Jump to content
Annons

Thomas W

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej När jag har spelat in MIDI så hamnar note’sen på strecket före där de skall vara. Har alltid hamnat rätt tidigare, men inte idag Någon som vet???
  2. Tack för svar!!! Det är kempern som är mastern, kortet står som slave
  3. Thomas W

    Kemper/ljudkort

    Jag försöker koppla ihop min kemper via spdif till ett Antelope Zen q På Zen Q’s Control Panel ser man inget utslag på spdif mätaren, och inget utslag eller ljud i cubase. Det verkar som att signalen inte når fram till kortet från kempern över huvudtaget. Output’en från kempern är satt på Spdif, och har testat master, git/stack osv, inget funkar. Kopplar jag däremot in en mic eller kör guran på line in i Zen Q så blir där utslag direkt på respektive mätare. Jag har mailat med Antelope, testat ca 10 olika saker, inget hjälper. Före jag skickar tillbaka kortet, kan jag ha missat något annat??? Tacksam för hjälp🥵
  4. Thomas W

    Ljudkort

    Tack! Det verkade grymt! Men jag får nog backa lite efter mitt uttalande om budgeten, 20 laxar blir lite för bra? Anledningen är att jag tror inte jag är i behov av ett sådant exklusivt kort för mitt ändamål, rätta mig om jag har fel. Har du koll på något annat? Tänker att mina behov av just preamp och ad/da inte finns, så minskar mina behov av den typen av kort?
  5. Thomas W

    Ljudkort

    Huvudsaken är att det matchar min övriga utrustning. Jag är inte i behov av något kort med grym preamp eller adda-omvandlare, det kör jag externt. Jag vill ha ett kort som levererar många år framöver, det är viktigare än budgeten:)
  6. Thomas W

    Ljudkort

    Äntligen börjar min ”nya” studio ta form efter senaste flytten. Är nu i behov av något bra tips inför köpet av ljudkort. Jag kommer köra Pro Tools på PC. Preamp från Vintage Design, Lavry DA och Mytek AD. Jag spelar in lite MIDI, annars är jag enbart i behov av två kanaler. Dock har mitt ljudkort gått ut ur datum och jag behöver ett nytt. Tacksam för tips:)
  7. Ostfisk! Tycker du att jag skall bevara väggen bakom mina monitorer helt ren med betong, förutom absorbenter bakom just monitorerna? Jag tycker det känns som den väggen framför mig borde va helt tvärdö med absorbenter, då betongen bör väl reflektera och förstärka ljudet till lyssningsplatsen? Bara min spontana tanke:)
  8. Tack? Jag kommer dra igång ”bygget” efter trettonhelgen, så besvikelsen/glädjen är hyfsat nära nu!
  9. Tack så mycket! Jag har genelec 8040 Jo, jag menar de ytor på väggarna där jag inte sätter absorbenter, skall jag behålla väggarna ”rena”, alltså betongen öppen?Eller blir jag hjälpt av att sätta upp t.ex någon väggpanel av trä?
  10. Hej, och tack för Era svar! Nej, mina förutsättningar är inte de bästa, så nu jobbar vi därefter? Ostfisk, hade du täckt hela bakre och främre väggen med absorbenter? Inga problem att slänga upp 60 cm. Skall jag låta betongen vara ”öppen” någonstans? Eller kanske sätta upp någon väggpanel på de ytorna? Golvet? Hade tänkt lägga ett klassiskt klickgolv och sen någon matta. Taket? Det är jutet. Sätta något minimoln?
  11. Thomas W

    Studiorum 9 kvm

    Hej! jag skall bygga ett studiorum i mitt garage/källare. Rummet behöver inte ljudisoleras, utan det är akustiken jag är bekymrad över. Rådande förutsättningar: Rummet är så gott som kvadratiskt 2,9x2,9 och har takhöjd på 2,06 Golv och tak är jutet, och väggarna murade/putsade. Att inte detta kommer bli ett 100% proffsigt studiorum är jag helt med på, dock måste jag göra det bästa av det möjliga. Jag är själv väldigt långt ifrån att vara 100% bakom spakarna, så kanske det jämnar ut sig?? Jag kommer spela in Rock/Punk, dock med e-drums samt Kemper. Så rummet skall funka för inspelning av sång samt mixning... Kunde inte ladda upp bilder dessvärre, skall försöka igen... Känner som att jag inte vill famla runt i mörkret och bara spika upp isolering här och där. Nu när detta rummet har de måtten som det har så känns det genast svårare för mig att bearbeta. Live end Dead end?
×
×
  • Skapa ny...