Jump to content
Annons

Mr Ernst

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ah det var en hjälp. På tysken finns en billigare bastrummemick, en akg p2 dynamic. Kanske kan vara nåt som duger, eller är det att kasta pengar i sjön? Har du/ni ett lika konkret förslag på ljudkort som på mickar - give it to me!
  2. Ok, tack jag får kolla upp det där lite mer
  3. Alla instrument och sång är akustiskt. Det svåraste är att kunna begränsa sig. Därför skulle jag behöva konkreta tipps på ett ljudkort, det verkar kunna finnas med många kanaler, begagnade på blocket för lite över 1000kr. Finns ofta med typ nåt cubase -program tror jag. Sedan tror jag det lutar mot nån begagnad shure sm 57 till instrument samt virvel och pukor, kanske även skulle gå till sång, eller? Till överhäng samt till bastrumma har jag inte nån aning ännu. Tittat på ovan förslag men har svårt att veta vad som skulle bli bra.
  4. Tack för de svaren. Jag kommer inledningsvist spela in ett eller två instrument i taget. Hörlurar har jag redan och det har fixat sig med ett PA redan. Så det vill till att jag nu hittar rätt ljudkort. umc404HD, som du länkade till lär väl duga bra?! Sedan också bygga på med mikar. Jag är hyfsad trummis så jag funderar på om jag ska lägga ut lite mer pengar på tre mikar som jag kan använda både till inspelning av trummor samt de andra instrumenten. Förslag på tre mikrofoner att börja med som skulle funka till allt? Är de ovan nämnda funktionella i de syftet? Ska man inte satsa på lite bättre men begagnade mikar (och kanske ljudkort) eller är de nya mycket bättre?
  5. Åh tack, bra förslag Danne. Men jag kanske får konkritisera min fråga lite. Jag har kollat på blocket och sett att det går att få tag på PA samt ljudkort (inklusive red.program) och mikrofon (till exempel B1) för några tusenlappar. Jag har även tittat lite i affärer, som 4-sound där de har rode- mikrofon och ett ljudkort för 2500:-. Jag är ute efter att göra hyfsade inspelningar och ville fråga er om ni vet något speciellt PA och ljudkort som är värt att köpa för de pengarna. Ska jag satsa på ny lågbudgetgrejer eller gamla bättre på blocket? Är de gamla grejerna som grekerna lagt ut på blocket bara skräp. Ett exempel som säljs för 2000 kr: Mixer/Förstärkare: 6 kanals effektförstärkare Riley PCX6400ME Högtalare: Amerikansktillverkade Community CSX35, 2 st Mottagare/sändare AKG SR81, trådlös mikrofon AKG HT81 samt mygga AKG PT81. Skickar även med mikrofonstativ Nåväl förstår att det är svårt för er att svara på detta. Men jag ville bara ha lite vägledning, det är en djungel där ute för en nybörjare.
  6. Jag lägger hellre ut lite mer stålar än hamnar i konflikt med frugan. Men tack för ditt engagemang.
  7. Inget nytt under solen. Slår vad om att redan de gamla grekerna bankade sönder handdukar till frugans förtret.
  8. Alltså jag gillar att hitta enkla lösningar men det där med telefoninspelning...där var jag ganska desperat. Däremot vet jag att till exempel Per Lindvall (sveriges nr. 1 trummis enligt mig) har gjort ett antal inspelningar med handuk på trummor för att exprimentera fram rätt sound. Och förr satt man ju ut musiker i trappuppgångar etc. för rätt eko. Mycket prylar är kul, att spela i trappuppgångar är roligare (fast inte för tant Olga på 4 våningen).
  9. Förslag på porta,mixer etc? Jag har pengar men det är svårt att veta hur mycket man ska satsa.4-sound har ett kit med studio one ljudkort och nån mic. Undrar hur bra det är...
  10. Frågar du mig...nej, telefonens mic höjs och dämpas efter ljudstyrkan och så försvinner all bas från kaggen. Virvel för skarp osv.
  11. Jag har hittills spelat in på min telefon och redigerat lite men det blir lite väl dåligt ljUD och det är lite för mycket pill. Vad tror ni om nåt PA med ett litet mixerbord?
  12. Mr Ernst

    Begynnelsen

    Tjena! Om man ska ta det hela från början, jag äger ingen mic eller ljudkort, inte ens en stereo men vill börja spela in lite låtar jag har på lager, var börjar man??? Det blir typ blues, eller folk-musik, enkelt och basik. Instrumenten har jag, piano, trummor, gura, bas och några musikaliska bönder som grannar. Svårast är väl att micka trummorna? Ska jag köpa ett mic kit samt ljudkort för sig, sen förstärkare och högtalare sedan. Hur startar jag för runt 2-4000 kr?
×
×
  • Skapa ny...