som kostar typ 8000 kr men detta borde kunna göras som en VST plugg men jag har aldrig sett en sådan. Nån som vet?
  13. Perfekt att man kan hämta igen. I vilket fall så hittade jag filen bland 'Hämtade filer'. Där hittade jag också mkt annat som kan vara bra att ha. Problem löst alltså.
  14. Kan tillägas att jag har EX drummer CDn men inte som sagt var tillägs-program såsom Songwriter pack.
  15. Jag måste snart byta upp mig till bättre dator. Jag har kollat så att jag har alla program och installationsfiler men jag har köpt EX drummer Songwriter Midi pack över nätet och bara installerat. Och nu kan jag inte komma på var jag hittar denna installationsfilen. Hur hittar jag denna installationsfilen egentligen?
  16. Har förresten Steinberg CI2 externt ljudkort så jag borde då kunna lita på värdena.
  17. Tack för ett perfekt svar! Känns gediget. En fråga till, om jag spelar på mitt keyboard och använder ett VST instrument, t.ex Grand 3 i Cubase Artist 7, så är det Output latencyn som påverkar latencyn. Kan du bekräfta detta? Det är tiden det tar för datorn att hämta ljud från minne, DA omvandla och skicka ut. Påverkat då av buffersizen vi pratat om här. Stämmer detta?
  18. Latency. Hur är egentligen korrelationen mellan buffesize och output latency i ms? Jag begriper inte hur denna kan räknas ut. Vad som betyder något är actual latency i ms. Men om jag då går från 96 till 64 i buffer size så tycker man att latency skall minska med samma procent men den minskar bara med nån halv ms. Frågor: - Vad beror output latencyn på och hur kan den räknas ut? - Kan man lita på output latency värdet som varje ASIO drivrutin presenterar?
  19. Cubase 64-bit eller 32-bit, vad spelar det för roll? I 32-bit versionen av min Cubase Artist 7 har jag tillgång till fler plugins så varför skall jag använda 64-bitversionen. Vad blir bättre? Mindre sannolikhet för dropouts och generellt sett snabbare?
  20. Ominstallerade Sequel 3 (32-bit). Hämtar upp Halion Sonic på ett instrument spår. I dess fönster fortfarande så presenteras inte ett enda sound, MEN, om jag väljer 'Load preset' så hittar jag alla ljuden. Men detta funkar dock inte i Cubase 5. Jävligt skumt fel detta
×
×
  • Skapa ny...