Jump to content
Annons

Studiocaptain

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack hörrni köpte direkt in en sådan manick då jag tror att det kan fixa till iaf något + att det är bra då jag har några rullbandspelare som behöver kärlek. Ska nog få fason på den här fostex maskinen. Dock har jag En studer B67 som jag inte får in något ljud på. Har rengjort, kollat lödningar till xlr input men hittar inget fel. Den här kanske är värd att länna till ett proffs?
  2. Tack för alla idéer! Det jag upplever är att ljudet smetas ut i toppen (höga frekvenser) kalibrering blir nog ett litet för avancerat ingrepp för mig skulle jag tro eller finns det några enkla knep på det? Hur avmagnetiserar man? Var ska man vända sig för fysisk hjälp? Känner en snubbe som kan detta men som bor långa vägar härifrån. Vill ju inte sälja pjäsen då den sitter som en smäck i studion och den funkar klockrent förutom lite Hawaii i högra frekvenser.
  3. Studiocaptain

    Rullbandspelare

    Hejsan. Jag tänkte höra om någon har koll på vart man kan köpa nya tonhuvuden till rullbandspelare (Inspelning/radera)? Jag har tvättat och tvättat men får inte riktigt ett helt klart ljud som jag förväntas få. Eller finns det något annat tips jag kan ta till för att få den låta bättre? Har en fostex G16.
  4. Hejsan. Jag tänkte omformatera om min imac 27 uppdatera till OS X Yosemite men är lite rädd att jag ej kommer kunna använda mitt waves plugin paket efter detta. Någon som gjort liknande utan problem? WaveShell-DAE 9.2 är det jag har. Kör detta med pro tools 10 som jag också vill fortsätta med då wavespluggarna inte fungerar i pro tools 11 som jag också besitter. Tacksam för alla svar och reflektioner.
  5. Jo det är klart om man gör på det sättet med video. Dock är vissa av oss så vana att jobba med ruta och vill gärna ha det men alla fyra kontrollrum är kanske onödiga. Kör man dessa i mitten så har du god uppsikt både in och ut. Har en annan idéskiss som borde fungera. Samma sak här inget skalenligt eller liknande bara idébild. Men väggarna är extra tjockade på vissa ställen för att visa var det ska vara ljudisolerat typ. Vad sägs.
  6. Känns som att Claes är han man ska kontakta. Tack för alla tips om Claes! Men tänkte ändå att forumet kanske hade något att komma med också, kan känna att detta är lite tanken med ett forum att tipsa/hjälpa varann? Lite skojigt att höra hur andra har gjort. Jag har gjort en snabb riktigt grov skiss på min vision, inget är i rätt mått eller skala, men ni hör säkert grejen? Skriv gärna om ni tror detta är möjligt.
  7. Hejsan. Är på G att bygga en studio ihop med ett gäng producenter/tekniker. Undrar ifall någon har några ritningar eller tips på hur man kan bygga säg t.e.x 4 kontrollrum med ett tillhörande större liverum som alla 4 kontrollrum har kontakt med dels via fönster samt med multi som levererar ljudet. Tanken är alltså att dela på ett Inspelningsrum men samtidigt kunna jobba ostört med i sitt kontrollrum om någon spelar in. Hoppas på massa idéer!
×
×
  • Skapa ny...