Jump to content
Annons

deathinfire

Medlem
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About deathinfire

 • Rank
  Nykomling
 1. Jag har letat på tuben och hittade fanimej alla andra klipp förutom den. Tack
 2. Hej Har uppgraderat mitt tidigare Mbox ljudkort till ett Focusrite Scarlett 6i6. Fick hem det idag och installerade drivrutiner och alla program osv. Men här kommer problemet jag inte hittar lösningen på, jag har inte en blekaste aning om hur man "routar" ljudet till ljudkortets output så att säga. Jag har testat varje output men jag får inget ljud. Tillsammans med ljudkortet kom även ett program som heter Scarlet Mixcontrol där - som jag har förstått det - man kan just routa ljudet till olika outputs om man vill det. Jag har provat fibbla rundor där med men förgäves. I övrigt fungerar ljudkortet ganska väl när det kommer till inspelning. Jag kan ha ljud in i datorn via ljudkortet och om jag sätter datorns inbyggda ljudkort som standard så får jag även ljud ut, men inte om jag sätter ljudkortet som output, vilket jag inte får grepp om... Någon?
 3. Hej tack för svaren Tror det blir B1 faktiskt
 4. Tja tänkte köpa en mikrofon för första gången i mitt liv. Men är lite kluven på vilken som egentligen passar. Jag har ett Avid mBox mini ljudkort, som också ska uppgraderas efter hand. Jag tänkte spela in lite enklare demos, men jag vill fortfarande ha bra ljud. Rösten som ska spelas in är inom rock genren, så högre ljudnivåer med andra ord, kanske lite skrik ibland. Utöver det så hade jag även tänkt micka upp den akustiska gitarren bara, inga förstärkare. har varit och kollat lite på dessa: http://www.thomann.d...l_recording.htm (skillnad på den och NT1?) http://www.thomann.d...projects_b1.htm http://www.thomann.d...nica_at2035.htm vad säger ni?
 5. Stämmer alldeles utmärkt att jag inte är trummis, haha. Jag tänkte mer att separera ljuden inne i programmet (använder Logic) men misstänker att det inte är möjligt och antagligen ganska onödigt. Annars uppskattar jag svaren
 6. Hej Jag har lite funderingar kring att spela in digitala trummor, jag menar då som audio och inte MIDI. Vad jag undrar är hur man optimerar själva inspelningen. Går det att spela in alla delar för sig eller tar man hela trumkitet samtidigt, vilket är bäst? Blir ljudet lägre i programet, hur reducerar man latency. Behöver mer eller mindre en crash course i detta. Startade för övrigt en egen tråd för jag har inte hittat några svar på dessa specifika frågor.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.