Jump to content
Annons

kirschler

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om kirschler

  • Födelsedag 1965-12-15

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Ekarp
  1. Dina output-knappar (med siffor på i MixControl) till dina Head Phones ska inte vara röda - är dom det så är stereo-paret mutat. Är de blåa så släpps audio igenom och styrs av Monitor-kontrollen. Det "bästa" är att sätta knapparna gråa så styrs head phone output istället av din Head Phone-kontroll (oberoende av Monitor-kontrollen). En fråga: Varför routar du DAW1 till Monitor Out 1 och DAW2 till Monitor Out 2? Du har väl gjort en "Mix 1" som redan inkluderar DAW1 och DAW2? Då borde ju du skicka Mix 1 (L) till Monitor Out 1 och Mix 1 ( R) till Monitor Out 2… Men du kanske vill ha det så som du gjort.
  2. Du verkar ha två problem: dels verkar du inte få någon insignal (från tex mic) och dels hör du ingen output (i hörlurarna) men du ser "utslag" i MixControl från Youtube och "klicket" i GarageBand. Jag skulle nog ta och kolla varför du inte får någon output först - du verkar ju få signal (utslag i MixControl) från audio som härstammar från datorn dvs DAW1 och DAW2. Det skulle jag tippa beror på felaktig MixControl-routing eller att dina headphone outputs är mutade i MixControl.
  3. Kom precis tänka på detta: kolla så att dina headphone outputs inte är mutade (mute = rött) i MixControl. /Peter
  4. Är inte hemma just nu så jag kan inte kolla mina inställningar men vad jag kommer ihåg så har jag inte gjort något utöver "det vanliga". Det där med att inte kunna använda volymreglagen kan kanske stämma - jag kan i alla fall inte styra volym +/- med tangentbordsknapparna när jag använder Saffire-kortet. Bara så jag förstår dig rätt: du ser insignalen i MixControl men inte på LED:arna på ljudkortet? Skumt i så fall... Kolla allt elementärt - att du har gain/volym på rätt kanaler, headphone-mixen har volym etc. Det är ingen skum routing gjord i MixControl som ställt till det? Kanske testa att använda någon preset där - finns väl någon för head-phone mix tror jag. Bara spånar här...
  5. Tjena, jag har ett Saffire Pro 40 och får ibland samma problem med att allt indikerar ljud men inget hörs. Det jag upptäckt är att det är viktigt att FÖRST starta audiointerfacet och SEDAN starta datorn. Kan ju vara värt ett test i alla fall. /Peter
  6. OK gött. Ingen målning - jag klär in skivorna med tyg.
  7. Japp! Bra tips. Det får bli etapp 2 - bashanteringen... Vad tror ni om dörröppningen till vänster? Behöver jag göra något där eller bara låta ljudvågorna försvinna ut i det intilliggande rummet? Motstående vägg har ett fönster där jag kommer att sätta en absorbent.
  8. Skivorna har som sagt ett lager "glasfiberväv" på ena sidan. Vilken sida hade ni valt som framsidan? Kanske inte spelar någon större roll?
  9. Jag har 8st skivor. Skivorna är 1200 x 600 mm och 40mm tjocka.
  10. Hallåå forumet! Skulle vilja ha fler goa åsikter/kommentarer om placering av absorbenter - mest med tanke på fönstren och dörröppningarna (inga dörrar finns). Och sedan vore det gött om någon orkar slänga ett getöga på graferna (min första mätning i världshistorien).
  11. Tycker jag redan fått bra handledning. Väntar med spänning på fler :-) Det där med luftspalt bakom låter bra - kanske lika stor spalt som skivbredd (ca 40mm)?
  12. Gött! Kanske funkar till att ta de första reflektionerna från höger och vänster vägg.
  13. Jag har en del "isoleringsskivor" från Rockwool Akustik & Interiör AB (företaget verkar inte finnas längre) som jag haft liggandes en längre tid. Har fått dom av en polare för länge sen och har ingen aning vad de egentligen är ämnade för. Skivorna är 40mm tjocka och har en slags glasfiberväv på ena sidan. De verkar var rätt styva och inte lika "sladdriga" som vanliga 45mm isoleringsskivor. Vad tror ni - kan man använda dessa skivor till någon form av absorbent?
  14. Hänga skärmen ovanför: tro mig - jag har övervägt det men rent estetiskt vette fanken… :-) Och ja - akustikbehandling behövs. Hela rummet är obehandlat. Jag har precis gjort min första mätning av rummet (https://www.studio.se/index.php/topic/105375-akustikbehandla-knepigt-hemstudiorum/?do=findComment&comment=1547931). Kika gärna in där och kom med åsikter/kommentarer.
  15. Hmm… om jag sätter båda skärmarna mellan monitorerna så måste jag dra isär dom för att skärmarna ska få plats och då får sätta mig längre bak in i rummet. Blir nog till att avpollettera den externa skärmen.
×
×
  • Skapa ny...