Jump to content

Kash K

Medlem
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Kash K

 • Rank
  På gång

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack! Inga betongväggar - debbelgips utanför isolering och som sagt rätt bra akustikbehandlat utöver de rejäla basfällorna i hörnen. Nästan kvadratiskt rum, sedan lite skåp med luckor och sp som äter utrymme halva väggen etc... idag har jag ett par gamla alesis monitor one kopplade till ett linn steg. Om rummet storlek gör att jag får stående vågor precis där jag får de extra frekvenserna är det kanske lite dumt men vill ju få ut det mesta bara...
 2. Hej! funderar på Adam 8x till min studio. rummet är ca 3.5 x 3.5 m med låg takhöjd (källare). Jag har dock treatat främre hörnerna med 60 cm stenull och har ca 13 absorbenter från HOFA som sitter på första studs (Inkl tak) samt bakre vägg. min fråga är: är de för stora för detta rum? De kommer längre ner än a7x vilket jag gillar då jag proddar rätt bastung urban/hip hop. Tack på förhand!
 3. Ja, det är ju lite det jag undrar. Men, samtidigt. Dessa är ju, såvitt jag förstått, dåliga för att vågor mest bara går förbi. Absorberar inte så mycket. Och då borde det ju inte göra någon skada? Kanske kan plocka lite olika frekvenser i de olika lagren? Lite som när de sätter sånna där lite halvhårda petsflaskabsorbenter som toppskikt i basfällor i större studios?
 4. Hej! Bygger rätt tjocka basfällor av stenlull (bestående av staplade halva "stenullsskivor") Jag har kommit över en stor rulle med sånt där absorberingsmaterial, äggskalformat, som man inte bör använda (då jag fattat ett det mer eller mindre är verkningslöst). Materialet är ca 3 cm på toppen och knappt 2 cm i dalen. Så, istället för att sätta tyg på mina byggda basfällor tänkte jag täcka dem med detta material. Jag är inte ute efter någon större funktion utan vill använda dessa för att det är ett praktiskt sätt att täcka basfällorna (2 st på 1.5 x 2 m). Det kan väl inte vara några problem med detta rent akustiskt? Någon som kan ge tips på bra spraylim att använda? Tack på förhand!
 5. Och, det är inte bara rap utan sång ala elish och lana del ray också som jag spelsr in...
 6. Ok. Men nu soelar jag ju in i rummet bredvid. Något att tänka på där med de omständigheterna som jag beskrivit? som du vet är det ingen stenull planerad där. Inget jag skall tänka om annars alltså?
 7. Det är inga betongväggar just nu utan reglad gips innanför betongen och med typ 10 cm isolering mot den vänstra väggen som förut var en yttervägg.
 8. Hej Proffs! Har byggt ut huset och fått tillbaka ett källarrum - dock lite mindre pga en ny hall. Hursom, här skall byggas en studio och jag behöver hjälp med akustiken. Hur skall jag behandla väggar, golv och tak? En utmaning är att jag kommer att ha en glasdörr till pålägg i ett lite större förråd framför lyssningsplats? Hade tänkt att ha en tjock gardin här som man kan trä runt en ram i taket. Är det bra? Kör med en Aston origin mick med Aston reflektorskärm just nu. Kan meddela att jag inte tänker slutmixa i studion. Jag skall kunna skriva musik, spela in sång / rap och producera här. Samt mixa. Masteringen kommer att ske av någon som kan det bra då jag kommer att komma med STEMs. Jag vill helt enkelt ha bra ljud när jag arbetar samt OK för att kunna mixa till ca 4 STEMS som sedan kommer att mixas/mastras i en riktig masteringstudio. Bifogar en skiss där det röda är basabsorbenter - tänkte skära trekanter i isolering och lägga på varandra ifrån golv till tak i hörnen bakom högtalarna. Det gula längst bak skall vara en tjock gardin en bit utanför väggen. Räcker det? Eller vad skall jag ha istället? Det gröna är en växtvägg 🙂 Alltså en vägg klädd med naturtrogna plastblommor (ca 10 cm tjock). Mest för att jag inte har några fönster här (och vill ha lite natur 🙂). Rummet är mitt i huset med rum runt omkring i källaren. Men det kanske kan agera lite diffuasor? Vad säger ni experter? Annars har jag läst att det inte funkar i sånna här små rum? Stämmer det? På golvet hade jag tänkt ha en heltäckningsmatta. Vad skall jag tänka om? Bör jag köra något program och räkna ut något? Vilket? Är det bra att sitta mitt i rummet som jag skissar på? Det bakom studiobordet är en soffa. Har också tillgång till hur mycket studiofoam (pyramids) som helst men fattat att det varken gör till eller från? Så, input på detta please!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.