Jump to content

FBK

Medlem
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About FBK

 • Rank
  På gång
 1. Undrar om det finns någon här som lyssnat och jämfört olika studioslutsteg och i så fall vilka och hur du upplevt dem ljudmässigt. Min syster kommer behöva ett nytt/nyare slutsteg till sin anläggning och studiosteg är oftast billigare än Hifi slutsteg.
 2. Tänk på att A8X låter mycket bättre än A7X också. Har jämfört hemma. Har du en bra butik i närheten så låna hem och testa.
 3. Har sådana till datorstereon och de är bra.
 4. Fick råd med dem och köpte A8X och A77X dvs. kör dem som front i min kombinerade stereo och Hemmbio. Lyssnade runt en hel del och prismässigt så var de överlägsna allt annat i den prisklassen. Måste säg att A8X är fruktansvärt prisvärda högtalare och golvar lätt vanliga Hifihögtalare + förstärkare för samma peng. Lyssnade även på A7X, men A8X är klart bättre.
 5. Tack för svaren men jag har tänkt om och inriktningen blir nog en Studiosub eller ifrån den vanliga Hifi-marknaden JJRockford@ Studio högtalare som dem ifrån Genelec som du nämner är otroligt detaljrika och inte det minsta förlåtande så vad du menar med mer upplösta än så vet jag inte om du även har Lyssnat på deras 8260A
 6. Jag startade //forum.studio.se/topic/109711-aktiva-pa-topparsubwoofers-vad-aer-braextra-prisvaertokej-skraep/ för jag trodde att även folk som spelar utomhus/konserter hängde här snarare än på de rena Hififorumen, men det är också sommar ännu så kanske dyker det upp svar senare.
 7. Hej! Jag heter Per är ingen studioperson i sig som jobbar med det,utan jag är allmänt ljudintresserad sedan 25år vill ha så bra ljud för pengen som man har råd med och jag har upptäckt att det finns studio modeller ifrån märken som tex. Dynaudio och Adam (som jag gillar starkt, köpte 3st Dynaudio till hembion) Och upptäckt att en del studiomonitorer är klart mer prisvärda gentemot vanliga Hifihögtalare. Och plus på det så har jag märkt att en del Aktiva PA toppar och PA-subbor är ett långt steg upp till upp på trappan när det gäller ljudkvalite jämfört emot vanliga Hifihögtalare (i mina öron) Har varit och lysssnat på (för) dyra system där jag bara stått och Var först och lyssnade på PÅ toppar EV ZLX-159 (enklare modell som var sådär i upplösning, lite för mörka) med EV ETX-18P PA-subben SOM var bra även om lokalen var usell, testade även en lite billigare PA-sub ifrån JBL PPRX618S som var ungefär lika bra som EV-subben även om den lät lite ljusare? Sedan idag så besökte jag en butik där det var lite mer ordning på uppställningen och lyssnade på EV ETX-15P (bara en 15-tummare men exakt samma som den andra som jag tidigare hört) tillsammans med bättre toppar nu i form av EV ETX-10P och då kom verkligen choken Okej det kostar strax under 40.000kr, men mer prisvärt ljud har jag aldrig hört. Och min bästa ljudsupplevelse fick jag när Anna stadling hade konsert i Vallentuna konserlokal, där det finns både akustikfix och EV högtalare, det var egentligen den upplevelsen som fick mig att börja tänka på PA-högtalare, det lät på ,riktigt kan man säga Så jag undrar om det finns några medlemmar här som är lite insatta i Aktiva PA högtalare/subbar och kan tala om vilka märken som är bra,prisvärda,okej eller som man ska undvika att slösa tid på. Det dräller ju inte av butiker som har grejer upställda så några tips så man kanske kan försöka hitta lyssningsmöjlighet är välkommet. Hadde jag idag 40-lax så vet ni ju vad det hade blivit, utan det måste bli lite billigare än så och jag ser detta som ett längre projekt för att både får råd och att få till ett ljud som man kan leva länge med. Det har varit lite mycket byseskarusell sista 12åren utan att hitta det som ger gåshud Föredrar ljud som drar ljud lite emot det mörka, får ont i öronen av diskantrika "skrika" toppar och då stängs stereon av. pS. Jag kanske anses knäpp som vill ha PA grejer i en lägenhet,men det tar jag i så fall Hoppas på svar! Mvh Per
 8. Jag gillar Adam och hoppas få råd med dem någon gång
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.