Jump to content

ProTools

Medlem
 • Content Count

  184
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutralt

1 Follower

About ProTools

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday February 15

About me

 1. Det finns en sak man alltid ska komma ihåg, för man blir skitsur om man missar det... Kopiera plug-in settings mappen! Annars har du supmat alla dina plug-in presets du har skapat.
 2. Ta inte bort MIDI spåret bara för att du har bouncat, sätt det som "inactive" och göm det. På så vis kan du alltid gå tillbaka om du vill ändra något, men spåret tar ingen kraft som inaktivt.
 3. Pro Tools 9 för studenter och institutioner skall finnas hos alla välsorterade återförsäljare. Båda har kraftigt rabatterat pris.
 4. som sagt, vad händer om du kör utan Amplitube? Det lättaste sättet att felsöka, är att köra PT med bara grundinstallationen, dvs med dom pluggar som medföljde systemet. Funkar det då som det ska, så vet du direkt att det är någon av tredjeparts pluggarna som spökar till det.
 5. Vad händer om du kör utan Amplitube?
 6. Toppen, tänk bara på att använda direct monitor vid inspelning så slipper du latency helt och hållet. I många situationer så funkar det alldeles utmärkt. Lycka till!
 7. Hej Patrik, Den tredje generationens Mbox innehåller ingen Pro Tools mjukvara alls, utan den säljs separat som enbart hårdvara. Naturligtvis finns det även fördelaktiga paket där Pro Tools 9 ingår, men det är ett val man gör. Detta pga att alla våra hårdvaror nuförtiden går att köra med valfri mjukvara och således måste vår hårdvara finnas utan mjukvara för dessa kunder. Eleven Rack har inte ändrats ännu, så den kommer fortfarande med Pro Tools 8, och så kan man uppgradera den till Pro Tools 9 om så önskas. Om du är gitarrist så skulle jag varmt rekommendera Eleven Rack framför Mbox då det kommer att ge dig så mycket mer. Jag kör själv Eleven Rack både hemma, i studion, och live på turne. Då Eleven Rack har inbyggd DSP så finns ingen latency på den signal du spelar in i Pro Tools - all process sker i burken.
 8. Avid is pleased to announce that Mac OS X 10.6.8 and the supplemental update "10.6.8v1.1" are both officially qualified with the following versions of Pro Tools 8.0.5 and 9.0.3: Pro Tools HD, LE, and M-Powered 8.0.5 Pro Tools 9.0.3 Pro Tools HD 9.0.3
 9. Ha alltid "automatiska uppdateringar" avstängd. Alltid. Alltid. Det som händer annars är att din mac går ut och hämtar och installerar saker som kanske inte är kompatibelt med det du jobbar med. I just detta fall kan det vara som chris säger, men kanske ännu mer troligt att din mac har varit ute och hämtat en uppdatering till quick time, vilket säkerligen stökade till det hela
 10. mycket möjligt att du har ändrat från "GRID" till "SLIP" längst upp i högra hörnet (det finns fyra olika lägen där). Grid är det rutnät du söker.
 11. börja med att steka alla cracks och se om det blir bättre då, sen kan man börja optimera på riktigt :-)
 12. Missförstånd och åter missförstånd. Många blandar ihop hårdvara med mjukvara och ser det som samma sak. De funktioner som Pro Tools 9 HD har (mjukvaran alltså) är exakt densamma som Pro Tools 9 med tillägget "Complete Production Toolkit 2" Att det finns en version som heter HD är för de som kör HD eller HD Native systemen (hårdvara) har "allt" redan från början. Mitt råd är, skaffa Pro Tools 9, tycker du sedan att du saknar de funktioner som tillägget erbjuder så köper du bara till det. Dock bör du ta en titt på vad "Complete Producstion Toolkit 2" gör för något - de flesta som inte jobbar med avancerad mixning eller postproduktion kommer inte behöva detta. Jag tror du klarar dig alldeles utmärkt med Pro Tools 9. Lycka till!
 13. De flesta virtuella instrument har inga ljud-ingångar, bara midi-ingångar. Det är därför du inte kan bara lägga ett instrument på ett spår som vilken plugg som helst och få det att låta. I alla andra pluggar går det audio in och ut ur pluggen. Detta är sällan fallet med ett virtuellt instrument. Som kristiang skrev ovan, så kan du ju dock rita in midi noter utan att för den skull behöva ett keyboard.
 14. ProTools

  flytta pluggar

  Jag skulle nog hämta ned alla respektive pluggar på nytt, främst för att va säker på att ha de senaste och korrekta versionerna, men även för att vissa inte ligger bara i plugin mappen som sagt. Dock skulle jag dra ned mappan plugin settings på en usb stick och lägga in i den nya datorn så du inte missar alla dina pluggpresets, om du har några vill säga. Mvh, Micke
 15. ProTools

  PT 9

  Pro Tools 9 med tillägget Complete Production Toolkit 2 gör att du får exakt samma MJUKVARA som Pro Tools 9 HD. Så ni har båda rätt, men ni pratar nog om olika saker. Med nian är det första gången man med ett toolkit kan få exakt samma mjukvara som HD versionen, vilket aldrig varit möjligt tidigare. Dock är hårdvaran och dess funktionalitet fortfarande på en annan nivå. Dock är det en hel del funktioner i mjukvaran som nu kan bli tillgängliga för alla, oavsett hårdvara. En sak att tänka på innan man gör detta dock: jämför priset på Pro Tools 9 + Complete 2 + Hårdvara med att tex köpa ett Pro Tools HD Native, där all mjukvara ingår. Bara ett tips. Lycka till
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.