Jump to content

Shofo

Medlem
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Shofo

 • Rank
  På gång
 1. Jag glömde att tacka Radiogossen. Jag beställde en Behringer 1002B och den är hemma nu. Ska mecka med den snart Titta gärna på shofo.se och kolla om ljudet blir bättre i nästa avsnitt. Då är det din förtjänst. Jag kommer att nämna dig i programmet. Har du någon blogg eller sida jag kan hänvisa våra tittare till ?
 2. Tack Linus, Väl värt att tänka på. Jag ska precis köpa Behring 1002B men jag hittar inte adaptern jag behöver för att ansluta våra myggor med en minitelekontakt till XLR:n i mixern. Vad heter en sådan adapter?
 3. Tack ZKH42 Radiogossen ja 5000 kr för en mixer är mycket pengar som vi inte direkt är villiga att lägga i dagsläget. Jag menar idag vill vi bara att alla 5 ska kunna snacka samtidigt med våra myggor med bra ljud så att det fungerar. Den du länka till nu verkar verkligen intressant. Men som jag har förstått det så ansluter jag den mixern direkt till min Nikon D7000 när vi spelar in? Går den att ansluta till datorn (mac) om vi skulle vilja göra en podcast också? Jag måste tacka igen för ni reder ut verkligen saker för mig. Det är ovanligt svårt att få klarhet i sådant när man googlar.
 4. Tack, Problemet med mixern som jag tänker på är att man inte blir portabel om man ska spela in ute eller på en plats där det inte finns en strömkälla. Fungerar en sånhär för 5 mickar? http://www.scandinavianphoto.se/produkt/14048623/beachtek-xlr-adapter-dxa-slr-pro
 5. Hej Radiogossen, Tack för att du delar med dig Du har verkligen rätt över ljudet och ljuset. Asså idag har vi bara en vanlig sladd-splitter som sitter i kameran så att vi kan ha fler myggor inkopplade. Vi har till och med en sladd-splitter inkopplad till en annan sladdsplitter så att vi kan ha 5 myggor inkopplade. Vårt ljud kommer från myggor inkopplade till sladdsplittrar som är inkopplade till kameran. Med sladdsplitter men jag en sånhär: http://www.proshop.se <- TROLIGT SPAM, VÄNLIGEN ANMÄL ->/mediacontent/23/72/2372525o.jpg Så till och med som jag som är novis inser att det kommer att bli problem. Men radiogossen vilken sorts mixer menar du? Jag tittar på prisjakt men förstår mig inte på vilken man ska välja. 5 ljudingångar måste det vara. Man har ju inte hur mycket pengar som helst heller. Fungerar inte bara ett ljudkort med 5 ljudingångar? Även i vilket program ska man spela in ljudet? Garage Band? Jag redigerar i final cut pro. Som du säger, ljuset behöver också ett lyft. Man lär sig på vägen antar jag
 6. Hej, Jag är ny här och försöker förstå mig på saker som ni experter redan kan. Min fråga handlar om ljud till ett program jag och kompisar har på nätet. Vi har spelat in ca 20 program och vi börjar få uppmärksamhet och fler tittare (http://www.shofo.se) men vi får alltid problem med ljudet. Vi spelar in med en Nikon D7000 och löser ljudet genom myggor in i splittar varav de går in i kamerans ljudingång. Problemet är att ljudet ibland försvinner av olika anledningar. Jag misstänker att vi använder för många splittar (vi är 5 stycken som är med i programet så ni kan ana hur många splittar vi har). Min fråga till er är vilken annan lösning ska vi använda? Ska vi spela in ljudet separat via ett externt ljudkort med 5 mickingångar? Ska vi använda trådlösa myggor? Problemet är att de är så dyra. Eller har jag missat något annat sätt? Tacksam för all hjälp jag kan få.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.