Jump to content
Annons

fritte

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. fritte

    MIDI cubase

    har Cubase SX, Absynth programmet är installerat i program menyn på samma hård disk men inte i samma mapp som cubase. Sen är IN: Out: menyerna helt röda vid MIDI projekt i cubase. Alltså där manska kunna ändra vilket ljud man ska använda.
  2. Ja har läst manualen men förstår inte riktigt, LM4 har jag men vet inte hur ja ska använda den eller ladda upp den i Cubase? När ja installerar LM4 måste den vara i nån mapp i anslutning till cubase? Jag har LM4 mappen på en annan hårdisk nämligen. Jag har Cubase SX. Va är de för fel om Out och IN i MIDI projekt i cubase är röda, de kommer alltså inte upp nån meny där man kan välja sitt insrument. Detta står det absolut ingenting om i manualen..
  3. Hur använder man en sampler??? Hur öppnar man den?? Va är de för fel om Out och IN i MIDI projekt i cubase är röda, de kommer alltså inte upp nån meny där man kan välja sitt insrument.
  4. fritte

    MIDI cubase

    När jag ska spela in MIDI i cubase så är in och out helt röda, det kommer alltså inte upp nån meny där man kan välja out, t.ex. när man vill köra ett ljud i MIDI. Vet heller inte hur man får fram ljuden så man kan köra de via min MIDI synth. har följt alla tips ja hittat i manualen men inget verkar funka. Sen det med bankerna och program, hur funkar det??? Har t.ex. ett program som heter Absynth, hur får ja de ljuden att bli inspelade i cubase, de verkar inte gå att få nån signal att komma över till cubase.
  5. Vart väljer man ljud i cubase, som man vill köra via midi så de går att spela in. Har ljud i GIGA format bl.a. Hur kör man dem via MIDI? Det funkar inte att spela in ljuden som kommer från synthen via midi för då spelas inte ljuden in. Hur kör man Drum-kit from hell i Cubase, Hur öppnar man ljuden??? Vill kunna styra dem via synthen.
  6. Hittar ingenm vettig info i manualen om hur de går till.. står en massa om banker o sånt, fattar 0. Måste ju finnas nån enkel jävla knapp i cubase där man kan välja ljud alternativt dra ljudet till projektet.
  7. Ok, hur gör jag då. har ett extern program som heter Absynth, men vetifan hur man får in ljuden i cubase. Har massa andra ljud i Giga format bl.a, men hur öppnar man dom ljuden i cubase??
  8. Ok tror ja löst de med kanalerna delvis. Fanns ett Multi mode på synthen. Men om man spar de man gjort så försvinner ändå ljuden, om man stänger synthen, hur får man ljuden att stanna kvar???
  9. Det går inte ens att spara det man gjort i det ljud man spelat in, så fort ja stänger ner synthen försvinner ljudet i låten. Ljudet i låten ändras beroende på vilket ljud ja har på synthen. Fattar inte vafan som kan va fel.
  10. hm de står inget om hur man ställer in vilka kanaler den svarar på. Vet du hur man gör?. men den synthen jag har är en Korg X5D, 64 rösters polyphony, så den borde vara tillräckligt bra då ja vet att detta är en jävlit bra synth.
  11. de funkar ändå inte fast ja väljer olika midi kanaler, då kommer inget ljud ur synthen, fast jag ändrar kanalen där med så att de är samma kanal som i cubase, det verkar bara komma ljud när man har den på kanal 1 på synthen. Eller om an ändrar kanal i synthen måste man ha på kanal 1 i cubase för att de ska komma ljud. hel mysko Det sk ainte vara rött heller där man sk aändra in och utgångarna, de ska finnas menyer där.
  12. När jag spelar in MIDI från min Korg X5D till Cubase så får jag samma ljud i varje spår trots att jag valt olika ljud till varje spår. T.ex. Om jag i första spåret spelar in stråkar och i andra spåret piano så blir spår 1 oxå piano automatiskt. Hur spelar man in så ljudet förblir olika???? Glömde tillägga att där man skall kunna ändra IN: och Out: så är det rött, det komer inte upp någon meny med tillgängliga in och ut val som de visas i manualen.
  13. fritte

    MIDI i Cubase SX

    När jag spelar in MIDI från min Korg X5D till Cubase så får jag samma ljud i varje spår trots att jag valt olika ljud till varje spår. T.ex. Om jag i första spåret spelar in stråkar och i andra spåret piano så blir spår 1 oxå piano automatiskt. Hur spelar man in så ljudet förblir olika????
×
×
  • Skapa ny...