Jump to content

MLE

Medlem
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About MLE

 • Rank
  På gång
 1. Tack för svar! Har tyvärr inget annat system att testa detta i. Testade installera om drivare till ljudkortet, verkar funka tillfälligt sen blir det samma sak igen efter ca 1 timma användning. Märkte att högra högtalaren ger ifrån sig ett brummande/sprakande ljud när jag kört den ett tag. Så fort jag installerade om drivers lät det fint igen och volympotten fungerade som den ska. Låter som ett spökande ljudkort? Kör ett gammalt Line6 UX2. 😅 Edit; testade byta plats på L/R, dör vänstra högtalaren nu är det troligtvis ljudkortet. Dör högra så är det nog högtalaren som gett upp.
 2. Mina ADAM A5X har nyligen börjat strula. Volymen börjar plötsligt skifta från ingenstans. Volympotten på högra högtalaren slutar reagera när detta händer. (Kan dra ner volymen till 0% och den spelar fortfarande extremt högt) Vänstra högtalaren blir plötsligt extremt tyst men volympotten fungerar fortfarande. Låter som att det blir en volympanering på 10/90. Har testat disabla realtek-drivern, installerat om windows generic drivern och disablat spartial sounds. Även testat disablat exclusive mode för mitt externa ljudkort. Kan inte lokalisera om det är drivers, högtalare eller ljudk
 3. Tack för svaren! Jag har faktiskt tittat lite på Adam A5X i musikaffären och tyckte dom lät bra. A7X var likvärdiga men tyckte basen påverkade mellanregistret litegrann. A5X:orna hade mer "punch". Budgetmonitorer var ju inte lika roliga att lyssna på, då låter mina trötta harman kardon soundsticks bättre. 😆 Får kolla in om det finns några lite billigare Genelec's som låter bra. Var ganska impad när jag använde sådana i en studio förut. Många Genelec's har ju femsiffriga priser och det svider lite för mycket i plånboken tror jag. Vill ju helst inte lägga över 10000kr.
 4. Hallå! Någon som har tips på högtalare med XLR/TRS-utgångar som är trevliga att lyssna på musik i? Har försökt googlat men hittar nästan ingenting. Studiomonitorer är ju mer ärliga än snälla mot öronen. Har även tittat på Hi-Fi-system men allting verkar ju vara 3,5mm/RCA-utgångar, USB, bluetooth eller annat som inte är kompatibelt med mitt ljudkort. Hoppas ni förstår mitt problem. 😑 Tack på förhand.
 5. MLE

  Line6 UX2

  Tja! Nybörjarfråga här, don't judge! 😆 Just nu har jag en Line6 UX2 med vanliga datorhögtalare. Har dom pluggade i headphones-jacket med en 1/8-converter. Har fungerat bra hitills men stör mig något enormt att jag måste plugga ut högtalarna varje gång jag ska använda hörlurar. Finns det några andra lösningar att koppla vanliga datorhögtalare till UX2:an? Ljudkortet har 2 analog outs och 1 s/pdif digital out. Har funderat på att köpa nya högtalare (inte monitorer), så högtalare som stödjer koaxial, optisk eller dylikt är välkomna förslag. Vill gärna ha enkel lösning på det hela.Så länge m
 6. Det jag letar efter är budgetmonitorer för bedroom-mixning, kommer framförallt mixa metal och postrock. Har läst en del reviews och snubblade in på JBL LSR305, M-Audio Studiophile BX5 D2 och den nyare BX5 Carbon. KRK's G3-serie och Yamaha HS-serie är nog utesluten för min del. Vill helst inte heller behöva komplettera med en sub. Vilka är de mest ärliga på marknaden just nu? Någon som har några andra förslag? Dela gärna med er av era erfarenheter!
 7. Hej! Hoppas någon kan hjälpa mig 🙂 Jag använder: Laney Irt15 Studio, Line6 UX2, Reaper Signal chains: Högtalare > Line6 UX2 (Ljudkort) > Dator ---------------------------------------------------- Laney Irt15 Studio (Förstärkartopp/interface) > USB > Dator När jag väljer denna topp (Laney) som input device så dör mina högtalare. Så jag kan inte höra vad jag spelar. 😆 Detta pågrund av att min Line6 UX2 som högtalarna sitter i blir inaktiverat när jag gör detta. Jag kan inte heller välja min Line6 UX2 som output device och Laney Irt15 Studio som input device eftersom dessa l
 8. Hallå! Jag har nyligen köpt en Casio PX-150 och är nu nyfiken på hur man får digitalpianots ljud in till mitt DAW? Trodde bara var så simpelt att jag kunde plugga in den i datorn med USB men så lätt var det tydligen inte. Vad är mina anslutningsmöjligheter? Mitt ljudkort är en Line6 Toneport UX2 och jag använder Reaper.
×
×
 • Create New...