Jump to content
Annons

twista

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. twista

    De-esser

    nej de går inte, såhär ser den ut; http://media.zzounds.com/media/brand,zzoun...3e62390989a.jpg
  2. twista

    De-esser

    Tja! Har en DBX 166xl kompressor, har hört att man kan ställa in så att den funkar som en de-esser, någon som vet hur detta fungerar? 🙂 Tack på förhand.
  3. twista

    Tjockt och nära

    Allt som oftas är jag på jakt efter det perfekta ljudet, vilket för mej betyder: Mkt närvarande, tjockt, skarpt men ändå utan s-ljud. För att ge er en bättre bild av vad jag söker så ladda ner detta: http://www.fronda.se/download.asp?file_ID=...arvagnspipa.mp3 Det är snippets till Frondas nya skiva, hans ljud är så extremt bra! Man kan höra basen i rösten, samtidigt som det är skarpt och tjockt. Det jag spelar in med för tillfället är: Kompressor: DBX 166xl Preamp: Studio Projects VTB1 Mickrofon: Studio Project B1 Ända gången jag snuddade på det ljudet var när jag kämpade mej med massor av dämpning i rummet. Men det jag vill veta är om någon har lite tips på hur man ska skära i frekvenserna för att ha basig och skarpt samtidigt? och allt annat ni kommer på när ni hör snippetsen. Skrev kanske aningen flummit eftersom jag är mkt trött, men jag hoppas jag gjort mej förstådd iaf... Ha de bra
  4. twista

    De-Esser

    Här är ett exempel på hur det låter: http://hem.bredband.net/jacket/R_Ett&Jacke...pa_miljonen.mp3 Om man pumpar på lite med ett par monitor lurar sticker det till i örat lite överallt. Skulle va kul me lite tips på hur ja kan förbättra min mix i övrigt oxå, är ganska ny på området men läser allt ja kommer över och provar olika saker hela tiden.
  5. twista

    De-Esser

    Tja! Ibland får jag problem med "t" och "s" ljud ifall jag dubblar eller höjjer med eq´n runt 2k som jag brukar göra. Om jag använder De-Esser över hela acapellan blir det pftas ett dovt ljud som jag inte vill ha. Undrar hur man ska använda De-Essern, behöver bara använda den på 4-5 ställer på acapellan, provade för ett tag sen att lägga på De-Essern bara där de behövdes men de ändrade för mkt tycker jag, eller råka jag bara lägga över ett förstort område? Hur använder ni De-Essern?
×
×
  • Skapa ny...