Jump to content
Annons

PoetDavid

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. En liten uppdatering. Jag testade ljudkortet i en iMac med osx10.6.8, installerade saffire mix control 2.4 vilket är det jag ska använda med min dator och det fungerade direkt. Alltså inget fel på hårdvaran eller hur jag ställt routingen i Mixcontrol. Pluggar in det i min dator och det fungerar ICKE!!!
  2. För att de gjorde det i videon jag såg men det du skriver låter ju vettigt. Jag har nu gjort alla knappar gråa, de vara alla blåa innan. Det är lite svårt att veta hur man vill ha det när man inte hör något:)
  3. Det måste ju vara något fel. Jag avinstallerade saffire mix control och installerade det igen men ingen skillnad. Har kollat tutorials och ställt in allt som det ska, vad jag kan se. JAg gör en stereokanal med DAW1 och DAW2, och mainkanalen i stereo kallas MIX 1. Sätter Monitor out till DAW 1 och monitor out 2 till DAW 2 MIX 1 (L) till line 3 och Headphone, MIX 1 ® till line 4 och Headphone. Laddade hem Reaper bara för att testa en annan DAW men samma sak. Går jag in i ljud/midi i Garageband och väljer inbyggt ljud så spelas det upp i datorns högtalare, så fort jag väljer Saffire så blir det knäpptyst. Och där är inget mutat i Mixcontrol, då skulle väl siffrorna och eller mutaknapparna varit röda? Jag har testat en dynamisk mick (shure sm58) i kanal 1, har testat linekablar från stagepiano, både kanal1/2 och 3/4.
  4. Nej du förstår mig inte rätt:) när det kommer till insignal så får jag inget utslag någonstans, varken på hårdvara, garageband eller mixcontrol. Däremot om jag spelar upp ett ljudklipp från Youtube, då får jag utslag i mixcontrol. Och om jag startar ett nytt projekt i garageband, trycker på play eller rec så ger metronomen/klickat utslag. Förutsatt att jag ställt kanal 1 och 2 på DAW 1 och DAW 2 i Mixcontrol.
  5. Fast jag får ingen insignal? Jag får aldrig "signal led-lamporna" på kanal ett och två att lysa. Varken med mick och xlr kabel eller med "line" kablar från stage pianot. Det är därför jag funderar på om jag ställt in allt rätt på macken? Stämmer det jag skrev om macken audio/midi inställningar i verktygsmappen. Att saffire ska vara valt på alla tre flikarna och att det INTE ska gå att ändra volymreglagen längst ner. De står på noll allihop, är detta rätt?
  6. Jag får inte heller någon in-signal, varken i garageband eller saffire mixcontrol. Testat både synt och mic med xlr kabel.
  7. Jag köpte ett focusrite saffire pro 14 beg och tänkte köra det med min gamla Mac G5 PPC, osx 10.5.8 och garageband. Jag får igång Saffire mix control. Alla gröna lampor till höger på ljudkortet lyser. Startar jag ett nytt projekt i garageband och spelar upp så klicket ska höras så ger det utslag i saffire mixcontrol. Hör dock inget i hörlurarna. ( har inga monitorer, endast hörlurar.) Får inte heller ut nåt ljud i hörlurar från något annat i datorn, typ youtube eller vad som helst. HAr gått in i verktygsmappen-ljud-midi inställningar och valt saffire på standard utgång/ingång och systemutgång. Valt saffire på "egenskaper för" och valt internal klockkälla. Kan inte välja något när det kommer till ljudkontrollerna längst ner. I systeminställningar har jag valt saffire både på ljud ut och ljud in. I garageband/inställningar har jag valt saffire på ljud ut/ljud in. Spelar jag upp ett youtubeklipp så ger det också utslag i saffiremix control. Vad är det jag missar? /David
  8. Så enkelt var det visst inte.... Köpte ett beg Focusrite saffire pro 14 och hade kollat at noga på Focusrites hemsida så det skulle funka med osx 10.5. Det enda jag skulle behöva göra var att ladda ner saffire mix control 2.4. Jag gjorde detta och det fungerade inte, mixcontrol säger att det är "out of date" Jag kontaktar Focusrite och tydligen så Firmwaren i ljudkortet för ny. I normala fall laddar man net en nyare verison av Mixcontrol men den är inte kompatibel med osx 10.5. Det kan gå att lösa genom att "downgrade the firmware). Då skickar Focusrite verktyg för detta, måste dock göras på en nyare Mac...ett skit med gamla datorer:)
  9. Jag har kollat runt lite och problemet är med G5.an är ju att jag inte kan uppgradera till 10.6, Många ljudkort är inte kompatibla med 10.5 Enligt Focusrites hemsida så funkar varken saffire eller saffire LE med 10.5, saffire 6 usb funkar bara i usb 1.1 versionen. Dock verkar Focusrite pro14 funka. Får fundera lite, kanske dags att skaffa nyare dator ändå.
  10. Gött mos, anledningen till att jag frågade om saffire LE var att det fanns ett beg på blocket, Tyvärr var det sålt men jag letar vidare.
  11. Ska kanske tilläggas att det hade varit lämpligt om man kunde plugga in micken via xlr direkt i ljudkort så jag inte behöver köra via mixer ( som jag inte har).
  12. Ok Så här ser det ut. Modelnamn: PowerMAc G5 Modellidentifierare: PowerMac 7.3 Processor: PowerPc G5 (3.0) FireWire upp till 800 mbit/sek Kan man inte använda något firewire-kort?
  13. Jag kan inte mycket om inspelning och är ingen datanörd men jag har en gammal Mac, en Powermac G5 2 ghz, 3.5 ddr sdram som jag har garageband på. Tänkte använda garageband till att skissa lite låtideér. Jag behöver dock ett ljudkort. Vill kunna spela in klaviatur, bas, gitarr och sång själv. Trummor får jag väl spela in via mjukvara eller använda trumljud från mitt stagepiano. Finns väl knappt nya ljudkort som är kompatibla med en powerpc? Men på begagnatmarknaden skulle jag väl kunna hitta nåt? Vad ska jag leta efter? Det är ju inte för professionella produktioner men ska ju ändå funka utan en massa latency så man kan få ihop lite låtar. Kom gärna med tips på vettigt ljudkort. /David
  14. PoetDavid

    Monitor klaviatur

    Funderar på hur jag ska få till det med medhörningen till mitt klaviatur. Har ett Kawai mp7 och en Nord electro 3. MP 7:an har aux in L/R så jag kan plugga in NOrden där och få ut båda från MP7:an aux out L/R. MP7:an har även ett Line in reglage för att styra volymen på det inkommande, i detta fall Norden. So far so good:) Jag klarar mig allså än så länge utan en sub mixer på scen. Nu brukar jag ha monitor från aux på huvudmixern men kruxet är ju att det inte alltid finns tillräckligt med auxar eller monitorer så man måste dela men andra bandmedlemmar. (sångare och sånt löst folk) 🙂 Jag har inte heller full kontroll över ljudet själv vilket är gött att ha. Jag tänkte införskaffa en stereo DI-box, t ex radial pro d2. Har ni tips på bra boxar som är billigare så är det välkommet. Om jag förstått det rätt skulle jag kunna dra en kabel från lineboxen till en aktiv monitor och då kunna styra den separat utan att påverka utljudet. Är detta en vettig lösning? Finns det andra lika bra eller bättre sätt? Är det bättre med en submixer ändå och skippa lineboxen? Kom gärna med tips på aktiva monitorer som skulle funka bra. De ska ju främst användas för den egna lyssningen och inte ut till publik men det är ju ändå trevligt om de låter bra. Ekonomin är just nu en faktor att ta hänsyn till tyvärr så jag har inte råd hur dyra grejer som helst. /David
×
×
  • Skapa ny...