Jump to content

Songbird

Medlem
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutralt

About me

 • Kön
  Kvinna

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag har kollat runt på väldigt många distributörer och det stod tillslut mellan Ditto Music och Distrokid för mig, men jag tror nog att Ditto blir bäst för jag vill släppa covers och på Distrokid så är man tvungen att betala en liten summa per låt varje månad som man släpper och det kommer bli dyrt i längden för jag har planerat att släppa mer covers än originals. Det enda som jag hakar upp mig på Ditto är att de har dåligt rykte och att de tar folks royalties och sånt. Så jag är ändå lite kluven på vad som egentligen blir bäst. Är det någon som använder sig av Ditto som kan berätta vad er upplevelse är av dom? Läste på Ditto att man inte behöver license för att släppa covers på plattformar men man behöver mekaniska licenser för nedladdningsbutiker som iTunes och då skrev dom ut några hemsidor som man kan skaffa det, dock så behöver man betala för det (Dock gäller det bara Usa, Canada, Mexico, Japan, Indien och Pakistan). Eller kan Ditto begära en summa ändå för att jag har släppt covers som Distrokid? När jag söker efter mina frågor så dyker det inte upp så värst tydliga svar. Det kanske är bäst att jag själv skickar ett mejl till Ditto med mina frågor? Som ni hör så är jag väldigt ny på detta och just nu känner jag mig som en yr höna och vet inte vad jag ska göra och hur det kommer bli så snälla hjälp mig med era erfarenheter!
 2. Okej, jag får testa och ladda ner Firefox för att se om det fungerar!
 3. Jag vill ladda ner Fresh Air (plugin) men jag kan inte logga in mig på mitt konto där för det står bara och laddar hela tiden. Jag kan logga in mig via min iPhone och min Macbook men inte på min Asus Windows dator (Det är där jag har mitt studioprogram). Kan någon av er testa och gå in på hemsidan och trycka på "my account" för att se om ni kan komma in? Ni behöver inte skapa ett konto, vill bara se om ni kommer till den sidan av hemsidan. Använder Google Chrome som webbläsare så trodde först det kanske var något fel på den så jag testade även Internet Explorer och Microsoft Edge men då kom det fram någon konstig ruta som typ sa att något var fel på sidan. Har även kollat runt på Slate Digital sociala medier för att se om de kanske har skrivit att det är något fel på deras hemsida men hittar inget. Jag tycker det är konstigt att hemsidan fungerar via Apple men inte via Windows. Någon som vet vad det är för fel? (Börjar bli lite desperat för jag skulle verkligen behöva ladda ner Fresh Air för ska börja mixa en låt och jag har deadline på den)
 4. Jag har köpt mig en mikrofon "Warm Audio WA-47jr". När jag pluggar in den i studion så blir volymen lägre och "instängd" typ, har läst att mikrofonen kräver mycket Gain. Har en Cloudlifter men den fungerade inte alls till mikrofonen, det kom inget ljud alls. Om jag drar upp volymen (Gain) på ljudkortet så går det upp i rött och det ska det ju inte göra. Den är fortfarande lite lägre och "instängd" ändå när jag drar upp volymen på ljudkortet. Hur ska jag göra? Behöver jag köpa något till mikrofonen så den får mer Gain och inte bli "instängd"? (Har försökt googlat och sökt på Youtube men blir inte klokare) Jag använder mig av Studio One 4 Professional och ljudkort Focusrite Scarlett 2i4.
 5. Jag ska spela in låtar under hösten som jag ska släppa på Spotify i början av nästa år. Nu till frågan, ska jag använda mig av Record Union eller Ditto? Eller ni kanske vet någon annan som är bättre? 🎤 Ditto verkar typ bättre för då behöver man väl bara betala 229 kr på ett år och då kan man släppa hur mycket låtar som helst medan Record Union så måste man betala varje låt, EP och Album som man släpper och måste betala den summan varje år igen för att ha kvar den på Spotify. Eller har jag förstått fel? 🎵 Jag vill ju att det ska vara som en prenumeration, att man betalar en summa per år och då kan man släppa hur mycket låtar man vill 😃 (Ni får ursäkta mig om jag verkar trög, är ny på detta)
 6. Okej, nej jag har inte hört talas om den. Den ska jag kolla lite på. Tack för tipset! ???
 7. Tack för tipset! Men jag gillar inte Aston, designen är inte i min smak ? ?
 8. Okej, jag har detta mikrofonpaket: https://www.4sound.se/studio/mikrofoner/mikrofon-paket/se-electronics-x1-s-studio-bundle Fast jag har vanliga X1, inte X1S. Så jag har ett reflexionfilter men funderar på att köpa till ett nytt till Røde NT1-KIT, tror det i så fall blir denna: https://www.thomann.de/se/se_electronics_reflexion_filter_space.htm?sid=a371778a1b078e7a19071b9664f61640 ???
 9. Okej, så med Fethead kommer volymen på SM7B vara högre och det kommer låta mer utfylligare med sången? Just nu har jag Cloudlifter till SM7B men då blir det bara lite högre ??
 10. Bra låt och vilken fin röst du har! Ser fram emot att få höra mer ??
 11. Okej, tack för tipsen! ?? Det blir nog att jag köper Røde NT1-KIT. Har hört att den är bra och den kostar inte så mycket heller. Eller tycker du det är dumt att jag köper den, att jag egentligen borde spara ihop till en annan? ?? Har du något tips om en bra preamp för under 2500? ??
 12. Okej! Har du tips på en bra preamp i rimligt pris? ??
 13. Jag har också SM7B och jag tycker inte att den är så bra även med cloudlifter. Min sång blir mycket bättre med SE Electronics X1 som jag har i studion hos min pappa, det blir mer utfylligare, klarare och volymen är mycket bättre. Om jag använder SM7B så måste jag gå in och höja sången till max i Pro EQ och då får jag fram brus och det är ju inte bra. ?? Har du något annat förslag än SM7B? ??
 14. Jag letar efter en mikrofon som jag kan spela in min sång med och kanske även Cajon (trumlåda). Har redan SE Electronics X1, Shure SM7B, Supreme CU-1 Studio Condenser Microphone och Behringer C-2 Stereoset men dem är hos min pappa där jag har min studio, vill gärna ha en mikrofon hemma också. Vill köpa en liknande mikrofon som Se Electronics X1. ???
×
×
 • Create New...