Jump to content
Annons

Rickis

Medlem
  • Antal inlägg

    73
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Okej. Då vet jag. Tack så mkt
  2. Nu fixade jag det. Jag avkryssade S/PDIF utgångarna i ljudkortets inställningar. Då försvann oljudet. Skumt. Men nu är det bra iaf. En fråga till bara. Ska man köra 44 eller 48 khz?. Vad är bäst?.Tack för hjälpen
  3. Jaopps. Senaste drivrutinen och senaste uppdateringen i Logic. Kör jag 44 khz blir det lite bättre än 48 men ljudet är fortfarande kvar. Som sagt. 16 bit är det hur cleant som helst. Testat att installerat om drivrutiner osv men det är fortfarande samma problem.
  4. Det är även när jag kör i 44,1 khz. Även när jag spelar in så kommer missljudet. Man vill ju inte köra i 16 bits. Logic är ju inställt på 24 bit men ljudkortet på 16. Så antar att det blir 16 bit inspelning då?. Fasiken. Frustrerad över detta.
  5. Kan även tilläggas att det även är när man spelar in. Kan väl inte vara nåt jordfel då det låter hur cleant som helst när kortet är inställt på 16 bit?. Vad kan det vara?. Man vill ju ha det inställt på 24 bit och inte 16 som jag är tvungen att ha nu för att slippa missljudet. Tack på förhand
  6. Hej!!. Jag har ett M-audio pro fast ljudkort. När det är inställt på sample depth 24bits så blir det ett konstigt ljud när man tex lyssnar på musik åså genom monitorerna/lurarna. Knaster/brummande ljud typ. Har man det inställt på 16 bit så försvinner ljudet och det låter rent. Vad är det för konstigt?. Kan man köra med kortet inställt på 16bits när man har programmet Logics inställningar på 24bits inspelning. Eller spelar det in i 16bits då som kortet är inställt på?. Tacksam för svar.
  7. Har fått fart på det nu så att jag kan lyssna i båda lurarna osv. Logic är inställt på 24bits inspelning. Men mitt ljudkort är jag tvungen att ha inställt på Sample depth: 16 bits istället för 24. Har jag på 24 så blir det ett konstit ljud från monitorerna vid lyssning. Typ nåt sprak/knaster. Vad kan det vara och gör det mkt skillnad om det är inställt på 16bits?.
  8. Rickis

    Midiproblem

    Så ja. Nu fick jag fart på ljudet. Så det är alltså en software instrument kanal man ska starta?. Jag trodde det var en externalmidi kanal. Vad är det för skillnad mellan dem?. Tack för hjälpen.
  9. Rickis

    Midiproblem

    Halloj. Har ett problem med midi i Logic. Jag kan spela in men jag får inget ljud. Nån inställning antar jag bara men vart?. Funkar fint i Garageband. Tack på förhand
  10. Fick det att funka tillslut=). Två andra frågor: Jag var tvungen att ställa Sample Depth på 16 bits för när jag hade på 24 så vart det konstigt ljud i monitorerna/hörlurarna.Det var på själva ljudkorts panelen. Kan man köra på det? och vad menas med det?. Den andra frågan: När jag spelar in/lyssnar blir det bara ljud i en monitor/lur. Hur ställer man in så att man får ljud i båda lurarna/monitorerna vid inspelning och lyssning. Ny i branchen så det e lite klurit för mig. Tack på förhand
  11. Jorå. Det verkar stå rätt. Får ingen insignal alls. Testat i Garageband oxå. Ingen insignal. Datorns alla inställningar för ljud står på M-audio fast track oxå. Är väl nån liten inställning nånstans.
  12. Tjabba. Köpte precis ett Pro fast ljudkort. Jag får ljud genom monitorerna och lurarna men jag får ingen insignal genom micken. Fantommatning och allt är på. Är det någon inställning som jag har missat eller vad kan det vara?. Andvänder Logic och kör en Imac dator. Tacksam för svar.
  13. Hur kollar man det?. Är väl 400/800 tror jag. Dålig koll på sånt. Strömförsörjningen funkar. Kör utan adaptern vilket jag läst att man ska om man inte kör med laptops. Så det är bara firewiren från kortet in i datorn. Kortet lyser plus att phantom matning åså funkar om jag trycker in den knappen. Så kortet verkar funka. Funkade som sagt på min gamla laptop. Som tyvärr är paj nu så kan inte testa igen med den liksom. Ska iaf iväg imorn och testa kortet på nån annan Imac på typ Elgiganten där jag köpte min. Funkar det där och datorn upptäcker det är det ju nåt fel på min nya dator. Så få serå. Löser väl sig imorrn får jag hoppas.
  14. Installerat drivrutinerna rätt och omistallerat å haft mig.. Kanske att kortet är paj iaf. Men då borde det väl inte lysa åså? Nu har ju ingen annan dator här med firewire att testa det på så jag får dra iväg imorrn och testa det hos nån polare eller så. Värsta fall får det bli nytt ljudkort. Något tips på vad man ska köpa då? Usb/Firewire?. Kör mest gura å sång plus att jag kanske kopplar min lilla mixer och monitorer.
×
×
  • Skapa ny...