Jump to content

alekks

Medlem
 • Content Count

  132
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About alekks

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 02/15/1987

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm, Farsta
 • Intressen
  Musik, dator, sova, musik, musik, musik. Sprit och öl får ni läsa mellan raderna.
 • Home page

Social

 • Skype
  alekks@gmail.com
 1. Stort tack för hjälpen! Då kanske man kommer lyckas få igång denna i helgen
 2. Hej! Jag har haft en baslåda i typ 10 år där elementet är trasigt, denna har stått i klädkammaren hela tiden och har nu fått ultimatum från tjejen... Måste göra något av den eller slänga ut den. Så, jag har inte så mycket kompetens inom sånt här, men jag vet hur man löder dock inte mycket mer än så. Men om vi kollar på bilden, skulle det vara möjligt att bara sätta en "sockerbit" på den lösa sladden (markerad på bilden) som sitter fast i själva elementet och sedan sätta ena sladden som sitter på tele-honan i sockerbiten och den andra på den där det redan sitter en avknipsad sladd? Spelar det någon roll vilken av sladdarna på elementet som man kopplar ihop med de på honan? Ha det gott.
 3. Hallå, jag har en bekant som inte längre använder PT11 och jag ska få köpa licensen av honom. Då han behöver ha kvar sin iLok så tänkte vi göra en vanlig transfer av licensen från hans konto till mitt konto. Jag har försökt att hitta någon vettig info, och kanske för att detta är helt självklart så står det ingenstans och jag bara är nojig. Eftersom jag inte ännu har fått min ilok2 levererad, och vi vill genomföra affären så vill jag bara höra med er som kanske flyttat licenser oftare än mig: Visst borde jag utan oro för trubbel kunna genomföra licens transfern - licensen hamnar på mitt konto - och när jag fått min ilok2 levererad så kan jag bara lägga över licensen på den nya iloken...? Är det något annat jag bör tänka på iom detta? Tack för er hjälp!
 4. kontakta slowbeat.se ! kanske har några lediga tillfällen att hyra.. ligger mitt i stan, Jonas är den du ska snacka med!
 5. Kan bara hålla med föregående talare, riktigt schysst, fick lite U2-känslor jag med, men även coldplay och lite annat. Och som tidigare nämnt; din sångare klarar du dig utan!
 6. Haha, jodå det _går_ att mixa i Koss portapro, så länge man lärt sig lurarna. Men jag håller med dig att de överdriver basen väldigt. Men jag har använt dem så länge så jag har lärt mig att kompensera för det, men självklart skulle det inte skada att ha ett par rättvisare lurar. Påpekas bör kanske göras att jag gör inga mixar åt andra eller så utan mest för min egna skull och jag blir nöjd med resultatet åtminstone. Största anledningen till att jag inte vill ha in-ears är att mina öron är lite dryga, får dem aldrig att sitta som de ska. Ena håller hela tiden på att ramla ut oc den andra sitter fel så att det bara låter m/bullrigt. Tack för svaret!
 7. Hallå, jag vet precis som många säger att man inte bör mixa i lurar, men som många andra säger så får väl jag göra fel då. Men iaf! Jag har lärt mig lysssna och (ful)mixa med ett par Koss Portapro-lurar. Jag gillar ljudet i dem när jag lyssnar på musik och jag har haft sådana så länge jag kan minnas. Men sedan jag köpte första iphonen så har jag däremot avverkat dem på löpande band. De börjar alltid glappa och grejer för att det blir slitage nere vid kontakten där sladden går över till kontakten. Och nu idag gick mina nuvarande lurar sönder imorse. Så nu tänkte jag att jag skulle bryta ett halvvinnande koncept. Jag är alltså ute efter ett par hörlurar som helst är så lika Portapro som möjligt i karaktären och som framför allt klarar slitage. Min budget är inte jättestor men ligger en bit över de 300 - 400 kr som portapro ligger på: helst kring 1000-lappen men om det skulle finnas några som är markant bättre för en femhundralapp mer så är jag inte omöjlig. Så jag är egentligen ute efter ett par lurar som jag både kan använda till att lyssna på musik med och mixa med. Helst inte för stora kopor men inga in-ear heller. Hoppas någon har något bra tips till den kräsne! Tack!
 8. I och med sommar och semestrande osv så är en tusing ganska mycket pengar att skaka loss Men kanske i framtiden, får kolla in det, men vettefan om jag behöver fler grejer (även om det är det roligaste som finns(prylbög)) Ja, det är typ cykel med skridskor som det känns som att jag gör när jag sitter och lirar... Men man tager vad man haver. Hm, blev förändringen i realtid eller är det en förändring man får göra i efterhand? Får försöka hitta en liknande funktion i Pro Tools! Tack för era svar! Förhoppningsvis så får jag något slags resultat ur detta.
 9. Nja, alltså, jag sitter och spelar trummor på klaviaturen, sitter och slår med fingrarna som om det vore trumpinnar. Det är inte så enkelt att spela en sak i taget, inte ens om jag hade haft ett riktigt trumset Klart det hade fungerat om jag visste att jag bara skulle lira raka fjärdedelar, men det är sällan jag gör det. Hade det varit raka fjärdedelar hade det ju även gått snabbt att bara rita upp ett mönster i t.ex. Pro Tools midi-sektion. Men som sagt, det är inte riktigt det jag är ute efter... Det jag är ute efter är helt enkelt ett sätt att kunna flytta kaggen till foten så jag får händerna fria för hela klaviaturen...
 10. Hallå, jag startade en ogenomtänkt tråd i ett annat underforum så ni som är aktiva på forumet kanske sett denna tråd under Pro Tools också, men ingen moderator som ville flytta tråden så jag skapar en ny under rätt underforum istället Så här är det, jag är svinigt dåligt på att programmera trummor med "not-för-not-metoden" eller med hjälp av t.ex. guitar pro - jag tappar inspirationen och tröttnar när det tar så lång tid och jag inte får in det där svänget jag är ute efter, det blir alldeles för stelt och framförallt inte "jag" (min spelstil). Så jag sitter och dundrar på en gammal midi-klaviatur... men jag får så ofta sitta och redigera i efterhand och då kommer problemet tillbaka att jag tappar inspirationen så snabbt. Främsta anledningen till att jag får redigera i efterhand är att det är tillräckligt svårt att lira olika med händerna och sedan att lira olika med fingrarna blir alldeles för mycket så min hjärna fryser upp och jag trycker på typ fem tangenter samtidigt, lite som de där ... typ. Så, något som skulle få mig att må bra som en glad kanonkule-katt skulle vara att kunna få något att stampa på så jag slipper köra virvel och kagge med samma hand/olika fingrar... helt enkelt som om att jag spelade på ett riktigt set. Någon som har någon idé? Jag har en pedal till min klaviatur som egentligen är en vanlig sustain-pedal... Som ger ifrån sig "CC 64", går det att få den att registrera det som en midi-not istället på något sätt? Jag kör pro tools 8 med Digi003 factory (fader) så det finns någon footswitch-ingång på digi003:an också, men som jag förstått så är den bara till för t.ex. punch-in recording. Så det är väl att utesluta... Alltså, kort och koncist: Jag vill få min footswitch att registrera "C1" när jag trampar på den. (Eller: Jag vill få kaggen i Addictive Drums att trigga på pedalen (footswitcen - CC 64) och inte på C1-tangenten (jag har testat att klicka på Learn i AD och trampat och stampat på pedalen utan resultat).) Hur gör jag det? Jag har även funderat om det finns någon typ trigger-plugg som man kan "styra om" det här värdet "CC 64" till t.ex. C1 istället... men är så dålig på midi-fronten så någon kanske vet någon smidigare lösning? Tack tack på förhand för er hjälp!
 11. Hallå, Så här är det, jag är svinigt dåligt på att programmera trummor med "not-för-not-metoden" eller med hjälp av t.ex. guitar pro - jag tappar inspirationen och tröttnar när det tar så lång tid och jag inte får in det där svänget jag är ute efter, det blir alldeles för stelt och framförallt inte "jag" (min spelstil). Så jag sitter och dundrar på en gammal midi-klaviatur... men jag får så ofta sitta och redigera i efterhand och då kommer problemet tillbaka att jag tappar inspirationen så snabbt. Främsta anledningen till att jag får redigera i efterhand är att det är tillräckligt svårt att lira olika med händerna och sedan att lira olika med fingrarna blir alldeles för mycket så min hjärna fryser upp och jag trycker på typ fem tangenter samtidigt, lite som de där ... typ. Så, något som skulle få mig att må bra som en glad kanonkule-katt skulle vara att kunna få något att stampa på så jag slipper köra virvel och kagge med samma hand/olika fingrar... helt enkelt som om att jag spelade på ett riktigt set. Någon som har någon idé? Jag har en pedal till min klaviatur som egentligen är en vanlig sustain-pedal... Som ger ifrån sig "CC 64", går det att få den att registrera det som en midi-not istället på något sätt? Jag kör pro tools 8 med digi 003 factory (fader) så det finns någon footswitch-ingång på digi003:an också, men som jag förstått så är den bara till för t.ex. punch-in recording. Så det är väl att utesluta... Alltså, kort och koncist: Jag vill få min footswitch att registrera "C1" när jag trampar på den. (Eller: Jag vill få kaggen i Addictive Drums att trigga på pedalen (footswitcen - CC 64) och inte på C1-tangenten.) Hur gör jag det? Tack tack på förhand för er hjälp!
 12. alltså... för att gå helt off topic så måste jag säga att fan vilket snällt forum detta är... Hade detta varit flashback eller valfritt annat större forum hade den stackars trådskaparen inte bara blivit sjukt påhoppad utan även med största sannolikhet något försök till att söka upp honom på riktigt och hota honom! Oavsett hur seriös han var när han skapade tråden.
 13. Utan att starta ett PC vs. Mac-krig så behöver det inte vara en lögn bara för att det är en "Mac-människa" som har yttrat sig. Och det är inte bara p.g.a. att det är en trend som gör att apple säljer bra, men det är självklart en del - de har självklart fått sålda fler mac-datorer efter succén med iphone än om iphone aldrig hade funnits. Men det ändrar inte faktum att apple faktiskt har väldigt bra hårdvara i sina datorer och därför fungerar bättre än många PC-datorer. Men detta speglar sig självklart även på prislappen. Bra komponenter = dyra komponenter. Det är samma sak med TV-apparater nu för tiden, alla har typ samma specifikationer, men ändå är vissa 10 - 15 - 20 tusen kronor dyrare, det handlar om kvalité. T.ex. Sony vaio (åtminstone de dyrare modellerna i serien) är väldigt bra de med, känner ett par som har en sådan och de är svinnöjda, men min flickväns acer som är knappt 1 år gammal låter värre än vår dammsugare och det är inget skämt eller överdrift. Men bara för att fläkten går och (ska) gör(a) datorn kall så betyder det inte att den fungerar ändå. Det är inte bara nVidia som står med grafiken, jag har t.ex. AMD radeon-kort i min iMac. Att kylningen skulle ha varit ett problem är nog undantagsfall snarare än regel, har flera vänner och "branschkollegor" som har köpt bärbara mac utspritt under senaste året och ingen har haft några problem. Dessutom har jag inte heller hört något om detta (jag är apple fan boy (men jag kan vara opartisk), så jag brukar hålla koll på barnsjukdomar från nysläpp). Har en kompis dock som fick problem med sin mac, han ringde apple supporten och de kom till dörren och hämtade hans macbook och två dagar senare så kom en ny till dörren. När det gäller iMac (de datorer inbyggda i skärmen) så kan jag tala av egen erfarenhet då jag sitter och skriver på en sådan just nu, den blir varm när jag sitter med ett stort projekt i pt och har massa pluggar igång, men jag kan hålla handen på datorn utan problem så det är inga farliga temperaturer som kan skada datorn, dock kan jag inte tala för de senaste som släpptes alldeles nyligen. Men har inte hört att det skulle vara några problem med kylningen där heller. Och i detta fall så verkade det vara en äldre iMac vilket (om den inte dammat igen) lutar åt att den verkligen inte har några problem med kylning (eller värme). När det gäller spel så är det helt klart att mac-datorerna inte ens står sig en sekund jämte PC. Men det är åtminstone på väg åt rätt håll iom att Steam numer finns till mac samt sedan en del större spel finns till mac, t.ex. alla blizzards spel. Men det är ju väldigt personligt var man gillar. När det gäller att det finns många fler program till Windows än till OS X är, inte ur min synvinkel åtminstone, något att skryta med. Jag tror att de "få" program som finns till mac är av bättre kvalité än de oändligt antal som finns till Windows. T.ex. man behöver inte så mycket mer än en ordbehandlare. Självklart är det bra med alternativ, men det finns alternativ till alla program till mac också, så man åtminstone inte "låst" som användare av mac. Som utvecklare har jag bara erfarenhet av php, html, css osv. på mac och det är ju ingen skillnad vilket operativsystem man kör. Bara för nyfikenhetens skull, har du kodat till både mac och windows? Så att du inte bara gör precis som du anklagar "Mac-människor" för att göra... kasta ur sig saker som inte är riktigt rätt? För jag har inte hört många andra utvecklare klaga. Om jag minns rätt så är det 128 mb som är minimum för xp, men det kanske är sp2/3... Dessutom innebär minimumkravet inte att det fungerar bra, som t.ex. min mammas dator, 256 mb ram på sitt xp... Det tar mellan 5 och 15 minuter att allt ska ha laddat klart så hon kan använda datorn från att hon tryckt på powerknappen, även efter en formatering. Men som sagt, jag ville inte starta ett PC vs. Mac-krig utan ville bara påpeka att bara för att det fungerar för dig med PC så fungerar det inte för alla andra med pc och på samma sätt så fungerar det inte för alla med mac bara för att det fungerar för mig. Det alltid finns två sidor på ett mynt helt enkelt. Så min erfarenhet av PT på PC är - mja, inte så bra iom att jag fick nog efter att min andra dator slutade fungera inom loppet på ett år. Så jag köpte en iMac och PT har inte strulat en dag sedan jag fick den. Sedan var det inte p.g.a. att det strulade med PT på pc som jag bytte till mac... Utan p.g.a. att hårdvaran i min PC helt plötsligt bestämde sig för att inte fungera ihop och efter ett tag inte ens gå att starta. Men iaf. sorry för sjukt off-topic! On topic: Det som kan vara fördelen med Mac är att det oftast uppfattas som stabilare, t.ex. motsvarigheten till Bluescreen syns väldigt sällan till på mac - om man inte gjort något man inte bör. Men 2 gb minne är alltid hälften av 4 gb så det kommer antagligen inte klara lika mycket plugins, men å andra sidan kanske du inte använder överdrivet mycket pluggar, du kanske har hårdvara istället. Det förtäljer inte historien. Det är inga problem att installera pro tools med samma serienummer på en annan dator eller annat operativsystem, jag har haft 2 olika pc-datorer och en mac med samma serienummer så det ska inte vara några problem. Fungerar mot förmodan inte skivan så går det att ladda ned installationsfilen för pro tools och sedan använda serienumret som vanligt. Hur det är med plugins bör du nog kolla med tillverkarna, vissa har så att man bara kan installera dem ett visst antal gånger, medan andra har licensen på en iLok-nyckel och då kan man installera hur många gånger som helst eftersom man måste ha iLoknyckeln i datorn för att den ska fungera. Med lite otur kanske inte alla plugins finns till OS X heller så det kan vara bra att kontrollera på tillverkarnas hemsida - det brukar alltid finnas i FAQ, för det är många som byter system och har de funderingarna. Hoppas det löser sig!
 14. Alla spelare utom din fungerar på forumet av någon anledning, om du kör [ url="http://dropbox-länken" ]Låten.[ /url ] (utan mellanslagen före och efter []) så blir det inte automatiskt en spelare utan bara en vanlig länk.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.