Jump to content
Annons

guigzy

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack JJRockford! Många bra tips. Volymknepet borde ju funka till att börja med!
  2. Nej absolut...man kan inte förvänta sig mirakel för 800 spänn. Har ett Lexicon Alpha 🙁 Men har som sagt sneglat mot Focusrite istället. Visserligen kanske inte 2i2 verkar så mkt skillnad men den kan ändå ta en kondenser-mic och preampsen ska ju vara ok. Just 2i2 har ju monitor på/av men det kanske är för båda kanalerna?
  3. ...eller föresten. Går det att koppla enligt följande: Gitarr --> DI Box --> Ljudkort input 1(XLN). Och sen från: DI Box Through --> POD --> Ljudkort input 2. Eller blir det någon form av kortslutning då? På detta viset borde man ju kunna recorda den cleana signalen i input 1 samtidigt som man bara hör effekten via input 2. Dock vet jag inte om det går att recorda från input 1, vilket kräver att gain är uppvriden på ljudkortet men samtidigt välja att inte höra källan. Förstår ni hur jag tänker? Annars hör man ju både den rena signalen och effektsignalen samtidigt... Någon som testat?
  4. Hmm ok! Tror jag hängde med.... Så med andra ord, en fattig stackare som jag med enbart ett USB-interface med 2st ingångar kan glömma att kunna lyssna på exempelvis en POD men spela in en ren signal? (Om jag nu även vill kunna höra trumspåret från min DAW...) Jag måste alltså köpa ett mixerbord? Fasen...allt för denna jäkla latency!! När jag började fundera på att köpa mig ett ljudkort så kollade jag såklart på flera recensioner och youtube-klipp för att lära mig allt basic. Som det här t.ex; Beginning Recording Electric Guitar with the Focusrite Scarlett - Warren...: Allt såg ju så enkelt ut!! Bara plugga i gitarr, välja en amp-simulator och kötta. Kan nån förklara vad den där gubben har som inte jag har? Är det att det är en Mac han spelar in på eller vadå?
  5. Men ni som använder extern POD och DI box....vet inte om jag gör en tankevurpa här... Kopplar ni gitarren i DI boxens in, sen från through till PODen alltså? Och XLN till ljudkortet? Hur blir det då om man vill ha ett trummspår eller nåt i lurarna från sin DAW? Man måste väl ha lurarna i PODen om man vill höra effekten?
  6. Förstår er tanke...men nej, nåt sånt har jag inte på mastern. Har alltid valt att öppna ett helt tomt projekt i Cubase. ...och jag vet ju hur man exempelvis lägger till en compressor på mastern. Kan inte se att det skulle ligga nåt annat som stör där!
  7. Ehhmm...jag o alla tekniska termer. 😉 Reglaget är draget längst åt vänster iaf! Är det svar på frågan 🙂
  8. Aha ok! Vandal ska testas! Men jag antar att jag måste ha ett jäkla påslag av ms dom inte syns i min Device Setup i Cubase ändå. Där visar den som sagt runt 5ms. Har suttit o försökt spela lite gitarr nu ikv...och det är ta mig tusan omöjligt, latencyn är för hörbar. Även med bara den cleana signalen på monitor utan nån plugin. Det konstiga är att datorn är helt oberörd i övrigt, inte alls belastad...kan vara inne i ett project med 18st inspelade spår som spelas upp i bakgrunden med plugins och addictive drums o fan o hans moster i bakgrunden utan ett lagg. (Provade bara för att). Jag har en helt nyformaterad burk. Bara cubase o några plugins installerade. Senaste drivisarna till allt. Fick som sagt en grundlig genomgång av dessa tack vare Lexicon-supporten. Intel Core i5 3,1GHz 16gb RAM Windows 8.1 Så vad fasen är felet??? Är det nåt med ljudkortet? Har sneglat lite på ett Focusrite Scarlett som det pratas gott om....skulle det göra någon skillnad?
  9. Ok! Tack för det kardo. Glömde skriva i förra inlägget...jag har latency även utan plugins aktiverade. Det blir bara mer uppenbart när man fläskar på effekterna.
  10. Aaah smart! Det är ju faktiskt en idé... Men om du nu gillar effekten du har i "bakgrunden" när du spelar in, varför skickar du inte den som in-signal till din DAW?
  11. Ursäkta min okunnighet men hur menar du med att den är långsam?
  12. Ok. Visste inte att sims lägger på ytterligare lite olika mkt latency! Jag kör med Guitar Rig 5. Har tyvärr inte haft råd med så mycket mer just nu. Som sagt tråkigt som fan när man ändå lagt lite pengar i hela paketet att inte kunna lira loss "live" med lite sköna amps 🙁 Trodde i min enfald att det var så folk satt o spelade in hemma på kammarn... Får väl helt enkelt vänja mig med att spela in cleant o lägga på effekter i efterhand. Om inte någon har någon annan idé?? (Har även övervägt alternativet att skaffa en extern effekt ex Line6 PodXT att skicka in gitarren i innan ljudkortet...)
  13. Tjena! Har skrivit förut i forumet och frågat lite kring problem jag hade med latency. Kör med enklast möjliga setup med ett Lexicon-ljudkort och Cubase. Efter att ha fått hjälp från er samt från Lexicons support (som för övrigt var jävligt bra!), lyckades jag kräma ur datorn cirka 5ms latency in/out. Men då går den lite på högvarv, helst ska jag sänka buffern ett steg till cirka 10ms om det inte ska klippa o hålla på. Har läst och förstått att detta ska vara en ok latency. Killen hos Lexicon påstod att allt under 18ms är godtagbart. Nu är ju jag rätt grön i dom här sammanhangen så är inte riktigt 100 på hur allt funkar. När jag klickar i monitor i Cubase för att ex. slänga på en Amp-simulator under inspelningen så hörs ju fortfarande lite latency... Det är inte så hög på 5ms men helt klart nog för att vara för distraherande när jag spelar in ett snabbt gitarr-parti. Så nu till frågan... Vad är det som är så bra med 5ms i latency om man fortfarande kan höra den? Det går ju ändå inte att spela in med monitorn påslagen? Då kan man ju lika gärna klicka bort monitorn, dra ner buffern och på så sätt göra att datorn rullar mer stabilt, och sedan får man spela in en clean gitarr som man slänger på en plugin i efterhand? Vilket såklart suger. Eller har jag fattat fel? Om man gör som ovan spelar väl inte latencyn någon roll? Hur gör ni när ni spelar in era instrument? Lägger ni på plugins innan eller efter inspelning? Vad har ni för latency? Man vill ju kunna slänga på en fet dist direkt för att få rätt feeling i inspelningen...känns så dystert att sitta och spela en metal-låt helt cleant. Aaah blir galen på det här. Jag fattar liksom inte hur allt hänger ihop... //Tacksam för hjälp 😉
  14. Tusen tack, hörrni! Många bra svar. Det verkar finnas många olika varianter vilket är både bra och dåligt... Dåligt för att det innebär att man måste prova sig fram själv litegrann till rätt ljud. Men det kan ju vara lite kul också! 🙂
  15. Tjena! Är så grön i dessa sammanhang att det är löjligt. Förstår även att det här är en "vilken bil är bäst"-fråga. Skulle dock vilja ha era åsikter. Har skaffat mig ett Lexicon-kort och Cubase LE7 och börjat gräva mig in i den enorma studiovärlden. Har nu kommit till användandet av kompressor och har väl hyggligt fattat vad den gör och hur man skruvar på den. Min fråga är; när ni använder kompressorn i eran DAW, när föredrar ni att lägga på den? Finns det oskrivna regler för detta? På varje separat spår där man tycker att den behövs eller en kompressor på hela arrangemanget innan man är färdig? Tack.
×
×
  • Skapa ny...