Jump to content
Annons

emilthedude

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack. Kommer ej ha någon under mig, utan det är sidledes och uppåt jag tänker på ljudmässigt 🙂
  2. Någon slags gummimatta / foam på 2-3 cm med skiva ovanpå samt en matta på det. Borde väl dämpa en del? Jag är helt novis vad gäller just ljuddämpning och fortplantning av ljud.
  3. Tack för svar. Moltontyg... Vet du vilken tjocklek som är bra? Skulle det fungera spar man massor med plats iom att man slipper 25 cm tjocka väggar åt alla håll!
  4. Tjena alla kunniga. Jag går i tankarna att bygga ett rum-i-rummet eller bås för att ha mina trummor i. Det jag vill uppnå är att inte störa grannar (radhus) och även sambo som skall sova i rummet brevid. Ingen kommer att vara under rummet då det är i souterräng, däremot vägg-i-vägg med granne och sovrum. Det som skall noteras är att detta gäller ett digital trumset (Millenium MPS-1000). Detta låter såklart en del ändå och jag slår ganska hårt (framför allt när jag får feeeling) samt att baspedalens anslag är högt och alla pedaler har ju även något missljud. Det tråkiga i det hela är att budgeten är rejält begränsad och måste ned så mycket det bara går, och helt ljudlöst behöver det absolut inte bli. Jag har god byggvana då jag jobbat som snickare och byggt hus i lösvirke m.m. Mina frågor är väl mer som följer: - Hur tjockt måste jag bygga? - Bör man bygga golv också utöver tak och väggar? - Hur löser man ventilation? - Hur löser man dörr? Min tanke var ungefär som följande: Gips, reglar/isolering 45 eller 70mm, Gips - luftspalt 2 cm - Gips, reglar/isolering 45 eller 70mm, OSB, Gips, Gips (och sen är man inne i rummet). 5 cm luftspalt till anslutande väggar/tak. Är detta overkill för ett digitalt trumset? Några förslag för justeringar? Tacksam för input! MVH Emil
×
×
  • Skapa ny...