Jump to content
Annons

-Johan-

Medlem
  • Antal inlägg

    168
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    9

Inlägg av -Johan-

  1. Tja.


    Har en gammal dator med ett Audiophile 192 kort i. Jag skulle behöva en hörlursförstärkare. Funderar på Presonus HP4, men tänkte höra om någon har något annat att rekommendera? Behöver egentligen bara en hörlursutgång och finns det något billigare vore det inte fel.

    Annars någon som vet hur det funkar att koppla vidare monitorerna genom Presonus, ljudkvalitén blir inte lidande?

    Mina hörlurar är Beyerdynamic DT-770 Pro för övrigt.

  2. Gillar Regkey. Pauserna kanske skulle kunna haft lite mer som händer, men det funkar. Gillar samtidigt att det är avskalat. Kick / Bas har du fått till jävligt bra. Första genomlyssningen tyckte jag det där träiga ljudet i introt lät lite beige. Men tycker ändå att det fungerar nu, och speciellt i resten av låten när man vant sig med det.

    I pauserna har du något ljud, typ en tom med LP på, som låter konstigt. Skulle jag ta bort.

    Pip - bra Kick / Bas även där. I pauserna blir sågljudet lite jobbigt för öronen. Skulle kanske låta det pumpa lite försiktigt så att det inte blir så påträngande.

    Lyssnade på några till och du har bra idéer. Ska lyssna mer när jag får tid.

  3. 18 timmar sedan sa Baztard:

    Om jag markerar alla noter jag spelat in (ackord) i pianoroll, kan jag på något smidigt sätt ändra velocity på alla samtidigt via nåt snabbkommando?
    Blir lite jobbigt om man har spelat in långa sekvenser och i efterhand måste gå in och ändra velocity på varje enskild not.

     

    Markera --> Dubbelklicka en av noterna --> Ändra Vel --> Accept --> Fina fisken

  4. Tycker pianot låter för mekaniskt. Känner dock att det partiet inte fungerar i grunden. Partiet från 0:35 däremot är ju råskönt. Och fungerar även efter dropet. Men sen kommer det där pianot igen.

    Mixen låter annars bra från vad jag kan höra. Men skulle verkligen rekommendera att försöka komma på något annat istället för pianopartiet.

    • Gilla 1
  5. 7 timmar sedan sa candybag:

    Bra ljud!

    Tycker subben går upp en oktav för högt ibland när du pitch-böjer den. Subben suger också rätt mycket kraft ur kicken när den ligger på hela tiden med så långa noter. Tänkvärt att separera dem mer, och kanske få in mer rytm på köpet!

     

    Tack för tipsen! Ska ha det i åtanke när jag sätter mig med den igen.

  6. 1 timme sedan sa Paralytik:

    Enligt mig är det här helt fel approach, bättre att byta ut grundljudet till något som låter bättre än att försöka skruva det bättre. 

    Jag tycker kicken låter ganska kass också, hehe. För mycket ljud i low mids, den kunde varit mycket tightare. Bara personlig åsikt såklart! 

    I övrigt diggar jag melodierna och basen och sånt. 

     

    Tack. Har fått lite att tänka på i alla fall. Håller själv med om att hihatsen inte är tillräckligt bra. Ska se om jag kan få till kicken bättre också. Är svag på båda dessa områden så vi får se hur det går 🙂

  7. 46 minuter sedan sa Anatta:

    Tycker att mycket håller måttet när man pratar om just houselåtar. Arpen tycker jag är jätteskön. Däremot så tycker jag hi-hatloopen i början är väldigt ättrig. Den blir väldigt dominant och i mina öron hade det varit skönt med något mjukare sound där. Annars en bra låt med bra melodier!!

    Tack! Är det främst i början av låten som hihatsen stör, eller tycker du att de tar över för mycket även i senare delen?

  8. 19 timmar sedan sa Ted Jörgensen:

    Kicken ar valdigt svag, hade jobbat mycker mer pa den. Sidechain hade inte varit fel for att fa till bra swing. 

    Hade aven lagt ner tid pa att fixa till mer variation i dina hats. 

     

     

    Tack för hjälpen. Får se om jag kan fixa till kicken bättre. Vet inte riktigt hur dock.
    Håller med om hats, har försökt att få till lite mer variation i dem, men är kanske inte tillräckligt. Känner mig spyfärdig på låten vid det här laget så svårt att väcka kreativiteten till liv.

    Vad tycker du annars om helheten? Är det ens värt att fixa med den? Känner själv att den kanske brister på något fundamentalt plan. Bryr mig inte så mycket om folk tycker den är kass, vill mest bara veta i så fall så att jag inte slösar tid på något som inte fungerar.

×
×
  • Skapa ny...