Jump to content
Annons

Songbird

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Kvinna

Senaste profilbesökare

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra medlemmar.

  1. De delar andra grejer varje dag på sociala medier som egentligen inte spelar någon roll så då bör de ju kunna klara av att dela min låt som de vet hur mycket jag har kämpat med och hållit på med väldigt länge! Det är ju såklart man blir besviken och ledsen på dem när de beter sig så!
  2. Har lyssnat på den första och den senaste. Basen är fortfarande alldeles för hög så det hörs som att sången är hackig, plus att man får ont i öronen. Det är ju meningen att man vill att folk ska lyssna om och om igen på sina låtar, så då är det viktigt att man ställer in en balans mellan instrumenten och även sången så det blir behagligt att lyssna på! Givetvis så är det vissa instrument som man vill ha lite högre eller lägre, beroende på vad för låt man spelar in eller hur man vill ha den men denna remix så är basen alldeles för hög. Lycka till med remixen! 😊
  3. Hejsan på er! Jag släppte en låt på Spotify i fredags. Har delat den på mina sociala medier men det verkar som att min familj och mina vänner är för avundsjuka för att dela vidare så låten får tyvärr ingen chans till att nå ut till fler folk. Någon som har tips på var man kan marknadsföra låten bäst? Det enda jag vet är att det går att marknadsföra till Instagram och då kan man välja story eller inlägg, till Facebook och då är det inlägg, även till TikTok också. Men frågan är vart det är bäst? Jag sitter här med noll kunskap om marknadsföring för låtar. Snälla hjälp mig!
  4. Jag har kollat runt på väldigt många distributörer och det stod tillslut mellan Ditto Music och Distrokid för mig, men jag tror nog att Ditto blir bäst för jag vill släppa covers och på Distrokid så är man tvungen att betala en liten summa per låt varje månad som man släpper och det kommer bli dyrt i längden för jag har planerat att släppa mer covers än originals. Det enda som jag hakar upp mig på Ditto är att de har dåligt rykte och att de tar folks royalties och sånt. Så jag är ändå lite kluven på vad som egentligen blir bäst. Är det någon som använder sig av Ditto som kan berätta vad er upplevelse är av dom? Läste på Ditto att man inte behöver license för att släppa covers på plattformar men man behöver mekaniska licenser för nedladdningsbutiker som iTunes och då skrev dom ut några hemsidor som man kan skaffa det, dock så behöver man betala för det (Dock gäller det bara Usa, Canada, Mexico, Japan, Indien och Pakistan). Eller kan Ditto begära en summa ändå för att jag har släppt covers som Distrokid? När jag söker efter mina frågor så dyker det inte upp så värst tydliga svar. Det kanske är bäst att jag själv skickar ett mejl till Ditto med mina frågor? Som ni hör så är jag väldigt ny på detta och just nu känner jag mig som en yr höna och vet inte vad jag ska göra och hur det kommer bli så snälla hjälp mig med era erfarenheter!
  5. Okej, jag får testa och ladda ner Firefox för att se om det fungerar!
  6. Jag vill ladda ner Fresh Air (plugin) men jag kan inte logga in mig på mitt konto där för det står bara och laddar hela tiden. Jag kan logga in mig via min iPhone och min Macbook men inte på min Asus Windows dator (Det är där jag har mitt studioprogram). Kan någon av er testa och gå in på hemsidan och trycka på "my account" för att se om ni kan komma in? Ni behöver inte skapa ett konto, vill bara se om ni kommer till den sidan av hemsidan. Använder Google Chrome som webbläsare så trodde först det kanske var något fel på den så jag testade även Internet Explorer och Microsoft Edge men då kom det fram någon konstig ruta som typ sa att något var fel på sidan. Har även kollat runt på Slate Digital sociala medier för att se om de kanske har skrivit att det är något fel på deras hemsida men hittar inget. Jag tycker det är konstigt att hemsidan fungerar via Apple men inte via Windows. Någon som vet vad det är för fel? (Börjar bli lite desperat för jag skulle verkligen behöva ladda ner Fresh Air för ska börja mixa en låt och jag har deadline på den)
  7. Jag har köpt mig en mikrofon "Warm Audio WA-47jr". När jag pluggar in den i studion så blir volymen lägre och "instängd" typ, har läst att mikrofonen kräver mycket Gain. Har en Cloudlifter men den fungerade inte alls till mikrofonen, det kom inget ljud alls. Om jag drar upp volymen (Gain) på ljudkortet så går det upp i rött och det ska det ju inte göra. Den är fortfarande lite lägre och "instängd" ändå när jag drar upp volymen på ljudkortet. Hur ska jag göra? Behöver jag köpa något till mikrofonen så den får mer Gain och inte bli "instängd"? (Har försökt googlat och sökt på Youtube men blir inte klokare) Jag använder mig av Studio One 4 Professional och ljudkort Focusrite Scarlett 2i4.
  8. Jag ska spela in låtar under hösten som jag ska släppa på Spotify i början av nästa år. Nu till frågan, ska jag använda mig av Record Union eller Ditto? Eller ni kanske vet någon annan som är bättre? 🎤 Ditto verkar typ bättre för då behöver man väl bara betala 229 kr på ett år och då kan man släppa hur mycket låtar som helst medan Record Union så måste man betala varje låt, EP och Album som man släpper och måste betala den summan varje år igen för att ha kvar den på Spotify. Eller har jag förstått fel? 🎵 Jag vill ju att det ska vara som en prenumeration, att man betalar en summa per år och då kan man släppa hur mycket låtar man vill 😃 (Ni får ursäkta mig om jag verkar trög, är ny på detta)
  9. Okej, nej jag har inte hört talas om den. Den ska jag kolla lite på. Tack för tipset! ???
  10. Tack för tipset! Men jag gillar inte Aston, designen är inte i min smak ? ?
  11. Okej, jag har detta mikrofonpaket: https://www.4sound.se/studio/mikrofoner/mikrofon-paket/se-electronics-x1-s-studio-bundle Fast jag har vanliga X1, inte X1S. Så jag har ett reflexionfilter men funderar på att köpa till ett nytt till Røde NT1-KIT, tror det i så fall blir denna: https://www.thomann.de/se/se_electronics_reflexion_filter_space.htm?sid=a371778a1b078e7a19071b9664f61640 ???
  12. Okej, så med Fethead kommer volymen på SM7B vara högre och det kommer låta mer utfylligare med sången? Just nu har jag Cloudlifter till SM7B men då blir det bara lite högre ??
  13. Bra låt och vilken fin röst du har! Ser fram emot att få höra mer ??
  14. Okej, tack för tipsen! ?? Det blir nog att jag köper Røde NT1-KIT. Har hört att den är bra och den kostar inte så mycket heller. Eller tycker du det är dumt att jag köper den, att jag egentligen borde spara ihop till en annan? ?? Har du något tips om en bra preamp för under 2500? ??
×
×
  • Skapa ny...