Jump to content
Annons

Daybreak

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Det jag skulle gjort i ditt läge hade nog varit att lyssna på andra låtar på dina högtalare och se om basen även i andra låtar rent generellt är lite mesigare kontra dina hörlurar. I fall det är så, så är det ju inte riktigt så mycket att oroa sig över. Annars, testa andra tillvägagångssätt än det du gör nu, dvs boostar frekvenser. SLäng på en multibandskompressor och tighta till sub-frekvenserna lite, släng på något liknande Waves Renaissance Bass för att skifta övertonerna ett par steg upp, Du säger att basen stryper resten av din mix när du boostar, då är det nog som så att basen fightas över samma frekvensområda som ett par andra instrument, så försök hitta vilka och skär i dom. Mixning är kul på det sättet, oftast när något låter för tunt är det inte för att instrumentet i sig är tunt, utan bara att de andra instrumenten behöver ge det mer plats!
  2. Blev att jag bara tog vanliga spik. Jag kom underfund med att all sorters lim/tejp antingen lämnar fula märken, drar med sig tapeten, eller förlorar sin styrka efter ett par veckor, så det skulle ändå bli hål, valde att bara spika rakt i absorbenterna! En spik i varje räckte för att hålla upp alla, så det blir inte så fasligt många hål. Tog små spik också och skipade inte in de så djupt, så det är nog ingen fara. (: Men tack för förslagen!
  3. Mja, känns som en något komplicerad lösning på problemet! Det bästa hade varit ifall det fanns typ längre häftstift, eller om jag kunde ta häftmassa, men är som sagt osäker på om det kommer vara svårt att få bort sen. :/
  4. Hejsan! Har köpt ett pack av dessa absorbenter här: http://www.thomann.de/se/eq_acoustics_classic_wedge_foam_tiles_grey.htm Och medan den kan låta som en urdum fråga, men jag kan inte komma på hur jag ska sätta upp dom. Saken är den att jag bor i en lägenhet och därmed vill undvika att skada väggarna, som det är tapeter på. Häftstift är för korta, limma är ju inget alternativ för att jag kommer dra med mig tapeten när jag ska ha bort dom när jag flyttar om dryga halvåret. Häftmassa funderade jag på, men är osäker på om det kan vara svårt att få bort/eventuellt också dra med en del av tapeten? Spikar lämnar stora, fula hål, likaså skruvar. Den ena väggen i rummet är en trävägg, och den andra är en betongvägg - Kan vara värt att nämna! Ber återigen ursäkt för den något dumma frågan, men om någon kan hjälpa mig så hade det varit jättesnällt!
×
×
  • Skapa ny...