Jump to content
Annons

Tonnan

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Tonnan

  1. Tack för infon! Ska kika runt blad förlagen du nämnde för att se om det nåt i min genre.
  2. Tonnan

    Söker alla :)

    Det är ju sjukt... Allt finns 🙂 Har du själv testat kompoz eller är det nån annan som har erfarenhet av den sidan? Får man snabb respons där?
  3. Tonnan

    Söker alla :)

    Hej! Söker alla som vill lägga nåt slags spår i min musik. Är du grym på gura? Hör av dig! Är du en jäkel på trumslageri? Ja, jag är intresserad. Sjunger du så öronen smälter? Spelar du fiol till frukost? Låt höra! Dansar dina fingrar över pianot? Dansa med mig! Munspel, dragspel, luftgitarr, banjo, ukulele, cajun, bas... Ja ni hajjar. Själv jobbar jag i logic PRO x. Men mjukvaru instrumenten låter ju verkligen sådär... Så om nån är sugen på att skapa magi på nåt spår så får ni gärna höra av er!
  4. Tonnan

    Skicka in demos, vart?

    Tjoo alla musiker! Är en nybliven låtskrivare som tänkte prova lyckan ute på marknaden. Vet mycket väl att det är en tuff branch vi befinner oss i. Men det är tufft att slita mellan 7 och 16 oxå så det är iaf värt att testa. Tänkte kolla med er låtskrivare var ni skickar in era demos, vilka förlag och bolag? Hur många procent av era låtar har det blivit något komersiellt av? Hur går själva processen till? Man skickar in en låt, förhoppningsvis gillar dom den, och sen? Kanske ska säga att jag sysslar med vanlig hederlig vis/pop/rock och inte elektonisk musik.
  5. Kooom igen nu 🙂 finns det ingen som vill sjunga lite? Länkar lite ofrivilligt 2 låtar på soundcloud. Och kommentarer ang mixning och produktion är icke nödvändiga då dessa är slaskar 😉 Hör av dig så tar vi lite poet bensin tillsammans och går igenom låtar, upplägg och känslor i alla nyanser. http://m.soundcloud.com/toni-kirejszys/vem-l-mna-2 http://m.soundcloud.com/toni-kirejszys/har-du-n-2
  6. Ja som rubriken lyder söker jag nån som vill sjuga. Det är vis- pop/rock på svenska, landar mellan melissa horn och Winnerbäck typ. Bäst är om du bor i Västerås eller har lätt för att ta dig hit. Hör av dig om det låter intressant.
  7. Verkar som att det är lite vetenskap tunt plektrumet, iaf ljudmässigt. Det blir helt klart en annan karaktär. Och nåt som jag till fullo inte behärskar att micka. Sen kan det ju va så att jag inte är en van plektrum spelare och att det orsakar konstiga ljud i och med min spelstil... Tyvärr, kastade skiten för att det lät som, ja, skit. Men skulle kunna spela in nån trudelutt så du får en liten utmaning. Skulle va kul att se om det är hopplöst eller om det faktiskt går att göra nått vettigt 🙂
  8. Skönt med alla fina tips! Nu hade jag ändå lite tur och slapp joxa med eq av alla dess slag. Testade iofs att dra ner den från 2k till 8k ett par db. Ett tips värt guld 🙂 satt och funderade varför det låter bra när jag inte spelar in och som laban1 sa så berodde det antagligen på mickningen. La ihop 1+1 och mickade upp där jag har mitt öra!! Det lät genast grymt mycket bättre!? Jag blev så jäkla glad att jag kastade mitt plektrum i luften och tappade bort det i mattan. Började köra utan plektrum och det metalliska, kalla och vassa va som bortblåst! Satt och klura lite efter det och kom på att jag aldrig tidigare spelat in med plektrum och ja, alldrig haft det problemet förr. Så nu utan plektrum kan jag micka som "vanligt". Har den där lilla plastbiten så stor påverkan? Och då menar jag verkligen STOR! Det ena ledde till det andra i nån sorts magisk kedja. Nu kan jag somna med lättat hjärta. TACK
  9. Härligt! Då har jag lite att laborera med ikväll. Grymt tacksam för era tips!
  10. Det där lät som överkurs för mig 🙂 ska kolla upp fler mickningar på tuben. Tack för tipsen och engagemanget laban1. Ska även kika lite på den där parametriska eq. Återkommer om och hur det löste sig. Tack!
  11. Ja det är ju det mest logiska, men jag tycker ändå att jag testat ett par varianter av mickar även små dynamiska och köra med sladd. Ä Det funkar bra om jag har micken 1,5 meter bort. Men då låter det oxå som att gitarren är långt bort. Finns det nåt bra sätt att flytta och lyfta fram den i mixen om man gör så?
  12. Har provat att micka från alla håll och kanter. Det lustiga är att när jag spelar utan att spela in låter det bra. Det är bra vid inspelning det låter vasst. Som att dom jobbiga frekvenserna förstärks på något vis... Parameterisk eq? Är det nåt som borde finnas i varje daw? Kör studio one 2 full version. Skär den bort vissa frekvenser helt?
  13. Nån som har något bra tips på mixning av akustisk gitarr. Använder mig av en hyfsat bra stålsträngad gura. Har provat koppla den direkt till ljudkortet, via en rör preamp, spelat in med en SE X1 och via en SE rör mick. Rör micken gav bästa ljudet. Men mitt problem är att jag inte får bort det "knorrande" stålljudet från gitarren, det låter väldigt metalliskt. Så, hur gör jag för att få ett varmt ljud? Alla tips är välkomna, stora som små! Tack.
  14. Tonnan

    Ny här!

    Haha, tack för tipset! Man vill ju inte göra bort sig det första man gör 🙂 Projektetet... Det är väl inget unikt i sig. Är främst låtskrivare och tänkte se hur långt jag kan ta mig med min musik, typ Winnerbäck/ Melissa Horn stuket. Och med långt menar jag inte dollar miljonär, jag vill beröra... Vet att det är en svår genre att slå sig fram i, men det är den sortens musik jag gillar. Ska försöka göra all musik själv. Sången får nån annan sköning stå för 🙂 sätter ut en förfrågan senare när jag styrt upp lite mer på datorn.
  15. Tonnan

    Ny här!

    Tjena! Ja, ny här på forumet. Tänkte försöka lära mig lite om inspelning då jag är i full färd att spela in min första cd. Ett litet projekt på svenska. Så tips och samarbeten är guld värda. Och om jag kan bidra med något så vore det schysst. Bosatt i Västerås, 33 år och lirar gura.
×
×
  • Skapa ny...