Jump to content
Annons

Filialus

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Senaste profilbesökare

1 495 profilvisningar
  1. Tjenare! Är det någon som har ett mixerbord av märket Hi Pro, tillverkade någon gång under 70- och 80-talet? De är tillverkade av Lars Isberg och en kollega till honom (som jag ännu inte vet namnet på), genom butiken Italienska Musik som på 90-talet bytte namn till Hi Pro Musik (som flera känner igen, och tyvärr gick i konkurs tidigare i 2014). Jag har precis kommit över en stor inline-konsol, och vill veta all möjlig kuriosa om dom. Är det någon mer som sett ett, använt ett, eller äger ett idag? Det hade varit kul att utbyta tankar och information. De är väldigt ovanliga och det finns absolut ingen information om dessa på internet över huvud taget. Mvh filialus
  2. Hej, Jag spelar i ett band som framför allt sysslar med lite halvpsykedelisk musik, och gillar att ta till med kreativa metoder för att få fram intressanta mixar. Vi har i sommar för första gången spelat in våra låtar helt själva och nu i höst har framför allt jag arbetat på att mixa låtarna. Jag anser mig vara bra betydligt stabiliare än nybörjare, men jag har mer teoretisk kunskap snarare än praktisk erfarenhet, och jag har aldrig slutfört ett helt album från uppmickning till slutmix tidigare helt ensam. Nu har jag kommit till den punkt att jag inte känner mig kapabel att göra några förbättringar längre, och söker således någon som skulle kunna tänka sig att färdigmixa mitt hittills nästintill färdigarbetade. Det inspelade är av bra kvalitet och min mix är bra. Jag behöver bara konsultera och justera. Jag har arbetat i Logic Pro X och söker därför också någon jag kan skicka dessa projektfilerna till. Jag vill alltså inte bounca stemsen. Jag har avgränsat mig till enbart gratisplug-ins (med undantag för valhalla room och softube spring reverb), så det borde vara några vidare kompabilitetsproblem. Jag vet att det är få som använder logic, och det kan vara problematiskt.. Vi har tidigare bett om mixare här i forumet och då fick vi fullt av svar, vi hoppas att det blir liknande respons denna gång. Vi söker någon som gillar att experimentera. Om du är i göteborgstrakterna, så är det ett stort plus! Vår musik är alltså rock med rötterna i 60-70-talets psykedelia, med halva fokusen på det instrumentala. Vi inspireras av musiker och band som Pink Floyd, Velvet Underground, The Doors, Goat, Tame Impala, Dungen, Bo Hansson, Queens Of The Stone Age, MGMT. Vi gillar smuts och flum. Om du är intresserad, PM:a eller skriv här!
  3. Jag förstår. Det finns inga andra alternativ? Det enda jag egentligen önskar är ett adatkort med bra konvertering och Line-ingångar. Jag behöver egentligen bara 1-4 ingångar. Finns det inga andra vettiga alternativ?
  4. Behringer känns problematiskt eftersom det är så kontroversiellt. Dom gör ju mestadels skräp, men jag läste lite om denna och vissa verkar ju tycka att den är riktigt värd. Finns det andra alternativ? Egentligen behöver jag bara ca 4 kanaler extra.
  5. Tjenare! Jag använder OSX och Logic och har nu köpt mig en Focusrite Liquid Saffire 56. Jag undrar nu om det möjligen skulle fungera att utöka kanalerna med adat genom att köpa ett till interface. Jag äger en summit audio 2ba-221 och jag har kollat på separata adatkonverterare men de flesta är dyra och likaså ytterligare preamps. Det billigaste verkar vara att köpa ytterligare ett interface. Men jag vet inte riktigt om de går att sammankoppla. Skulle man t ex kunna köra adat ut från en tc konnekt 48 in i mitt saffire-kort? Och se till att dom är synkade med Word clock? Eller finns det enklare/billigare alternativ?
  6. Filialus

    Interface + preamps

    Hej, Jag tänkte köpa mig en del studioutrustning för att kunna spela in mitt band. Grejen är att vi vill kunna spela in live: trummor, 2 gitarrer och bas. Det skulle åtminstone sluka 9 kanaler minimum och jag blir galet förvirrad av alla interfaces som finns där ute. Jag tänkte köra gitarr och bas genom linebox och sedan reampa. Behöver man köra signalen från en linebox genom en preamp, eller kan man koppla in den direkt i interfacet? Jag tänkte köra med ett interface som åtminstone tar 9 kanaler (då är det 10 eller 12 kanaler som finns att tillgå, right?). A/d-omvandlaren ska vara av god kvalitet. Och så tänkte jag köra typ en octopre för trummor och sedan någon finare typ av preamp (rör?) för den senare uppmickningen av gitarrer och sång. Vi är lite inne i 70-talssvängarna så vi har gärna den där analoga feelingen på inspelningarna. Ofta när det snackas om interface så kommer det alltid upp tvåkanaliga och ibland 8-kanaliga alternativ. Är det inga som spelar in ett helt band live här? Och vad använder man i såna fall? Jag kör Mac och logic pro x. Jag vet att man kan sätta ihop ljudenheter i os x. Kan det tex vara mer värt att köpa en 8input-interface + 2input-interface? Help me out here! Jag är totalt lost. Tack!
  7. Vad finns det för alternativ då? Jag har inte råd att köpa en ny dator och jag vill verkligen ha något som jag slipper konka fram och tillbaka till/från replokalen. Jag vill ha något som bara är att starta, så funkar det med en gång.
  8. Hej! Vi har länge använt oss av en dator + midiklaviatur på scen på våra spelningar. Vi har dock nu tröttnat på att konka med oss dator på varje rep och spelning och är ute efter ett alternativ som är enkelt att bara köra igång efter behov. Jag ingenting om synthar, men jag tror att en sampler kanske är något vi söker. På vår dator har en stor laddning av wav-samples som vi spelar upp genom ett program som heter GrandOrgue. Har jag förstått det rätt om jag tror att man kan slänga in wav-samples i en hårdvarusampler och trigga dessa genom en ansluten midi-klaviatur till samplern? Skulle t ex en Yamaha A5000 fungera för oss? Och hur fungerar dom egentligen? Hur lastar man in samplingarna i mackapären? Jag känner mig totalt vilsen i det här. Stort tack på förhand!
  9. Filialus

    Mixare sökes!

    Hej! Vi är ett band som letar efter en själ som kan mixa vår nu färdiginspelade EP. Vi söker efter någon som inte är rädd att ta ut svängarna med soundet då vi suktar efter det lite psykedeliska- och experimentella-ljudet. Mycket power, stort sound och panoreringar så det smäller om det. Vi beskriver vår musik som alternativ psykedelisk pop/rock med inslag av vilda västern i en modern kontext. Luddigt, men det är alltid svårt att beskriva sin egen musik. Vid intresse skickar vi såklart ett smakprov så ni förstår grejen. EPn är inspelad i en proffsig studio i Göteborg så inspelningen ska inte ge några problem i mixningen. Vi har möjligheter att mixa i ovan nämnda studio, samt hos några andra, men vi tänkte att vi kunde ge det här ypperliga forumet som vi använder oss av till och från en chans. Vi är rädda att de som jobbar i studios ofta inte vågar experimentera med mixningen och att vi således inte blir riktigt nöjda. Hur som, finns det någon som är intresserad? Om inte, har ni tips på var någonstans man kan hitta bra mixare? (Har nyligen blivit medlem här, så om det är kotym att inte ragga hjälp från andra musiker ber jag om ursäkt.) Mvh Band
×
×
  • Skapa ny...