Jump to content
Annons

Astronom1con

Medlem
  • Antal inlägg

    30
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Astronom1con

  1. @Alexander Paul Tack så mycket. Ja en lite kortare version av denna är nog en plan jag haft länge. Jag aimar ofta efter tv-spels-vibbar, så tack för komplimangen! Kanske är de "diffusa" ackorden som gör att melodierna inte fastnar för dig? Tack för du tog dig tid att lyssna och kommentera!

     

    @Hippo

    Som jag nämnde ovan, en lite kortare version är en plan jag har att göra framöver. Tack för idéerna där. Det är mycket möjligt att jag kanske provar på det framöver. Ville göra en liten "journey" med låten. Tack för du tog dig tid och lyssna och kommentera med!

     

  2. On 2020-10-22 at 03:46 sa candybag:

    Intressant ljudbild, mycket toner som spelas långt upp i diskanten.

    Jag tycker huvudmelodin med plucks är svår att hänga med i, iaf den sista hälften av melodi-slingan. Det låter för improviserat och som att den är uppbyggd i sjättedelstakt men intvingad i åttondelstakt. Lite ryckigt flow!

    Jag hör att det är bas men jag tycker den saknar karaktär. Tror låten skulle lyft om den hade mer framtoning och inte bara var en enkel sinusvåg. Effekter som saturation och/eller fler subtila lager i oktaverna ovanför hade hjälpt.

    Jag är inte så pålåst om specifika takter och runt det, så skulle nog tro att det är därför det låter improviserat, som det nu faktiskt är. Om jag ska göra en pattern för rythm så provar jag mig fram tills jag hittar något som låter bra, men har ingen aning om vilken takt den nu är uppdelad i..därav är mycket av den musik jag skapar tvetydig. Men har fått en del positiva kommentarer angående det. Men också lite pisk på fingrarna haha.

    Sub basen i låten är väldigt låg om jag minns rätt. Är lite nybörjare på just baser och sub baser så går framåt lite försiktigt med det så kommer jag väl lära mig med tiden vad som funkar bäst och när.

    I just den här låten är pluckljudet i chord progressionen faktiskt en del av baselementet, plus en svag sub då. Så det är inte så mycket focus på just bas i låten. Men kommer göra en uppdaterad version av den här låten någon gång i framtiden när min kunskap har blivit lite bättre.

    Men ska lägga saturation och subtila lager i oktavern när det kommer till baser på minnet! Tack för tipset och framförallt att du tog dig både tiden att lyssna på låten och ge dina synpunkter på den. Tusen tack!

     

  3. 15 minuter sedan sa Nenne:

    Haha ja jag funderade faktiskt på det men jag gillar inte alltid långa intron men du kan nog ha rätt i att det blev litet vääääl kort (fyra takter tror jag). Stort tack för din input i alla fall!

    Inte så mycket input mer än en subjektiv åsikt hehe, men det var så lite så!

    • Gilla 1
  4. Du borde prova dig att använda en spectrum analyzer där man kan "zooma" in på frekvenser för att höra vad felet kan vara. Jag använder Voxengo SPAN som är helt gratis.

    Här i bilden nedanför håller jag in ctrl+vänster klick för att den ska zooma in på ett specifict ställe, sen är det bara dra längst med spectrumet och försöka lyssna dig till vart "felet" nu kan vara. Du ser vilken HZ du ligger på i uppe i vänstra hörnet. Sen bara öppna en eq och rätta till det.

    voxengo span.png

  5. On 2020-05-02 at 16:21 sa Baztard:

    Har fortfarande inte löst mitt problem. Kanske är lite svårt för mig att förklara. Jag bifogar en bild.

    Har samma problem med en baskagge jag vill ska vara annorlunda i vissa "bars" i playlist. Men om jag ändrar i en bar...så blir det lika i alla bars. Det blir ingen variation om min ändring i en bar appliceras på alla.
     

    Untitled-1.jpg

    Du klickar uppe i vänstra hörnet på det Pattern du vill ändra något i och trycker på "make unique" Så blir det ett unikt Pattern som du kan ändra noter i utan det stör resterande patterns

    make unique.png

  6. 3 timmar sedan sa Peter Roos:

    Det låter skitbra i mina Genelec (6010b) och i Ultrasone-lurar; grym låt, musik som är ett bra är filmtema, som CHAE nämnde här ovanför. Bra mix med lite för mycket tryck kanske, distar nästan i Allen and Heath-mixerbordet, annars gött.

     

    Tack så mycket! Jepp håller med om att det är för mycket tryck..vid tripple-kicksen så clippar det lite tyvärr. Men kommer nog släppa en ny mix av låten framöver när jag får tid till det. Just nu fokuserar jag bara på att göra låt efter låt!

    Tack för att du tog dig tiden att lyssna!

  7. 11 timmar sedan sa Nbient:

    Det är ett jättebra steg att ta till sig av kritik. Men glöm inte att det viktigaste av allt är att du gillar låten.
    Jag utgår ifrån att du komponerar i FL-Studio typ och drar midi noter i editera för att skapa melodier. (Min förutfattade mening, rätta mig gärna)
    Absolut inget fel i att komponera på det sättet idag. Vad jag tycker du behöver tänka på är hur man normalt spelar ett instrument, tex ett piano. Du har anslagskänslighet. Det kan du simulera i midi genom att justera volymen på separata noter. Det är ett sätt att skapa lite mer ”liv och känsla” i musiken. Ett annat sätt är att fejka mänskliga misstag. Tex att alla noter inte ligger exakt på beatet hela tiden. Människor vill känna musik. Inte bara höra den.
    Det bästa är ju om du kan skaffa dig en midi keyboard med anslagskänslighet så du kan spela instrumentet. Då följer den mänskliga faktorn med gratis, och du behöver bara korrigera det allra värsta i efterhand. Utan att förstöra känslan du vill förmedla.

    Hoppas du förstår vad jag försöker förmedla.

    Lycka till. 😊

    Yes, ju råare kritik desto bättre! Ja, det har jag kommit underfull mer, men av kritik från person har jag ju lärt mig tekniker, tricks, utfyllnad av frekvensrummet(?)och en jävla massa andra grejer.

    Ja du har helt rätt. Det händer att när jag arbetar med ett piano stycke så fifflar jag mycket med velocity och bygger in lite mänskliga fel här och där. Men elektroniskt gillar jag att det är ganska robot-aktigt. Jag har en workstation som jag kan använda som midi keyboard, den åker fram lite då och då(bor tillfälligt just nu så har inte hela "studion igång") Tack för din input. Ska försöka använda mig mer av keyboarden i framtiden, men är total nybörjare när det kommer till att spela på instrument så lite svårt att få till något bra(men får jag till något i FL försöker jag ibland lära mig det på keyboarden och vise versa).

     

    Japp det gjorde jag!

    Tack!

  8. 7 timmar sedan sa Nbient:

    Vad är nyttan med kritik om man redan släppt låten?

    Personligen stängde jag av efter 3 sekunder. Jeez.  inte min musik.
    😂
     

    edit: ok..gav den en chans.  Gillar trummorna. Tillsammans med basen. Fett som fan.

    Finns potential i denna. Men den måste bli mer dynamisk och mindre enformig. 
     

    Det är en liten grej jag märker alltsom oftast i låtar som läggs upp här.  De saknar feeling, hjärta. Det är bara en robotisk intetsägande massa av instrument. Noll känsla. Bara klyschiga plattityder.  Det är synd. För många av låtarna skulle bli sååå mycket bättre om man bara tänkte på den lilla aspekten.

     

    Det händer att jag tar ner låtar efter vart för att förbättra dem. Jag har inte hållit på så länge med musik än så jag lär mig nya grejer varje dag.

    Kul att du gav den en chans till! Tack tack!

    Förstår vad du menar, försökte få till ett lead med lite hjärta i men lyckades inte få till något passande så jag nöjde mig med låten som den är nu.

    Tack för att du tog dig tiden att lyssna och även skriva vad du tyckte om låten. Uppskattar det som fan!

    • Gilla 1
  9. 29 minuter sedan sa CHAE:

    Hej,

    1) är ingen ”expert” på tockenhäringa musik

    2) lyssnar med AirPods ute i sommarstugan

    men med ett sådant nick och något som heter ”Nameless King” blir jag helt enkelt nyfiken.

    Intressant om något enformigt. Trevligt kött i basen men jag upplever att leadljudet (mot slutet) tar över ljudbilden en aning.

    Skulle definitivt kunna tänka mig detta som bakgrund till något typ av Netflix/HBO-projekt. Får omedelbara film/serie-vibbar! (Vilket är helt okej i min bok).

    Slutligen; får jag fråga om TS har läst något av H P Lovecraft?

    Vänligen,

    CHAE

    Tjo!

    AirPods är väl ändå helt okej skulle jag tro, inte provat några men verkar ju ganska populära dock!

    Hah, man måste ju locka till sig lyssnare med något!

    Ok, grymt tack så mycket för inputen. Ska kolla om jag kan tona ner det lite mot slutet!

    Har inte läst något av H P Lovecraft, men jag vet vad Necronomicon är för något. Där har jag fått namnet ifrån, bara gjort om det lite!

  10. 1 timme sedan, Mikael Svensson said:

    Det blir lite enformigt. Panoreringen 24/7 är besvärande. Jag tycker du behöver vidga din ljudbild. Saknar nån form av vocals i låten också 🙂

    Lycka till 👍

     

    Så lite bättre arrengements behövs, samt begränsa panorering lite. Känner nog att jag kan behöva det med! Tack så mycket för inputen, uppskattas.

    Tack!

  11. 1 timme sedan, Nbient said:

    Jag kan sakna nånting i high end. Just nu känns det som att allt ligger och slåss om plats i mid- och low end. Det gör att det känns instängt. Tycker den känns lite statisk också, vilket kan ha att göra med att allt ligger inom samma snäva frekvensområde på samma volym.  Det ”händer” liksom inte så mycket egentligen, om du förstår vad jag menar. Det bara ligger där och går på liksom från början till slut. Men det kanske är tanken? Även om det är många ändringar i låten så tycker jag inte det upplevs så. Man ”känner” dem inte. 

    introt var rätt ok dock 👍

    Det är var väl lite det som var tanken, men förstår vart du kommer ifrån. Ska jobba mer på att bygga drops i framtiden för att få till det där lilla extra!

    Tack!

    • Gilla 1
  12. 1 timme sedan, candybag said:

    Vad har du för plug/-preset till din supersaw? Skönt Astral Projection-sound på den.

    Generellt tycker jag de första 16 takterna på basgången/melodin är bäst, de sista 16 takterna spelar en helt annan skala som låter improviserad och ur kontext.

    Ett tips för att få mer driv och variation är att lägga basen som i klassisk psy-trance, dvs varje 16-delstakt och kanske med en sidechain mot kicken. Kom på en annan (eller mer monoton) basslinga också, det låter platt och tråkigt när både bas och huvudlead spelar samma melodi.

    Testa också att jobba med basen som i lager - du har low end (sub), men lite mid och high frekvenser gör den mer intressant. Ett enkelt knep är att lägga två-tre lager sågtandsvåg i tre olika oktaver ovanpå, med pyttelite decay och resten noll (attack, sustain, release.) Sågtandslagret ska inte överrösta basgången, bara ge definition.

    Finns även utrymme att göra slagverk som open och closed hihats mer intressant.

    Keep it up!

    Det är synthmasterplayer, preseten heter Lightcore.

    Jag har sidechainat basen/kicken men det var första gången jag gjorde det så fick kanske inte till det helt rätt. Den spelar lite efter huvudleaden men också lite variation på den så att det inte blir för ljus ton när huvudleaden går mot ljusare toner.

    Jag tyckte jag hittade en bas med lite mid frekvenser, får leta vidare då! T.ex en sågtandsvåg från en plugin som 3-osc? Jag är relativt ny till att producera musik(hållit på 5 månader nu) så ursäkta min okunskap!

     

    Jag har inte jobbat något med hi-hatsen. Hur kan jag göra dom bättre? Effekter? Några andra lager med något?

     

    Tack för du lyssnade på låten och tog dig tid att ge mig feedback, uppskattas verkligen!

  13. On 2019-12-14 at 09:15, luddeandersson said:

    Gillar den här också. Du har känsla för melodier och riktigt bra på att få det att svänga. 

    En personlig åsikt bara, från någon som nästan aldrig lyssnar på EDM: jag brukar föredra när det finns analoga akustiska ljud med i ljudbilden (även om det är samplingar). De jag lyssnar på är t ex Clive Tanaka och Dan Lissvik. EDM har en tendens att låta själlöst och mekaniskt, för mig, men om man blandar in ett riktigt trumset, eller en riktig bas, eller några ljud rent generellt som låter som om de är spelade av människor, blir det mer levande. 

     

     

    Kul att du gillade den. Tack!

    Jag har som sagt bara producerat i 4 månader snart så det kommer någon gång i framtiden! Tack för tipset!

×
×
  • Skapa ny...