Jump to content
Annons

ahoui

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om ahoui

  • Födelsedag 1987-01-02

Om mig

  • Kön
    Man

Min musik online

  1. Jag spelar in på ett Steinberg Ci2+-kort så det ska ju duga. Det hänger nog som många nämner på hur jag mickar och som du säger, akustiken. Jag spelar in i mitt sovrum, inte jättemycket rumsklang men knappast idealiskt heller. Det är just snärten, botten, tightheten i ljudet jag vill åt. Får väl helt enkelt ge det mer tid och trimma tålamodet lite! Finns det några bra "hushållskurer" för att få till vettigare akustik i hemmet utan dyrt dämpningsmaterial? Kan tillägga att jag har reflektionsfilter när jag spelar in sång, det hjälper ju dock föga till gitarren vad jag upplevt.
  2. Det är lite så jag har EQat innan faktiskt men jag upplever basen som otight och okonstant, det ligger kanske mer i mickningen snarare än hur jag EQar nu när jag tänker på det. Får testa ditt råd med att köra lurar och flytta runt mickarna, borde man kanske tänkt på själv men ibland krävs det att man får höra det! 🙂 Furchen låter himla fint faktiskt men den är lite vass så har haft problem när jag spelat in med den medan nylongitarren med 12bands mickning alltid fungerat flawless. Tack för tipsen, ska sätta mig och ratta lite så kanske jag lägger upp lite exempel vad det lider.
  3. Jag har länge brottats med problemet att få mina akustiska gitarrer att låta bra vid inspelning. Jag sysslar främst med elektronisk musik och inspelning av sång men vill då och då spela in mina gitarrer också. Jag förstår att jag har något begränsade medel för detta då jag enbart har att tillgå en Röde M3 samt en Behringer B1-mick. De gånger jag fått något sånär tillfredställande resultat har jag använt mig av M3-micken och min nylonsträngade gitarr men när jag skrammlar på med min stålsträngade Furch blir ljudet okonstant och tråkigt, det slutar ofta med att jag får lägga kompressorer och masteringeffekter rackvis för att det ska låta i närheten av kontrollerat. (jag kan spela så problemet sitter inte i fingrarna haha) Finns det några standardsaker man kan tänka på? Jag brukar micka vid 12 bandet med en mick vid inspelning. Jag tänker på EQ och övriga effekter. Alla tips är välkomna!
×
×
  • Skapa ny...