Jump to content

MLE

Medlem
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

MLE last won the day on August 6

MLE had the most liked content!

Reputation

3 Neutralt

Recent Profile Visitors

2,350 profile views
 1. Tack för svaren! Tror jag uteslutit kablarna i och med att högtalarna strular på samma sätt trots att jag bytte plats på dom. Jag ska testa avinstallera ASIO4ALL och Reaper. Ska kolla om jag kan koppla in strömförsörjningen någon annanstans också ifall det är någon skum powersurge av något slag.
 2. Jag necroar den här tråden. Ber om ursäkt för detta ;D Införskaffade nytt ljudkort, verkar vara exakt samma problem. Testat bytt USB-port och kör nytt ljudkort med nya drivers. (scarlett 4i4) Byte av kablarna från L/R och R/L orsakar samma problem. Högra högtalaren är fortfarande högljudd med en volympott som inte reagerar på när jag skruvar på den. Allt ljud verkar fortfarande paneras till den högra högtalaren och den vänstra högtalaren är väldigt tystlåten. Även om det är högra högtalaren det är fel på, så är det fortfarande obegripligt att den vänstra högtalaren blir tystare när ljudet randomly panerar? Förstår inte hur en defekt högtalare kan påverka ljudet till den andra. Har verkligen slut på idéer. Det enda jag kan komma på är att lämna in högtalarna för reparation alternativt prova högtalarna i ett helt annat system.
 3. Tack för svar! Har tyvärr inget annat system att testa detta i. Testade installera om drivare till ljudkortet, verkar funka tillfälligt sen blir det samma sak igen efter ca 1 timma användning. Märkte att högra högtalaren ger ifrån sig ett brummande/sprakande ljud när jag kört den ett tag. Så fort jag installerade om drivers lät det fint igen och volympotten fungerade som den ska. Låter som ett spökande ljudkort? Kör ett gammalt Line6 UX2. 😅 Edit; testade byta plats på L/R, dör vänstra högtalaren nu är det troligtvis ljudkortet. Dör högra så är det nog högtalaren som gett upp.
 4. Mina ADAM A5X har nyligen börjat strula. Volymen börjar plötsligt skifta från ingenstans. Volympotten på högra högtalaren slutar reagera när detta händer. (Kan dra ner volymen till 0% och den spelar fortfarande extremt högt) Vänstra högtalaren blir plötsligt extremt tyst men volympotten fungerar fortfarande. Låter som att det blir en volympanering på 10/90. Har testat disabla realtek-drivern, installerat om windows generic drivern och disablat spartial sounds. Även testat disablat exclusive mode för mitt externa ljudkort. Kan inte lokalisera om det är drivers, högtalare eller ljudkort det är fel på. Gör ingenting speciellt på datorn när detta händer, skiftar helt på random. Någon som varit med om något liknande?
 5. Tack för svaren! Jag har faktiskt tittat lite på Adam A5X i musikaffären och tyckte dom lät bra. A7X var likvärdiga men tyckte basen påverkade mellanregistret litegrann. A5X:orna hade mer "punch". Budgetmonitorer var ju inte lika roliga att lyssna på, då låter mina trötta harman kardon soundsticks bättre. 😆 Får kolla in om det finns några lite billigare Genelec's som låter bra. Var ganska impad när jag använde sådana i en studio förut. Många Genelec's har ju femsiffriga priser och det svider lite för mycket i plånboken tror jag. Vill ju helst inte lägga över 10000kr.
 6. Hallå! Någon som har tips på högtalare med XLR/TRS-utgångar som är trevliga att lyssna på musik i? Har försökt googlat men hittar nästan ingenting. Studiomonitorer är ju mer ärliga än snälla mot öronen. Har även tittat på Hi-Fi-system men allting verkar ju vara 3,5mm/RCA-utgångar, USB, bluetooth eller annat som inte är kompatibelt med mitt ljudkort. Hoppas ni förstår mitt problem. 😑 Tack på förhand.
 7. MLE

  Line6 UX2

  Tja! Nybörjarfråga här, don't judge! 😆 Just nu har jag en Line6 UX2 med vanliga datorhögtalare. Har dom pluggade i headphones-jacket med en 1/8-converter. Har fungerat bra hitills men stör mig något enormt att jag måste plugga ut högtalarna varje gång jag ska använda hörlurar. Finns det några andra lösningar att koppla vanliga datorhögtalare till UX2:an? Ljudkortet har 2 analog outs och 1 s/pdif digital out. Har funderat på att köpa nya högtalare (inte monitorer), så högtalare som stödjer koaxial, optisk eller dylikt är välkomna förslag. Vill gärna ha enkel lösning på det hela.Så länge man kan undvika att plugga dom i headphones-jacket. 😕 Tack på förhand!
 8. Det jag letar efter är budgetmonitorer för bedroom-mixning, kommer framförallt mixa metal och postrock. Har läst en del reviews och snubblade in på JBL LSR305, M-Audio Studiophile BX5 D2 och den nyare BX5 Carbon. KRK's G3-serie och Yamaha HS-serie är nog utesluten för min del. Vill helst inte heller behöva komplettera med en sub. Vilka är de mest ärliga på marknaden just nu? Någon som har några andra förslag? Dela gärna med er av era erfarenheter!
 9. Hallå! Jag har nyligen köpt en Casio PX-150 och är nu nyfiken på hur man får digitalpianots ljud in till mitt DAW? Trodde bara var så simpelt att jag kunde plugga in den i datorn med USB men så lätt var det tydligen inte. Vad är mina anslutningsmöjligheter? Mitt ljudkort är en Line6 Toneport UX2 och jag använder Reaper.
×
×
 • Create New...