Jump to content
Annons

hankmoody

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Allt är officiellt och inköpt lagligt. Så en anna hårddisk gör trixet... FörLogic 8 Express funkar alltid.... Fan va less jag e på pro tools som hänger sig när man bara har 2 aktiva spår t.ex. "Increase HW Buffersize...."bla bla bla... Datorn e 3 mån gammal å borde inte strula. Har Mac OS X SnowLeopard...
  2. Köpt mig en ny MBP 4 kärnor 2,33 Ghz 4Gbminne CPU overload poppar likt förbannat upp...increase HWbuffer bla bla bla.... Ja, ska jag köra alla 4 kärnor 95% eller köra med 2 el 3 kärnor med mindre procent? Inga andra program körs i bakgrunden så all kraft borde ju gå till PT 8 i detta fallet. När jag spelar in kör jag på 512 samples buffersize och vid uppspelning HW 2048 samples. Amplitube tar kraft har jag märkt,men det ska ju inte haka upp sig ständigt... Kollar man CPU-mätaren står det ju: PCI CPU(RTAS) Elastic Disk Vad kan jag göra för att förhindra dessa ständiga -6160 problemen? Kan ju inte ta bort alla EQ och kompressorer för jag anser att PT ska vara ett kraftfullt program. Ge mig bra tips ni somkan... Påverkar inte 4 kärnor och en såpass bra macbook detta? Hade en iMac med 2 kärnor å samma problem där.
  3. Dum fråga säkert,men när man spelar in så rullar det på markeringslinjen som avgör vart man är rör sig åt höger ju. När sen skärmen tar slut, måste jag då individuellt gå in å hinna ikapp så att säga. Måste ju kunna gå automatiskt att "följa med" när man spelar in.
  4. hankmoody

    Rosetta

    Hej Ny här i Logic-världen. Köpt mig en ny Macbook Pro 13 där Garageband ingår ju...Men e begränsad. Vilken version av Rosetta krävs för t.ex. Logic 8? Och vad e den största skillnaden mellan PT 8 le och Logic? Enklare?
  5. Hej! Jag e intresserad av att få nytta av Vacuum,Xpand!Grand Piano m.m. Men hur får jag nytta av dessa om jag inte har en keyboard t.ex. Vill använda lite m örka industrisound á la Manson,NiN osv. Kan jag göra så att jag skapar ett midispår i stereo eller audio, spela melodier på bas eller gitarr å sen lägga till t.ex. Vacuum i insert och därmed få ett synthsound? Eller måste jag köpa mig en keyboard? Har kört med ezdrummer å därmed fått ljuden av syntharna eller div plug-ins. Ge mig gärna tips, jag e novis när det gäller detta. Utan brujar bara köra full patte med ezdrummer ,bas å gura. Läser böcker om ProTools 8Le, men det kan bli lite väl mycket läsning ibland... Kan nån hjälpa mig på traven för att få nytta av mina pluggar i PT8:an. La ett basspår och la till Vacuum med ett bassound...men inget hände. Alltså: Vad krävs? Midi antar jag...men mer hjälp tack! mvh Pelle
  6. Alltså jag har spelat in mycket i mina dagar med exempelvis cubase 3 å uppåt,men har aldrig vart med om ett programs om buggar ur så mycke som det gör. Det har säkerligen med min okunskap i just PT8 le kanske, men såna enkla grejer ute i mapp å fil -världen i ens dator som ändå har 2.2 Ghz proc. med 4 gb minne -där är det såå konstigt å stöter på masa onödiga mappar,tomma mappar, mappar med namn som plug-ins i både Digidesign och Pro Tools mapparna. Ja, jag tog mig friheten å installera (eller ösa in diverse gratis/demo pluggar) i dessa "plug-in" mappar. Säg mig bara enkelt: Vart skall man lägga en ny plug-in? I vilken mapp/undermapp osv... På Cubase e det såååå simpelt (å ändå bra ljud kan man få)att bara lägga sina VST-grejer där de ska ligga å cubase e oftast förprogrammerat att lägga allt korrekt. Nu har jag fått ominstallera PT8Le en tredje gång på 3 månader. Funkar inte mer när filer/tracks försvinner efter en session. Sen poppar det upp att så å så många filer försvunnit å testas att linkas ihop manuellt eller automatiskt. Jävla program. Ljudfilerna ligger ju där om man letar,men PT vill på ett underligt vis visa sin underlighet. Ja, du som kör med toppklass pluggar 3.5 ghz dator med 16 Gb minne kanske det ser annorlunda ut för. Men man vill ju bara göra musik för bövelen. Om jag nu har 4 gb minne borde den inte hacka å jävlas när man har 4 spår med vardera 2 pluggar. Det är inte OK. Hur utnyttjar jag minnet som bäst till just detta program? Förslag. Att bypassa grafikkortet/minnet var ingen bra idé haha!
  7. Lustikurre... Kör PT 8le 8.0.4 Det gick -MEN bara genom att återställa hela datorn till en viss tidpunkt -då tidigare på dan när PT gick galant. Så fixade jag biffen,men ska det verkligen vara så svårt...? En sak till. Nya pluggar poppar inte fram så som jag anser de ska göra. Lägger man de under mappen DAE? För går man in i Pro Tools-mappen hittar man en undermapp som heter plug-ins. Där finns alla "Air Chorus",osv osv ser jag. Ska jag lägga alla filer som ligger i Pluggarna i den mappen?
  8. Känns som nåt satans virus gått in å jävlats med mina inspelade filer. CPUn räcker inte till och fan å hans moster. Nu sätter jag igång en låt som e i princip färdig med samplingar odyl. Det stå: 91 files missing........would you like to relink or manually find missing files. ja,allt hackar å strular. Klockan hackar....ja allt. Fast nu låter musiken iaf.Vad kan jag göra?
  9. Kort å gott -pT 8 le hittar inte ljudkortet(avid Mbox Mini) Drivers uppdaterade osv, musik går att spela genom ljudkortet men PT 8 funkar inte. Stannar upp å läser "unable to locate Digidesign hardware....bla bla". Detta för att jag drog ur kontakten EN gång. Inget kan hjälpa mig... Å som grädde på moset har jag tappat bort orginalskivorna (Mbox Mini ProTools 8Le). Registrerat mig har jag ju gjort, men ska jag installera på nytt... Nånstans i all bröte måste ju skivorna ligga. Har en IBM Intel DualCore 2,2GhZ, 4 gb minne Håller på att ge upp Tillägger: testat alla 3 usb-portar och stängt av emellan nu i 2 dar.
  10. Kom på den brilljanta idén att byta ljudkort till mitt gamla E-mu tracker för att köra cubase utan problem(som det var med mboxen). Fakta: Mbox Mini Testat alla usb ingångar som finns. Startat av å till i sammanlagt 10 timmar. Funkade perfekt för bara 4 dar sen. Det var då jag bytte ljudkort...Sen går det inte att komma åt pro tools. Att spela musik via Avidkortet funkar, så det har ju hittats av datorn. Men ska jag formatera hela datorn å installera PT igen. Ge mig ideer -snälla! Ska jag rensa skiten å börja om?
  11. Funkar det som en smäck eller e det massa insyällningar som krävs? Hittade ett härhttp://www.thomann.de/se/prod_bdb_AR_210965.html?image=0 Eller e de over the top? Kanske räcker med ett:Min länk Eller vad är det optimala mediatangentbordet när det kommer till PC och enbart jobbar med protools? Nåt sånt,bara de är snabbtangenter när jobbar i PT: Min länk
  12. Sitter med min lilla thinkpad laptop å kass förvisso lära mig massa snabbkomandon,men om jag köper mig ett separat tangentbord ,vilket är det bästa enligt er. Märke,modell osv. Var inne på en fiiin Apple-store där de ju har tangentbord vilket de sa skulle funka till en PC... Stämmer detta och går det att fixa så man individuellt kan ordna sina egna kortkommandon? Vet inte om detta var rätt avd, men what the hell... Ha de
  13. OK, har gjorde en hygglig mix av alla audio + ezdrum-spåret -när kommer funktionen att skicka bussar osv in? Den enkla metoden e väl att bounca allt å importera varpå man använder sig av en Masterkanal med kompressor å dyl. Man kan ju välja på PT 8 Le iaf om man vill starta en session template -är det att föredra. Förklara gärna hur jag ska skicka å ta emot signaler (reverb,delays osv) på ett enkelt sätt. mvh Mr.Moody
  14. Har ni nåt tips på nåån sida som man kan ladda ner korta one-liners fr skräckfilmer, eller har ni nåt bra tips på nån plug i PT 8Le där jag kan få scaaaaary sounds. Sci-fi effekten e effektiv,men några tips...? Dessa keyboard-pluggar -måste man plugga in en keyboard eller går det att speöa in å sen dra å klistra ...? Hur gör ja: jag spelar in ett scary-pianostycke i t.e.x DB-33,men hur för jag över det till ett specifikt ställe på spåret? Ha de
  15. Själva spåren lyser upp samtidigt vartenda gång jag tar Selectorn å ska markera ETT spår. Är det nåt jag missat markera. Lätt att avmarkera med ctrl-knappen visserligen,men men... Nån idé?
×
×
  • Skapa ny...