Jump to content
Annons

Moggis

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tjenare! Jag har ett band över till min lokal imorgon för en inspelning. Inget superseriöst men vi alla vill givetvis att resultatet ska blir så bra som möjligt! Låtarna skall spelas in live i en replokal med bas, trummor och gitarr i en liten lokal på ~25kvm, sång ska läggas på efteråt. Jag har 8 kanaler att spela på och inte så många mikrofoner. Det jag nu undrar över är hur jag skall gå till väga med basen... Innan har jag spelat in ett fåtal gånger med samma utrustning och då har jag dragit en xlr ut från baksidan av topplådan (en SWR 350x) till ljudkortet och fått en väldigt "skarp" signal att jobba med. Mikrofonerna jag har möjlighet att använda efter att jag mickat upp resterande instrument : Sm-57 ECO-88 sE X-1 Lösningar som jag ser är: 1.Line från baksidan av ampen och leva med skarpa signalen. 2.Mikrofon framför högtalarlådan? 3. Direkt in i ljudkortet och använda digitala effekter för att få fram önskat ljud (förstör hela grejen med att spela in live..?) Vad tror ni är smartaste lösningen=
  2. Moggis

    Spricka i cymbal

    Under kvällens rep noterade jag en spricka på ca 15mm i min Paiste 2002 18" thin crash. Vi ska giga på lördag och har nyligen spenderat större delen av lönen på andra prylar inom musiken så är inte så sugen på punga ut för en ny och sedan leva som en kyrkråtta resten av månaden... Vad gör jag? Erbjuder någon musikaffär eller liknande att svarva/skära ned min cymbal till 16" på kort varsel? Ska jag köra på ändå och hoppas att den inte spricker mer och borra/skära ned efteråt? (kommer inte hinna innan) Eller måste jag bita i det sura äpplet och unna mig en sprillans ny på lördagsmorgonen.. Känner mig lika kluven som cymbalen!
  3. Vi använder oss givetvis av skydd för öron och jag kanske uttryckte mig lite fel, beror på vad man jämför med. Men med hög volym menar jag inte att vi drar på max på allt. Däremot dånar det en del om trummorna och för att få en balans i ljudbilden så krämar vi på en del på gitarrer och bas. Enligt mig inte mer än nödvändigt. Vill inte spela "lösare" som trummis än vad jag känner är bekvämt.
  4. Vet inte, hört så många säga "köp en mac så slipper man allt strul!". Är det endast extra pengar för märket eller stämmer det? Är det i7 som gäller eller funkar det med i5? Om det blir en pc, fungerar windows 8.1 med pluggar, ljudkort och daw utan problem? Jag har ENDAST dåliga erfarenheter av windows 8 och är verkligen inte sugen på det men kanske är värt ändå?
  5. Kollar bärbara datorer. Har lite erfarenhet av Mac. Mycket av PC. Kollat en del på blocket och det finns en hel del macs för ungefär 5 lakan. Är det korkat att gå in för en Mac om jag är mera van vid pc? Räcker 2.9ghz CPU, 8gb ram för att spela in 8 spår samtidigt med lite effekter utan latency?
  6. Kortet ska kännas igen direkt när man kopplar in det i datorn. Tror att en drivrutin installeras automatiskt och i och med det så får man en digital mjukvaru- mixer. Är inte säker, får hem min beställning i veckan så det visar sig.
  7. Någon som har tips på effekter att använda? Vi kör med relativt hög volym och inte allt för mycket dist på gitarrerna. Använder man compressor i live sammanhang? Eller är det bara reverb och eq som gäller på sång? Vad har man på gitarrerna? Eller ska man bara låta dom gå rakt igenom?
  8. Hur använder vi kortet som en stand alone-mixer och hur sköter vi volymer på varje input då? Genom gain-kontrollerna på framsidan av kortet?
  9. Rekommendationer på laptop med bra kräm i som inte är allt för dyr som skulle passa i det här sammanhanget?
  10. Hallå! Jag ställde frågan om man kunde använda ett ljudkort i form av mixer för live-rep för några månader sedan här och fick bra med svar men nu känner jag mig återigen osäker och det är dags för min "idé" att bli utförd om det är möjligt. Jag gjorde en bild för att slippa missförstånd : Är det kört eller kan man köra på detta viset? Det finns direct monitoring-kontroll på kortet men då blir sången utan effekter? Eller går det att göra någon form av bypass så att bara sången får effekter via DAW och resterande går rakt igenom? Om så är fallet, hur styr vi volym på de olika gitarrerna och bas som går genom kortet då. Via gainrattarna på kortet? Känns som att jag tagit vatten över huvudet.
  11. Vi har kollat runt lite bara... Mest på kort runt 3-4 lakan. Bland annat detta http://www.thomann.de/se/presonus_firestudio_project.htm Ingen av oss har någon vidare koll på interface alls egentligen.. Inte vad man ska ha för specs eller nånting.. Innan har vi spelat in i 48khz 24bit, på som mest 4 kanaler. Vi kommer nog köra genom en laptop då vi vill kunna ta hem datorn enkelt och spela in hemma med. Har ni några förslag på kort? Hur fungerar det med mixerbord som har USB output? Styr man gain och eq på bordet eller går det in en ren signal?
  12. Vi äger sedan en tid tillbaka 3 golvmonitorer och ett mixerbord av märke som jag inte minns just nu.. Däremot tror jag "effektlådan", säger man så? Som är i mixern är trasig.. Ljudet låter rent och bra men om vi drar på reverb på sången blir ljudet lätt distat och sprakigt. Vi kommer köpa ett ljudkort vilket fall för att spela in trummor och gitarrer i lokalen, så egentligen är det bara testa sig fram.. Ville mest höra vad nördarna hade att tillägga 😉 Men jag hängde inte riktigt med på det där med latency? Varför skulle vi få latency för att vi lägger på lite VST-pluggar på sången t.ex? Borde det inte gå ut direkt i monitorerna precis som det gör när vi spelar in i studio då vi har compressor och reverb på?
  13. Tjena, får se om jag lyckas förklara det här så att ni förstår hur jag tänker... Om vi är ute efter att micka upp 2 gitarrstackar, bas, sång och möjligen lite trummor som i sin tur sedan går ut genom aktiva golvmonitorer (likt som man gör live). Är det möjligt att göra detta genom ett ljudkort som är kopplat till en dator med, låt säga Cubase, istället för att köra genom ett mixerbord? OM DETTA FUNGERAR Finns det för/nackdelar? Är det någon skillnad jämfört med ett mixerbord? Eftersom vi ändå kommer satsa på ett interface med 8-kaneler så skulle det vara skönt att slippa köpa ett mixerbord också! Dessutom har man tillgång till vääldigt många effekter genom våran DAW. Annat jag inte tänker på? Känner på mig att jag kommer bli sågad av er...
×
×
  • Skapa ny...