Jump to content
Annons

Lovlka

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Jävlar vad jag har följt denna tråden med spänning. Jag har väl inte så mycket att tillföra egentligen, men jag håller absolut med om att Stabbing the Drama är en otroligt bra produktion. Inte minst på grund av Dirk Verbeuren bakom trummorna, som själv bidrar med grymt mycket dynamik och höjer ljudbilden rejält. Men helt ärligt så tror jag du har allt material du behöver nu. Det finns väl inga genvägar till det perfekta ljudet?
  2. Jag säger: Ryan Martinie (Mudvayne)
  3. Jag ska ner till musikbörsen på lunchen idag tänkte jag, har ändå ett par andra ärenden där. Lägger Event TR5 på minnet. Jag brukar dessutom kunna få rätt bra priser där. Några andra monitorer i prisklassen som kan vara värda att kolla upp särskilt? https://www.studio.se/index.php?showtopic=10944 tar ju upp lite samma problem, så där har jag ett par tips till... Btw, hur ser begagnatmarknaden ut på detta området? Ponera att mitt intresse skulle svalna (inte så stor risk) eller dylikt, kan man då sälja begagnade monitorer för hyffsade priser? Själv köper jag av ren princip sällan begagnade prylar, men jag vet att många andra gör det.
  4. Men så bra så bra... nu velar jag ännu mer. Återkommer med en frisk hjärna efter lunch. Är just nu väldigt sugen på att dra hem några monitorer bara för att testa. Det borde ju vara det enda rätta. Brukar musikaffärer gå med på hemlåning över en helg?
  5. Jo det är väl just det som är grejen. Högtalarpaketet låter riktigt bra, och det ingår en sub som är helt ok. Särskilt ärligt ljud kanske det inte är, men jag känner det som sagt ganska bra. Genren är midget metal 😄 JDW: Jag hör av mig när jag fått dvdn
  6. hehe det vore ju också ett alternativ... Jag är i och för sig också väldigt sugen på att ge det ett försök, men jag kan ju inte stoppa dig. Jag ska få en dvd med Cubase-projekten denna veckan tror jag, och jag har själv ingen dvd-brännare, men några låtar kanske du kan få.
  7. Lovlka

    Köpa monitorer...

    Hej hej! Har varit inne i en studio och spelat in totalt 14 låtar på två helger. Som ni förstår var kvantitet viktigare än kvalitet den här gången, och det var ett medvetet val. 🙂 Hur som helst bestämde vi oss för att ta hand om mixningen själva, för att spara in på kostnaden så mycket som möjligt. 14 låtar tar ändå ett tag att mixa, och tid är pengar... Nu till mitt lilla dilemma. Jag har länge gått och funderat på att inhandla ett par monitorer, men det har aldrig blivit av. Detta mest på grund av att jag tycker mig känna rummet och mina nuvarande högtalare så pass bra. Högtalarna är ett datorhögtalarpaket från Labtec i 3000 kronorsklassen. Ni hör ju själva, scenariot bara skriker: köp! Men jag är inte så övertygad, kanske för att jag inte riktigt vet vad jag missar. Jag är väl inte heller beredd att lägga så jättemycket pengar på ett par monitorer, och då kanske inte skillnaden blir så stor? Vad jag skulle kunna göra är ju förstås att försöka låna hem lite monitorer och testa helt enkelt. Men det är kanske inte alltid så lätt. Så nu frågar jag er... bör jag köpa monitorer för 3-5000 kr, eller lita på min känsla och fortsätta med min nuvarande uppsättning?
×
×
  • Skapa ny...