Jump to content

Songbird

Medlem
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Songbird

 • Rank
  På gång

About me

 • Kön
  Kvinna

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag har köpt mig en mikrofon "Warm Audio WA-47jr". När jag pluggar in den i studion så blir volymen lägre och "instängd" typ, har läst att mikrofonen kräver mycket Gain. Har en Cloudlifter men den fungerade inte alls till mikrofonen, det kom inget ljud alls. Om jag drar upp volymen (Gain) på ljudkortet så går det upp i rött och det ska det ju inte göra. Den är fortfarande lite lägre och "instängd" ändå när jag drar upp volymen på ljudkortet. Hur ska jag göra? Behöver jag köpa något till mikrofonen så den får mer Gain och inte bli "instängd"? (Har försökt googlat och sökt på Youtube men blir inte klokare) Jag använder mig av Studio One 4 Professional och ljudkort Focusrite Scarlett 2i4.
 2. Jag ska spela in låtar under hösten som jag ska släppa på Spotify i början av nästa år. Nu till frågan, ska jag använda mig av Record Union eller Ditto? Eller ni kanske vet någon annan som är bättre? 🎤 Ditto verkar typ bättre för då behöver man väl bara betala 229 kr på ett år och då kan man släppa hur mycket låtar som helst medan Record Union så måste man betala varje låt, EP och Album som man släpper och måste betala den summan varje år igen för att ha kvar den på Spotify. Eller har jag förstått fel? 🎵 Jag vill ju att det ska vara som en prenumeration, att man betalar en summa per år och då kan man släppa hur mycket låtar man vill 😃 (Ni får ursäkta mig om jag verkar trög, är ny på detta)
 3. Okej, nej jag har inte hört talas om den. Den ska jag kolla lite på. Tack för tipset! ???
 4. Tack för tipset! Men jag gillar inte Aston, designen är inte i min smak ? ?
 5. Okej, jag har detta mikrofonpaket: https://www.4sound.se/studio/mikrofoner/mikrofon-paket/se-electronics-x1-s-studio-bundle Fast jag har vanliga X1, inte X1S. Så jag har ett reflexionfilter men funderar på att köpa till ett nytt till Røde NT1-KIT, tror det i så fall blir denna: https://www.thomann.de/se/se_electronics_reflexion_filter_space.htm?sid=a371778a1b078e7a19071b9664f61640 ???
 6. Okej, så med Fethead kommer volymen på SM7B vara högre och det kommer låta mer utfylligare med sången? Just nu har jag Cloudlifter till SM7B men då blir det bara lite högre ??
 7. Bra låt och vilken fin röst du har! Ser fram emot att få höra mer ??
 8. Okej, tack för tipsen! ?? Det blir nog att jag köper Røde NT1-KIT. Har hört att den är bra och den kostar inte så mycket heller. Eller tycker du det är dumt att jag köper den, att jag egentligen borde spara ihop till en annan? ?? Har du något tips om en bra preamp för under 2500? ??
 9. Okej! Har du tips på en bra preamp i rimligt pris? ??
 10. Jag har också SM7B och jag tycker inte att den är så bra även med cloudlifter. Min sång blir mycket bättre med SE Electronics X1 som jag har i studion hos min pappa, det blir mer utfylligare, klarare och volymen är mycket bättre. Om jag använder SM7B så måste jag gå in och höja sången till max i Pro EQ och då får jag fram brus och det är ju inte bra. ?? Har du något annat förslag än SM7B? ??
 11. Jag letar efter en mikrofon som jag kan spela in min sång med och kanske även Cajon (trumlåda). Har redan SE Electronics X1, Shure SM7B, Supreme CU-1 Studio Condenser Microphone och Behringer C-2 Stereoset men dem är hos min pappa där jag har min studio, vill gärna ha en mikrofon hemma också. Vill köpa en liknande mikrofon som Se Electronics X1. ???
 12. Hejsan! ? Jag kollar efter en ny mikrofon men har ingen aning om vilken jag ska köpa, finns ju mängder att välja mellan. Har kollat lite på Neumann TLM 102 Studio Set och RØDE NT1 Kit. Vilken tror ni är bäst utav de två? ?? Har ni någon annan mikrofon som ni kan tipsa om? ??
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.