Jump to content
Annons

uberflash

Medlem
  • Antal inlägg

    38
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Karlstad

Socialt

  • Skype
    mkaukerat@hotmail.com
  1. Jag har precis lagt upp en låt här på forumet: https://www.studio.se/index.php?autocom=d...p;showfile=5745 Jag söker främst: - sångare - gitarrist - trummis - låtutvecklare/producent-roll Låten får illustrera den typ av musik jag vill göra, som jag skrev i underrubriken ("dramatisk" pop, ballad, soft-rock) samt visa att jag är i behov av ett band för knyta ihop säcken och få till riktiga o färdiga låtar. Så gillar du soundet, låten och att du känner att du kan bidra så tveka inte att höra av dig.
  2. Hej. Jag är en kille, 24 år och kommer ifrån Karlstad-trakten. Jag spelar piano/synth och trumpet och i nuläget skapar jag musik genom soundfonts och jag arbetar i Logic (PC). Jag börjar inse att det mer eller mindre omöjligt att få tag på likasinnade häromkring och försöker härmed hitta er på nätet istället. Jag efterlyser följande: - sångare (helst man, i min ålder och gärna en ljusare stämma, helst flera, stämsång är fint!) - gitarrist (främst akustisk) - trumslagare - eller helt enkelt en partner som bidrar med den kreativa processen. Jag vet faktiskt inte vad jag ska kalla min musik mer än att det är pop. Jag har tendens att använda mig av många orkestrala ljud (stråkar, blås och orgel) och att få det låta rätt soft samtidigt som jag vill förmå mig att göra lite mer udda arrangemang. Genom att få med riktiga instrument (alltså sång, trummor o gitarr) vill få till en mer dynamisk vibe och få mer ”hela” låtar. Influenser: Bee Gees (ca 1966-73), 60-talsmusik som kan placeras in under genren sunshine pop alt. soft pop (exempel på bandnamn The Left Banke, Sagittarius och The Mamas & The Papas) och psych av det poppigare slaget. Det går utmärkt att kontakta mig för att få lite samples av låtar!
  3. Det menar jag nog säkert. Med "ASIO-ljudet" menar jag de ljud som finns i EXS:en plus de ljudbanker/softsynthar/whatevah som redan finns i Logic. '
  4. Jag har ljudkortet M-Audio Fast Track Pro och musikprogrammet är Logic 5.5 När jag ska spela genom MIDI så måste jag dra volymregeln åt ett håll men då jag ska spela genom ASIO måste jag vrida SAMMA regeln åt motsatt håll för att få schysst volym. Ska det vara så? Det blir iaf ett helvete när man måste justera det varje gång man spelar in o ett ännu värre helvete då man skall kombinera både ASIO o MIDI så att det, volymmässigt, ska låta bra. Vad ska man göra alt. vad har jag gjort för fel?
  5. För fan, jag hade glömt o kopplat en phonosladd från synthen till ljudkortet...
  6. Jag använder Logic 5.5 (yes, PC-användare!) och har ljudkortet M-Audio Fast Track Pro. ASIO-funktionen fungerar felfritt och Microsofts egna midi-grejs fungerar men jag får inte ljudkortets midi-funktion att ljuda! Väljer jag ett midispår och att uppspelaren skall vara Fast Track Pro Midi Out så hörs det ingenting när jag spelar på min synth. Signaler går fram eftersom Logic talar om vilken ton det är i transport-fönstret så jag får anta att jag kopplat midikablarna rätt! I Ljudegenskaperna har jag valt att uppspelaren av MIDI skall vara Fast Track Pro Midi Out. Vad har jag missat?
  7. Yep, med batteri är det tyst som i kyrkan. Problemet är att batteriet är väldigt dåligt, kanske 30 minuters livslängd. Vad menas när ngt är skärmad i sammanhanget? Skall jag köpa ngn specifik nätadapter, några speciella kriterier som gör att det inte blir så mycket störningar/brus?
  8. uberflash

    laptop brus

    Jag trodde det här skulle vara ett vanligt problem men efter sökning hittade jag inte trådar alls... Grejjen är den att, i replokalen, brusar det som fan då jag kör med strömförsörjning till laptopen, till den grad att det näst intill blir olidligt. Vi har testat två olika uttag men ingen verkan. Vad ska man göra för att få bukt med detta?
  9. Det måste vara glapp i kablarna, ljudet kommer och går...men just nu är allt som det ska...tror jag! Får nog köpa nya kablar (iofs inte längesen jag gjorde det men, det kanske är ett mångagsexemplar?) Tack för supporten!
  10. Över en natt kan mycket hända: Hmm, jag avmarkerade PC AV i Audio Hardware & Drivers och då försvann trögheten! Är glad för det! Har ingen aning om varför trögheten försvann genom denna operation det är nog säkert logic :-) Fast jag är inte hellnöjd; midifunktionen fungerar fortfarande inte (eller den la av igår efter jag ändrade buffersizen) jag får nu in signaler men inget ljud hörs.
  11. Jag har ett M Audio Delta-ljudkort så det borde den väl fixa? Testade och ändrade buffersizen och det slutade med att ingenting fungerade! :-( Tom midi-funktionen är borta. Försökte återställa men icke. Vad är det för inställningar på ljudkortet man bör kika på? Om det har att göra med "latency samples" har jag 256...
  12. Hej! Har nu äntligen fått tag på logic 5.5 som är den sista versionen till PC vad jag förstår (använde Micro Logic förut ->gammalt som gatan). Problemen börjar med en gång! Midi-funktionen fungerar utmärkt men när man ska spela på Logics egna ljudbanker/plug-ins (givetvis det jag främst vill göra) blir en oerhörd fördröjning mellan nedtryckning av tangent och då ljudet kommer. Möjligtvis kan jag spela Sigur Ros-liknande stycken men det är inte min vison :-) Tack på förhand!
  13. Åh! Tack så mycket! Det där med local on till off gjorde susen!!! Nu försvann dubbelljuden! Är salig! Däremot kan jag fortfarande inte spela upp vanliga midi-filer, vilket för mig är en gåta. Men medan vi ändå håller på: :-) Är det tänkt att man skall kunna genom synthen lägga på effekter typ resonans, eko, dvs låta synthen bestämma effekterna istället att man i efterhand mixtrar i Logic? Nu är det som så att jag kan spela in piano med mkt resonans och tycka att det låter skitbra när jag spelar upp det i Logic. Men väljer jag ny kanal, nytt ljud och nya effekter kommer de föregående effekterna med piano att försvinna och istället få samma effekter som jag ställde på det andra ljudet. Det kanske inte är tänkt att det skall fungera så utan man skall fixa med allt i Logic? Jag har en CS1-x Yamaha och den har dels ”midi-banken”, de 128 standardljuden men också en annan ljudbank med en massa fräsiga synthljud, kan man genom midi få ”spela in” till dom också? Nu är det ungefär samma dilemma som ovanstående att så fort jag byter ljud så ersätts det gamla ljudet med det nya.
  14. Har trixat..men dina råd ledde nog mer till fler funderingar! ·Audiokablar från synthen måste vara inkopplade nånstans så du hör synthen. Japp, synthen hör jag alltid! * Midi ut från Logic måste vara kopplat till midi in på synthen. Det har jag också, men detta behöver man väl inte specifikt välja som alternativ i Logic? Utan man kopplar bara midikablarna på det sättet? * Synthen måste ta emot på samma kanal som Logic skickar ut på. Har du en mix/patch eller vad det nu kan heta med midi 1-16 så väljer du kanal i logic o sen väljer du ljud i synthen på samma kanal. Jag vet inte riktigt vad en mix/patch är, men läget är så här; i arrangefönstret så finns det 16 förinställda midikanlaler. Grand Piano har channel one osv. Skulle den kanalen vara markerad och om jag skulle ha synthen inställd på ett annat ljud exempelvis trumpet, hör jag både trumpet o piano. Men om jag väljer samma kanal på i både Logic och synthen, exempelvis piano, gäller det bara för stunden då jag spelar in. Skulle jag, välja ny kanal o nytt ljud, exempelvis trumpet, blir det trumpet-ljud av det som jag tidigare spelade in som piano. * Logic måste vara ställt så att midi ut verkligen adresseras till midi-ut-porten på ditt ljudkort där midi kabeln är ansluten, o inte adressarat till intern ljudkortssynth eller nåt VST-instrument. Jag har kollat igenom mina midi options… och hittar inget som kan härleda till att midi ut är adresserat till ljudkortssynth eller VST…ordet VST nämns inte. Jag har logic 4 platinaversionen, kanske för gammal för vst? Förresten hittar jag inte där man kan välja vart man vill addressera sin midi out, däremot är det en del alternativ gällande Midi Time Code och MMC… begrepp som ja inte har en aning om vad det betyder.
  15. Vi måste nog ta det från början. Vill du ha ut ljud från din synth vid uppspelningen? Är det synthens ljud du vill använda eller ljud från nåt VST-instrument i Logic? Nej, VST-instrument hade ja inte tänkt använda...utan synthens "ljud". Fast jag vet inte om det har något med Logic att göra eftersom jag inte kan spela upp midi-filer någonstans.
×
×
  • Skapa ny...