Jump to content
Annons

Anatta

Medlem
  • Antal inlägg

    185
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Inlägg av Anatta

  1. 20 minuter sedan sa mixamannen:

    Stråkpaden var lite överambitiös och jobbig. Saknar så klart sång. Måste väl finnas nån sångare tycker jag. Lugna partiet: där har du det som låten skulle kunna funka att bygga på,  där har du ju känsla. Går att sjunga på också."Riktiga trummorna" funkar inte alls tycker jag. 

    menar du paden i introt? tycker du inte trummorna i droppet passar alls? är det jag som är dålig eller för jag tyckte de gav en jäkligt soft känsla. Men verkligen tack för din feedback!!

  2. 17 minuter sedan sa Noa:

    Ska definitivt göra det med pianot, Tack! Och som du säger behövs fyllas ut med, tycker du mixingen funkar eller något som behövs ändras? 

    Nja asså det låter absolut inte dåligt. däremot en del frekvenser som krockar, dels i leadet är det i mina hörlurar väldigt moddigt så ta bort en del low och även mid frekvenser där. Öven i pianot men inte så värst mkt. Sen försök hitta topparna och skär ner på de . 

    • Tack! 1
  3. 1 timme sedan sa Noa:

    Hej! gjorde denna precis. Inte helt 100 på ljuden eller mixingen men skulle behöva lite feedback på hur den skulle kunna bli bättre.

     

    Tack på förhand!

    Som grund håller den väldigt bra tycker jag. Men testa att filtrera pianot i introt så det smyger sig fram. Sen sänka volymen på leadet. Testa också att använda mer pads etc för den där fylligare känslan och även mer ljud så allt blir mer ihophängande. 

  4. Tjena, har publicerat den remix jag pratade om igår på youtube och tänkte lägga länken till den här. Hade verkligen uppskattat om åtminstone en person kunde ge mig lite feedback och kanske likea den (om man gillar den såklart). Hoppas även det är okej att man gör så och publicerar länk till yt på remix. Tänker eftersom youtube tillåter det.

     

  5. Hur skickar man remixer till exempelvis SEEB. har gjort en remix av deras låt breathe och vill att de ska få höra den. Någon här som har någon bra ide. Letat på nätet men finns inga kontaktuppgifter. Eller aa, typ deras manager men det står vid deras kontaktuppgifter att de inte får användas för att skicka remixer så vågar inte bryta mot den policyn... vore tacksam för svar. 

  6. 25 minuter sedan sa ostfisk:

    Ta det lugnt nu, vi är här för att hjälpa varandra! 🙂

    Angående att höra ackord och tonarter så är det en skill som tar lång tid att lära sig. Först måste man lära sig alla tonarter (C dur-B dur, C moll-B moll), hur dom är uppbyggda. Sen måste man lära sig vilka ackord som ingår i tonarterna. Tex C dur har ackorden C, Dm, Em, F, G, Am, Bm-5 etc. Sen måste man lära sig intervaller, hur de låter (sekund, ters, kvart, kvint etc.)  Man måste lära sig hur olika ackord låter, främst hur ett dur ackord och ett moll ackord låter. Med denna kunskap kan man sedan höra en ackordföljd och veta exakt vilka ackord det är man hör.

    Tack för även din expertis, tog till mig allt du påpekade och ska försöka träna på att lära mig allt i rätt steg!!

  7. 1 timme sedan sa punkrockdude:

    Key heter tonart och chord heter ackord på svenska. Den går i kyrkotonarten Mixolydisk verkar det som. Lär dig C-dur skala och dess parallelltonart Am. Lär dig noternas/tonernas namn. Lär dig höjda/sänkta (#/b) toner. Efter det läser du om kyrkotonarter som även kallas "modes" på engelska som du tycker om 😉

    Jag har inte lyssnat utan enbart läst @Neosus kommentar och utgår från att det är den ackordföljd som nämns. Det är då G-Mixolydisk då istället för ett F# (fiss) som G-dur har, finner vi ett vanligt f i ackorden Dm7 och F. Hade det varit ren G-dur skala skulle det var ett D7 samt F#dim ackord. Denna G-tonart grundar sig på C-dur skala och är femte kyrkotonarten i C-dur skala... C(1) D(2) E(3) F(4) G(5)...

    Kyrkotonarterna som byggs från C-dur skala är

    1. (C) Ionian
    2. (D) Dorisk
    3. (E) Frygisk
    4. (F) Lydisk
    5. (G) Mixolydisk
    6. (A) Eolisk
    7. (B) Lokrisk

    I Sverige använder de flesta h istället för b och när det är ett sänkt h (Bb) kallar de det för ett b. Förvirrande och spelar man med folk får man lära sig vad de olika använder för term så att man förstår varandra.

    Musikteori är en djungel MEN ifall man ibland klarar av att tänka "det bara är så, jag går vidare", vilket jag inte tycker om, stöter man oftast senare på saker som förklarar tidigare saker man inte förstod sig på.

    Tack så sjukt mycket. Uppskattar verkligen att du lägger tid på att hjälpa mig. Vill verkligen lära mig också!!!

  8. 26 minuter sedan sa mixamannen:

    Så varenda gång du ska göra musik ska du fråga nån på ett forum, "vilken key är detta?".....ursäkta men du är ju inte 5 år.

    Men hur ska jag lära mig det då? Jag vet exempelvis inte vad det blir för tonart om jag spelar ackordet C och D efter varandra?

  9. 2 minuter sedan sa mixamannen:

    Såvida du inte är tondöv så hör du nog vilken tonart det är. Har vi inte gått igenom detta en gång förut och då sa du att du kunde höra vilken tonart det var och så vidare, eller var det nån annan. Det är ganska slött att fråga på ett forum istället för att försöka lyssna själv.

    Det måste varit någon annan. jag har ingen aning om exempelvis chords, tonarter etc. Jag är helt självlärd med musik och går endast på det som låter rätt men försöker hela tiden lära mig detta. Och det du sa om slött, satt i en timme med att försöka lista ut utan någon framgång så då är det ganska skönt att vända sig hit. Det är väl trots allt det forumet är till för? 

  10. Tjena, för ett tag sedan lade jag ut den instrumentala delen till en remix jag gjort och fick bra feedback. Har gjort en annan remix nu också och skulle gärna vilja veta om någon här på forumet skulle vilja ge mig lite feedback via PM eftersom man inte får publicera remixer?? Skicka mig gärna ett meddelande isåfall. Jag hade uppskattat det enormt mycket!!!

  11. Hej. Nu är det så att jag använder mig utav pluggen "classic master limiter". Den lägger jag på min master-channel och drar ner den till 0dB men förstår inte hur jag ska använda den. avicii säger i en video hur han gör med den men förstår inte hur en limiter ska användas. 

  12. hej. Detta är en remix jag gjort av en låt men muteade vocalsen eftersom man inte får lägga upp remixer och det enda jag vill ha feedback på är melodi, chords och arret. Tycker att jag lyckats väldigt bra och har fått bra respons av kompisar och sådär men skulle vilja veta vad ni kunniga här på forumet också tycker. Hoppas ni gillar det!!

  13. Tjena. Inte fått så mycket svar på mitt inlägg på denna låten men nu har jag verkligen gjort mitt bästa i att försöka få låten fyllig. Är dock inte så mixkunnig utan går mest på hur det låter så om någon kunnig här skulle kunna lyssna o ge mig lite feedback vore det as grymt. är verkligen nöjd med den här låten så skulle vara kul att få ge den den bästa potentiella mixningen också. 

×
×
  • Skapa ny...