Jump to content
Annons

Eliha648

Medlem
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Eliha648

 • Rank
  Nykomling
 1. Hej!

  Såg nu att man kunde lämna meddelande direkt till dig.jag postade ett inlägg din gamla tråd också. Jag tror att jag ska hämta ett piano jag hittat på blocket som är väldigt högt och fint men som låter väldigt mycket. Jag skulle förmodligen också behöva ljudisolera som du gjorde. Hur tyckte du att resultatet blev?

  mvh

  Elisabet

 2. Gammal tråd, men jag har lite samma bekymmer. Står i begrepp att hämta ett högt konsertpiano som låter lite för mycket för mitt vardagsrum. Jag vill ändå gärna ha pianot och undrar om det hjälpte med ljudisoleringen du gjorde? Jag funderar över om det förtar en del av spelglädjen? Det kanske är bättre att satsa på en modell som låter lite mindre från första början då? "Problemet" är att jag älskar klangen i detta piano..
 3. Tack för båda svar! Jag har haft ett digitalpiano men vill nu ha ett akustiskt igen. Det blir inte riktigt samma sak med digitala.. Jag har ganska bra koll på vad man ska titta på vad gäller mekanik och skick, så att bedöma det enskilda exemplaret tror jag att jag fixar, inkl stämnaglar och resonansbotten. Det går också så fort med köpen på blocket att man inte hinner ta till hjälp. Det får bära eller brista Min fråga gäller nu att jag behöver få koll på lite flera modeller. Hittills har jag spelat och tittat på höga stora konsertpianon och de låter ju ofta magnifikt. Nu är jag på väg att köpa ett sånt, men kom på i sista stund att det kanske blir för hög volym för mitt v-rum. För att kunna fatta ett snabbt beslut skulle jag behöva hjälp med om det finns andra mindre modeller som låter lite lägre men fortfarande "lika fint". Jag tänkte satsa på ett piano m Rennermekanik isf, men vet inget om modeller. Hur är t ex Futuramodellerna i klang o anslag?
 4. Hej forumet!Jag ska precis skaffa ett akustiskt piano efter att ha varit pianolös i några år då jag bott i lägenhet och inte haft plats. Budgeten ligger kring 5000 totalt inklusive transport och första stämning vilket gör att jag letar på blocket :-) Jag har bland annat hittat ett Östlind Almqvist som verkar toppenfint men då pianot ska stå i ett rum med MYCKET akustik undrar jag om det kan bli för mycket ljud med detta fullstora konsertpiano. Det finns ju pianon med en extra nattpedal men det känns tråkigt att behöva spela med den jämt. Jag skulle vilja ha ett piano som låter fint men inte för mycket. Har ni tips och idéer kring modell som skulle kunna passa och som går att hitta i typ skänkeskategorin på blocket? Kammar pianon går bort av flera anledningar. Med vänlig hälsning Elisabet
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.