Jump to content
Annons

Jolaker

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för input! Ja jag tänkte något sånt också först, problemet är hur jag ska få den att hålla sig stängd och tät. Har nog kommit fram till att köpa en färdig dörr och eventuellt bygga på den om det behövs. Ah så pass, tre lager. Det låter som att det borde isolera bra! Nej precis, gips passar nog inte min konstruktion som du sa, vilket är synd med tanke på att det verkar vara nästan bäst när det kommer till ljudisolering, till lägst pris :) Jag har nog kommit fram till att köra två lager OSB med GreenGlue emellan, så hoppas jag att det duger. Ja du har nog rätt, det är nog lite pilligt. Framför allt att få den att hålla stängt och tätt misstänker jag. Det blir nog att köpa en färdig dörr, hittade efter mycket om och men en massiv dörr med rätt mått på byggmax, som jag tänker att jag kanske kan bygga på senare om det behövs. Tack igen för hjälpen!
  2. Då kör jag nog på det, tack ska du ha för svaret! Skönt att höra från någon som testat samma princip. Tycker du att det blir bra isolerat utåt med endast skiva på utsidan av väggarna? Linisolering tänkte jag köra för att det ska vara hälsosammare, men nu när jag läst på lite till verkar inte stenull vara lika skadligt som det varit förut. Med tanke på att det är ungefär 1/4 av priset så blir det nog stenull ändå. Ventilation är också inräknat 🙂 Det jag klurar mest kring just nu är hur jag ska få till dörren.. Hade varit enkelt att köpa en färdig att bygga på med isolering, men de är helt enkelt för höga.. Får försöka bygga något från scratch 🙂
  3. Hejsan! Jag tänkte bygga ett sångbås, med avsikten att göra det någorlunda modulärt så att jag kan plocka med mig det vid en framtida eventuell flytt. Måtten blir 160x140cm i basplattan och ca 210 högt. Jag sitter och planerar val av virke och tänkte först köra med 45x95-reglar runt om hela, men jag har insett att det kommer bli sinnessjukt tungt och svårt att hantera själv i en liten lägenhet. Jag funderar därför på om 45x45 I väggar kan räcka för stabilitet? Väggarna kommer fyllas med stenull, utsida och insida täckas för med konstruktionsplywood och sedan täckas på insidan med 95mm linisolering och tyg som absorbent är tanken. En annan tanke var att köra 45x95, låta insidan vara utan skiva och täcka med endast linisolering och tyg. Så att reglarna och utsidans skiva agerar vägg och linisolering som absorbent. Första alternativet känns såklart bäst ur isoleringssynpunkt, men är rädd att 45x45 inte är tillräckligt bastant? Tänker också på att det vore trist om båset flyger ner till grannen under pga för hög vikt... 😄 All input är väldigt välkommen!
  4. Ok! Så det är inget konstigt att det blir så med andra ord? Tack för svaret!
  5. Jolaker

    Konstigt ljud

    Hej! Köpte nyss en ny kondensatormikrofon, och när jag stänger av fantommatningen på ljudkortet med micken i blir det som ett pulserande, öronbedövande ljud som pågår i kanske 4 sekunder. Gainmätaren på ljudkortet går i taket. Är det normalt? Har bara kört med en MXL-mikrofon tidigare som hade en egen strömlåda, och hade aldrig några såna problem. Vill inte skada min nya fina mick! Smäller även till när jag sätter på matningen, men det verkar vara vanligt förekommande. Har försökt googla mig till ett svar, men ingen som säger något om avstängningen. Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...